Αυτά είναι τα καλύτερα τιραμισού της πόλης

Σε έπιασε μια ξαφνική λιγούρα και λαχταράς ένα κλασικό, αυθεντικό ιταλικό γλυκό; Ξέρουμε πού θα το βρεις.

Αυτά είναι τα καλύτερα τιραμισού της πόλης

Κρέμα μασκαρπόνε, σαβαγιάρ, κακάο και καφές. Ο βασιλιάς των ιταλικών γλυκών με την φινετσάτη ισορροπία και την γεύση που είναι ικανή να σε στείλει με μια μπουκιά στον παράδεισο των γλυκατζήδων, έχει τους άξιους εκπροσώπους του και στην Αθήνα. Ιδού πού θα βρεις τα καλύτερα τιραμισού της πόλης.

Στα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, που μπορεί να τα ξέρεις για τα μιλφέιγ και τα σιροπιαστά τους, φτιάχνουν όμως και καταπληκτικό Τιραμισού με την αυθεντική ιταλική συνταγή, σε ατομική και οικογενειακή εκδοχή. Αν δεν το ξέρεις ήδη, να σημειώσουμε ότι σου το φέρνουν και σπίτι, μέσω efood και wolt, στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας.

Στην Signora Athens, ένα κινητό γλυκοπωλείο που το βρίσκεις κάθε φορά και σε άλλη περιοχή (τσέκαρε στα social) αλλά δέχεται και παραγγελίες αν κάνεις πάρτι, παιδικό ή μη. Φτιάχνουν δύο ιταλικά γλυκά, και τα κάνουν και τα δύο εξαιρετικά: Τιραμισού από τη βόρεια Ιταλία, όπου μπισκότα σαβαγιάρ από τη Βερόνα συνδυάζονται με ολόφρεσκη κρέμα με βάση το μασκαρπόνε, και τραγανά κανόλι από τη Σικελία που γεμίζονται με αφράτη κρέμα ρικότας.

Στην Bella Napoli στον Νέο Κόσμο, που είναι μια από τις πιο αυθεντικές ιταλικές πιτσαρίες της Αθήνας, δημιούργημα ενός ερωτικού μετανάστη από το Μιλάνο, ο οποίος φτιάχνει ένα θεϊκό Τιραμισού με τη συνταγή της ιδιαίτερης πατρίδας του. Οι γείτονες σημειώστε ότι κάνει και delivery. 

Στη Ζουμπουρλού, στην καρδιά του Ψυρρή, που μας συστήνεται ως… Κομφεταρία και Πιτασερί, και σερβίρει εκτός από λαχταριστό brunch και ασυναγώνιστα γλυκά επιπέδου μπουκιά-και-κάτω. Το Τιραμισού της είναι ασυζητητί ένα από τα καλύτερα της Αθήνας.

Στα ζαχαροπλαστεία Τσίρου, σε Παγκράτι, Γλυφάδα, Πειραιά και Καρέα, που φτιάχνουν εκτός των άλλων γλυκών αριστουργημάτων και ένα βελούδινο τιραμισού με πολύ ελαφριά κρέμα και αέρινη ισορροπία ανάμεσα στο πικρό και το γλυκό. Όπως πρέπει δηλαδή. 

Στα ζαχαροπλαστεία Georgios Galifianakis σε Αγία Παρασκευή και Πόρτο Ράφτη, που μπορεί να φημίζονται για τα γλυκά ταψιού τους, φτιάχνουν όμως και ένα εκπληκτικό τιραμισού με αυθεντικό τυρί μασκαρπόνε και εκχύλισμα από espresso illy. 

Στο Πορτατίφ Factory στη Μαυρομιχάλη, στην καρδιά των Εξαρχείων, που μοσχοβολά βούτυρο με το που περνάς την πόρτα του, και φτιάχνει εκτός από τα υπόλοιπα χειροποίητα γλυκά του και ένα τιραμισού ονειρεμένο. 

Στο Laruche Patisserie Naturelle στη Μεταμόρφωση, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά βιολογικές πρώτες ύλες στα γλυκά του, και φτιάχνει μεταξύ άλλων ένα απίστευτο τιραμισού με στέβια. 

Στο Φλέιβορ, στο 10 της οδού Νίκης στο Σύνταγμα, που μας κολάζει με τις γλυκές δημιουργίες του, αλλά έχει κι αυτό εκδοχή με στέβια στο θεϊκό τιραμισού του για να απαλύνει κάπως τις τύψεις. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v