Το Αιγάλεω είναι για τις υπογλυκαιμίες

Ζαχαροπλαστεία, πατισερί και παγωτατζίδικα αποδεικνύουν πως το Αιγάλεω ξέρει και από καλά γλυκά.

Το Αιγάλεω είναι για τις υπογλυκαιμίες

Θεματικά ζαχαροπλαστεία, ατμοσφαιρικές πατισερί, καφέ που αγαπούν να καβουρδίζουν αλλά και να χτυπάνε σαντιγί και κρέμες, λουκουματζίδικα με ιστορία δεκαετιών.

Το Αιγάλεω ξέρει (και) από γλυκά και αν ποτέ σε πιάσουν υπογλυκαιμίες και βρεθείς εκεί κοντά, μην αμελήσεις να επισκεφτείς τα παρακάτω μαγαζιά.

Εγγυημένα ο διαιτολόγος σου θα σε απολύσει, αλλά δεν πειράζει, θα βρεις άλλον.

Cap Cap

Πανόρμου 26, τηλ: 21 0590 4116

Έχει αδυναμία στα παραμύθια και τους μαγικούς τους κόσμους, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλάζει την θεματική τόσο στη διακόσμηση όσο και στον κατάλογό του. Αυτήν την περίοδο, το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο του Αιγάλεω έχει αφιέρωμα στην ‘00s νοσταλγία, με τηλεοπτικές σειρές που αγαπήσαμε – όπως το Παρά Πέντε, αλλά και καλλιτέχνες που έλαμψαν εκείνη την περίοδο, όπως η Έλενα Παπαρίζου. Με έμπνευση την τραγουδίστρια μάλιστα, ετοίμασε ένα συγκλονιστικό cupcake βανίλιας με κρέμα τυρί, καραμέλα και χρυσό μπισκότο, ενώ από τη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη εμπνεύστηκαν για να φτιάξουν λαχταριστά γλυκά όπως το Χοτέλ Ντάλια, ένα σοκολατένιο μπράουνι με σάλτσα αλμυρής καραμέλας. Δες το μενού τους εδώ.

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα

Ιερά Οδός 237, τηλ.: 210 5982806

Από το 1930 όταν ακόμη στη Θηβών υπήρχαν βοσκοτόπια, ο Μπαλατσούρας ετοιμάζει με περίσσιο μεράκι αχνιστούς πεντανόστιμους, μυθικούς θα λέγαμε λουκουμάδες, τιμώντας την παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά. Αν δεν είσαι της παραδοσιακής, κλασικής συνταγής με μέλι και καρύδια, μπορείς να περιλούσεις τους λουκουμάδες σου με σοκολάτα, Bueno, Oreo κι ό,τι άλλο τραβά η όρεξη σου, προκειμένου να τεστάρεις τις αντοχές σου, μιας και οι μερίδες είναι τεράστιες. Αν τώρα είσαι μερακλής, θα πάρεις φεύγοντας και κρέμες, ρυζόγαλο ή μουσταλευριά από τα ψυγεία του καταστήματος. Σερβίρει και καφεδάκι για τη χώνεψη.

Chez Estelle Treats & Sweets

Γρ. Κυδωνιών 4, τηλ: 21 1409 0629

Μια κουκλίστικη πατισερί από εκείνες που αγαπάς να ανακαλύπτεις, το Chez Estelle βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και έχει ένα γλυκύτατο εσωτερικό με ρετρό λεπτομέρειες, γεμάτο… γλύκα. Στην βιτρίνα της, θα βρεις ένα σωρό χειροποίητα καλούδια, για να ερεθίσεις γλυκά τον ουρανίσκο σου. Όσοι γνωρίζουν, ξεκινούν με το κλασικό προφιτερόλ, αφράτο και ολόφρεσκο, και φυσικά ξανάρχονται για να δοκιμάσουν και τα υπόλοιπα: πεντανόστιμο banana split, κρεμ μπρουλέ, τούρτα φερέρο, εκλεράκια, σουφλέ σοκολάτας και πάστα με τζαντούγια, μεταξύ άλλων. Κάθε μέρα ετοιμάζει και αλμυρές νοστιμιές, όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κοτόπιτα και καλτσόνε.

Θεωρία του House

Πλατεία Δαβάκη 1, τηλ: 21 0531 2134

Ευρηματικό όνομα και μπράβο τους, όμως πέρα από αυτό, τα παιδιά σε αυτό το όμορφο καφέ ξέρουν και από γλυκά. Πέρα από καφέδες εδώ, οι οποίοι είναι από εξαιρετικά χαρμάνια, επιβάλλεται να δοκιμάσεις κάποιο από τα κολασμένα γλυκάκια του όπως το μιλφέιγ με κρέμα πατισερί, πραλίνα φυστίκι καραμελωμένη σφολιάτα και σαντιγί μασκαρπόνε, το κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα και βανίλια Μαδαγασκάρης, την Πάβλοβα, το λιμπιστικό Μπανόφι και τις γλυκιές τάρτες ημέρας. Αν το επισκεφτείς για τις πρωινές σου αλμυρές λιγούρες, σημείωσε πως σερβίρει και εξαιρετικό brunch.

Perfetto

Θηβών 302, τηλ: 21 0545 2222

Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Ιωάννης Κόμσιος και ο Νικόλαος Κόσμιος ξεκίνησαν με μοτοποδήλατα να πωλούν μερακλήδικο παγωτό, πριν αποκτήσουν τη βάση τους στο Αιγάλεω. Έκτοτε το Perfetto παραμένει η ιδανική επιλογή για το απόλυτο καλοκαιρινό έδεσμα, χάρη στην εξαιρετική ποιότητα που τους προσφέρει συνδυάζοντας τα μυστικά της παράδοσης και δεκάδες λαχταριστές γεύσεις. Όλες οι γεύσεις εδώ είναι ωραιότατες, όμως αν μας πίεζες να διαλέξουμε τότε θα παίρναμε κρέμα με κυδώνι και το σήμα κατατεθέν μιλφέιγ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v