Ταινίες για να κρατήσεις το Netflix κι αυτόν τον μήνα

Αν είσαι απογοητευμέν@ από το πρόγραμμα ταινιών του Netflix, αυτή η λίστα θα σε φέρει δικαιολογημένα στα ίσια σου.

Ταινίες για να κρατήσεις το Netflix κι αυτόν τον μήνα

Γυρνάς στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Η θερμοκρασία έχει σκαρφαλώσει πια σε πολύ ιδρωμένα επίπεδα κι η κίνηση στους δρόμους κολασμένη. Χρειάζεσαι επειγόντως κάτι, να ξεχαστείς και κυριότερο όλων να αποφορτιστείς. Μια καλή ταινιούλα μοιάζει ταμάμ, ειδικά τώρα που έχει πάρει μπρος και το air-condition. Ανοίγεις και Netflix και χάνεσαι για άλλη μια φορά σε μια υπέρ-πληθώρα ταινιών που σε μπερδεύει και σε φοβίζει σχετικά με την ποιότητά τους. Μην ανησυχείς. Χαλάρωσε κι εμείς είμαστε εδώ για να σου ετοιμάστε λίστα με τα καλύτερα ταινιάκια που παίζουν αυτή τη στιγμή στο Netflix και καλό binge-watching.

Τρέξε κουνελάκι της Ντέινα Ριντ (2023)

Μια χωρισμένη μητέρα αναστατώνεται από τους ισχυρισμούς της μικρής της κόρης ότι έχει αναμνήσεις από μια άλλη ζωή, ανακινώντας το οδυνηρό παρελθόν της οικογένειάς της.

Η Σάρα Σνουκ στην επερχόμενη ταινία υποδύεται μια γιατρό γονιμότητας που πιστεύει ακράδαντα στη ζωή και τον θάνατο, αλλά αφού παρατηρήσει την παράξενη συμπεριφορά της μικρής εφτάχρονης κόρης της, ο ελεγχόμενος κόσμος της αλλάζει. Το κοριτσάκι, η Μία, αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα και ένα μυστηριώδες δώρο γενεθλίων, ένα κουνέλι εμφανίζεται έξω από την εξώπορτά τους, κάτι που χαροποιεί τη Μία αλλά φαίνεται να ανησυχεί βαθιά τη Σάρα.

Οι Αυστραλοί ξέρουν από ανοίκειο τρόμο και το «Τρέξε Κουνελάκι» είναι μια ακόμη ζωντανή απόδειξη για αυτό.

Old του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (2021)

Ο οραματικός κινηματογραφιστής, Μ Νάιτ Σιάμαλαν, μας αποκαλύπτει ένα ανατριχιαστικό, μυστηριώδες νέο θρίλερ για μια οικογένεια που κάνει διακοπές σε ένα τροπικό μέρος και που θα ανακαλύψει ότι η απομονωμένη παραλία που επέλεξε να χαλαρώσει για λίγες ώρες με κάποιο τρόπο κάνει τους ανθρώπους να γερνούν γρήγορα ... συμπυκνώνοντας ολόκληρη τη ζωή τους στη διάρκεια μιας μέρας. Η επιστροφή του Σιάμαλαν έχει ένα κατάμαυρο χιούμορ και μια ισόποση δόση σκληρού ρομαντισμού που θα κάνει τους φανς αλλά και τους επικριτές του διάσημου σκηνοθέτη να του δώσουν ακόμη μια ευκαιρία, παραδεχόμενοι το ταλέντο του.

Αίμα και Χρυσός του Πέτερ Τόρβαρτ (2023)

Ο λιποτάκτης Χάινριχ είναι στον δρόμο να βρει κόρη του, όταν τον σταματά ένα στράτευμα των SS. Αφού τον κρεμά σε ένα δέντρο, τον σώζει την τελευταία στιγμή η θαρραλέα αγρότισσα Έλσα. Τους δύο ενώνει ο κοινός εχθρός και ο αγώνας για τη δικαιοσύνη και τις οικογένειές τους. Η συγκλονιστική και αιματηρή αναζήτηση ενός εβραϊκού χρυσού θησαυρού ξεκινά, η οποία αποκαλύπτει σκληρά μυστικά. Ωραίο ταινιάκι που θα σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή, χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες και την υποδειγματική σκηνοθεσία.

Wham! του Κρις Σμιθ (2023)

Σε παραγωγή των Τζον Μπάτσεκκαι Σιμόν Χάλφον το μουσικό αφιέρωμα περιλαμβάνει άγνωστα αποσπάσματα από συνεντεύξεις και δηλώσεις καθώς και ένα πλούσιο υλικό από το προσωπικό αρχείο των Αντριου Ρίντζελϋ και Τζορτζ Μάικλ καλύπτωντας μια περίοδο από το 1982 μέχρι την αποχαιρετιστήρια συναυλία που έδωσαν μπροστά σε 72.000 θαυμαστές το 1986 στο Λονδίνο. Απολαυστικό ντοκιμαντέρ που δεν χρειάζεται να είσαι φανατικός οπαδός του σημαντικότερου ίσως ποπ βρετανικού ντουέτου όλων των εποχών. Μετά την προβολή του θα τραγουδάς το «Wake me up before you go go» για τουλάχιστον ένα 24ωρο.

Deep House των Αλεξάντρ Μπουστιγιό και Ζουλιάν Μορί (2021)

Ένα νεαρό ζευγάρι, που εξερευνά ένα σπίτι σε μια απομονωμένη λίμνη, ανακαλύπτει ότι εκεί έγιναν φρικιαστικά εγκλήματα και ότι θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα θύματα. Το Deep House πατά στις πάντα τρομακτικές βάσεις του Blair Witch Project μεταφέροντας τη δράση υποβρύχια. Μικρό σε διάρκεια (80 λεπτά) και σφικτοδεμένο, δεν κάνει καθόλου κοιλιά, αφού ποντάρει στην ένταση και την πολύ ρεαλιστική σκηνοθεσία του. Οι λάτρεις του πολύπαθους είδους του κινηματογραφικού τρόμου θα το εκτιμήσουν λίγο παραπάνω, ενώ οι υπόλοιποι θα κάνουν καιρό να βουτήξουν στα βαθιά.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v