Ταινίες που αξίζει να δεις τον Σεπτέμβριο στο Netflix

Ο Σεπτέμβρης μπαίνει δυναμικά στη δημοφιλή πλατφόρμα κι εμείς ξεχωρίζουμε τις παραγωγές που αξίζει να δεις.

Ταινίες που αξίζει να δεις τον Σεπτέμβριο στο Netflix

Φρέσκο πράγμα που σπαρταράει, μεγάλοι σκηνοθέτες, αλλά και μικρές παραγωγές που αξίζουν ένα κάποιο βλέμμα. Ο Σεπτέμβρης έρχεται και φέρνει μαζί του ωραία ταινιάκια για να δεις και να ξαναδείς στο Netflix.

The Wonderful Story of Henry Sugar (2023)

Λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του «Asteroid City», ο Γουές Άντερσον επισκέπτεται ξανά το παραμυθένιο σύμπαν του Ρόαλντ Νταλ, σε μια μικρού μήκους ταινία, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, και μαζί του Ρέιφ Φάινς, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Ντεβ Πατέλ σε πολλαπλούς ρόλους.

Spy Kids: Armageddon (2023)

Δύο παιδιά αναλαμβάνουν να σώσουν τον κόσμο (και τους γονείς τους) στο reboot της δημοφιλούς σειράς ταινιών δια χειρός Ρόμπερ Ροντρίγκεζ, η οποία μας χάρισε τρεις χαριτωμένες παραγωγές με αρκετή δράση και χιούμορ. Στο καστ βρίσκουμε μεταξύ άλλων τον Ζάχαρι Λέβι και την Τζίνα Ροντρίγκεζ.

Chicago (2003)

Δύο δεκαετίες πριν, ο Ρομπ Μπάρσαλ μας χάρισε ένα θεαματικό μιούζικαλ το οποίο βραβεύτηκε με έξι βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και τρεις Χρυσές Σφαίρες. Η ταινία επικεντρώνεται γύρω από τις ιστορίες της Βίλμα Κέλυ και της Ρόξυ Χαρτ, που είχαν καταδικαστεί με τη θανατική ποινή για φόνο, στο Σικάγο της δεκαετίας του 1920. Πρωταγωνιστούν η Ρενέ Ζελβέγκερ, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και ο Ρίτσαρντ Γκιρ.  Ώρα να το ανακαλύψουμε ξανά.

El Conde  (2023)

Ο Πάμπλο Λαραΐν επιστρέφει και σκηνοθετεί μία κεφάτη και αρκετά σουρεάλ μαύρη κωμωδία που επικεντρώνεται στον Χιλιανό δικτάτορα Αγκούστο Πινοσέτ. Ο δικτάτορας θα μετατραπεί σε έναν αθάνατο βρικόλακα, ο οποίος έχοντας ζήσει 250 χρόνια στη γη αποφασίζει να πεθάνει.

The Talented Mr. Ripley (1999)

Ένας Αμερικανός μικροαπατεώνας, στην Ιταλία του '50, σκοτώνει το πλουσιόπαιδο που τον φιλοξενεί και οικειοποιείται την ταυτότητά του, σε αυτήν την εξαιρετική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Πατρίσια Χάισμιθ, δια χειρός Άντονι Μινγκέλα. Εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο ο Ματ Ντέιμον με τον Τζουντ Λο.

Nowhere (2023)

Μια νεαρή έγκυος δραπετεύει από μια χώρα σε πόλεμο και κρύβεται σε ένα θαλάσσιο κοντέινερ σε ένα φορτηγό πλοίο. Μετά από μια σφοδρή καταιγίδα, γεννά το παιδί όμως θα πρέπει να παλέψει για να επιβιώσει. Ισπανικό θρίλερ που βλέπεται με κομμένη την ανάσα από τον Αλμπέρτ Πιντό.

Hellboy (2004)

Μια τελετή μαύρης μαγείας φέρνει στη Γη τον δαίμονα Hellboy, γεννημένο στις φωτιές της κόλασης και όσα ακολουθούν μόνο η φαντασία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα μπορούσε να τα αποτυπώσει τόσο εντυπωσιακά στη μεγάλη οθόνη. Μοναδικός στον ρόλο του δαίμονα ο Ρον Πέρλμαν.

Fight Club (1999)

Πρώτος κανόνας του Fight Club: Δεν μιλάς για το Fight Club. Δεύτερος κανόνας του Fight Club: δεν χάνεις ευκαιρία να το δεις όταν στρημάρει σε πλατφόρμα. Όσες φορές και αν το έχεις δει, γιατί κάθε φορά είναι διαφορετική. Το καλτ πλέον φιλμ του Ντέιβιντ Φίντσερ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Από εδώ ο Μπραντ Πιτ, από εδώ ο Έντουαρντ Νόρτον. Καλή προβολή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v