Και τι θα κάνουμε τώρα με τους λογαριασμούς στο Netflix;

Το Netflix προσπαθεί να κόψει το password sharing και στην Ελλάδα, και ο κόσμος τα έχει βάψει μαύρα. Λύσεις όμως, προς ώρας, υπάρχουν.

Και τι θα κάνουμε τώρα με τους λογαριασμούς στο Netflix;

Τα δυσάρεστα κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες: Το Netflix έχει ξεκινήσει παγκόσμια εκστρατεία καταπολέμησης του γνωστού φαινομένου να μοιράζονται τέσσερις άνθρωποι έναν κωδικό, μία συνδρομή δηλαδή, απειλώντας μάλιστα πως θα ξεκινήσει να χρεώνει 7€ τον μήνα παραπάνω για κάθε «παράσιτο» στον λογαριασμό σου (όπου παράσιτα, οι φίλοι σου που χρησιμοποιούν τον κωδικό σου για να μπαίνουν στην πλατφόρμα).

Γιατί τώρα; Γιατί, κάτι το τέλος της πανδημίας, κάτι η σοβαρή αύξηση του ανταγωνισμού, το Netflix βλέπει τους συνδρομητές του να μειώνονται ανησυχητικά, μαζί με τα έσοδά του, κι αντί να τα ρίξει στο περιεχόμενό του που όσο πάει και χειροτερεύει, τα ρίχνει σε εσένα, αγαπητέ αναγνώστη.

Το τέλος του Netflix-ο-κόσμου όπως τον ξέρουμε έφτασε με τούτα και με κείνα και στην Ελλάδα, όπως πιθανότατα έχεις παρατηρήσει αν είσαι εκείν@ από την παρέα που έχει τη συνδρομή στο όνομά του/της. Ο κάθε κωδικός που λαμβάνεις με sms ή email σε άσχετες ώρες είναι και μία απόπειρα σύνδεσης κάποιου από τους φίλους σου που χρησιμοποιούν την συνδρομή σου.

Προς το παρόν, ένα hack που λειτουργεί είναι το εξής: Όλοι όσοι μοιράζεστε την ίδια συνδρομή, συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα στο wifi του σπιτιού όποιου έχει τον λογαριασμό στο όνομά του. Δεν χρειάζεται, προφανώς, να βρεθείτε όλοι στον ίδιο χώρο ταυτόχρονα. Απλώς όταν πας στο σπίτι του φίλου που πληρώνει τη συνδρομή, θυμήσου να συνδεθείς στο wifi του, να ανοίξεις την εφαρμογή του Netflix στο κινητό σου, να πατήσεις κάτι στην τύχη και να το αφήσεις να παίξει για λίγο.

Με τον τρόπο αυτό, το Netflix θεωρεί το κινητό σου μέρος του «νοικοκυριού», όπου νοικοκυριό όλες οι συσκευές που συνδέονται στο wifi του σπιτιού. Κινητά και laptop που είναι φορητές συσκευές, είναι πολύ λογικό να «ταξιδεύουν» εκτός σπιτιού συχνά (όπως θα μπορούσε άλλωστε να κάνει και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της συνδρομής) οπότε δεν κινούν υποψίες.

Τι γίνεται όμως αν εσύ θέλεις να βλέπεις Netflix στην τηλεόραση του σπιτιού σου, και όχι στο κινητό σου; Μία λύση είναι να κάνεις cast από το κινητό σου στην τηλεόραση, με μια συσκευή Chromecast που δεν θα σου ζητήσει να ξανακάνεις login στο Netflix (από τη στιγμή που θα έχεις συνδεθεί μια φορά όπως είπαμε στο wifi του σπιτιού που πληρώνει). Εναλλακτικά, απλά φροντίζεις να μπεις σε ώρα που ο ιδιοκτήτης της συνδρομής θα είναι διαθέσιμος να σου στείλει τον κωδικό επιβεβαίωσης που θα λάβει στο κινητό ή το email του. Βάζεις αυτόν τον κωδικό στην τηλεόραση και εννοείται δεν κάνεις logout όταν το κλείσεις, για να μη χρειαστεί να ξανακάνετε τη διαδικασία με τους κωδικούς επαλήθευσης από την αρχή την επόμενη φορά.

Σαν γενικό κανόνα, κράτα ότι από όσο λιγότερες συσκευές συνδέεστε όλοι συνολικά, τόσο λιγότερες υποψίες θα κινήσετε. Τα παραπάνω ισχύουν τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι όμως πιθανό να αλλάξουν σύντομα, καθώς το Netflix έχει κηρύξει πόλεμο στο μοίρασμα κωδικών, και δεν θα παραιτηθεί έτσι εύκολα. Εδώ θα είμαστε όμως, να ενημερώσουμε για ό,τι αλλάξει –και για όποιο νέο hack βρεθεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v