Οι πιο φανταστικοκαταπληκτικές ταβέρνες σε Αιγάλεω και Κορυδαλλό

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη στα καλύτερα ταβερνάκια του Αιγάλεω και του Κορυδαλλού και μια μπουκιά μονάχα είναι αρκετή για να καταλάβεις το πώς και το γιατί.

Οι πιο φανταστικοκαταπληκτικές ταβέρνες σε Αιγάλεω και Κορυδαλλό

Ανήκουμε στην ευγενή φαγητο-φυλή των ταβερνομάχων και δεν ντρεπόμαστε να το ομολογήσουμε ενώπιον σου δίχως φόβο και πάθος. Στηρίζουμε αθεράπευτα, συνεχώς κι αδιαλείπτως όσους κρατούν ζωντανή τη φλόγα της οικογενειακής ταβερνίτσας, που προσμένει τους θαμώνες της γεμάτη με νοστιμιές στα τραπεζάκια της. Η κουζίνα δεν γνωρίζει άλλη λέξη από το μεράκι ενώ η μαστοριά περισσεύει σε όσους ανάβουν τη φωτιά στις σχάρες και τα τηγάνια της. Αν είσαι κι εσύ λάτρης της καλής και παραδοσιακής ταβέρνας τότε έχεις παραπάνω από έναν καλούς  λόγους για να βρεθείς στου Αιγάλεω και του Κορυδαλλού τα μέρη. Εβίβα μας λοιπόν κι όποιος πει κακό για μας να του βγει το μάτι σαν λουκουμάς.

Ο Τάσος

Αιγίνης 9, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0561 6106

Από το 1967 κρατά αυτή η ταβερνοκολώνια του Τάσου που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή Αιγάλεω κι Αγίας Βαρβάρας. Με 55 χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη ο Τάσος παραμένει το κατάλληλο μέρος για κοψιδοκατάσταση. Αμέτρητα τραπέζια τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο εξωτερικό του, γεμίζουν με πιστούς θαμώνες, που ανυπομονούν για μια χορταστική μερίδα αρνίσια παϊδάκια.

Στα σπέσιαλ του καταστήματος συγκαταλέγονται τα γλυκαδάκια από αρνάκι, το συκώτι από αρνάκι, το μοσχαρίσιο φιλέτο σουβλάκι και το ψαρονέφρι σε ψητή ντομάτα. Για ένα πλήρες κρεατοτσιμπούσι μαζί με μπυρίτσα ή κρασάκι υπολόγισε περί τα 20-22€ το άτομο και κάνε χώρο για το κερασμένο γλυκό ή φρούτο που θα έρθει στο τέλος.

Ο Νίκος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 96, Αιγάλεω, τηλ.:21 0561 0285

Ο Νίκος είναι ένα από τα πιο ονομαστά ουζερί των δυτικών προαστίων, στα νοητά σύνορα Αιγάλεω κι Αγίας Βαρβάρας. Ξεκίνησε το 1984 κι έκτοτε συνεχίζει ακάθεκτος να προσφέρει μερακλήδικα θαλασσινά μεζεδάκια στους θαμώνες του είτε στον παραδοσιακό εσωτερικό του χώρο είτε στην αυλίτσα του όταν καλοκαιριάζει. Εδώ το χταποδάκι στα κάρβουνα κι οι ψητές γαρίδες είναι must όπως τα φρέσκα αχνιστά μύδια και κυδώνια, τα τηγανιτά καλαμαράκια, ο γαλέος σκορδαλιά το μυδοπίλαφο και η σαρδελίτσα σχάρας. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια περί τα 20€ το άτομο.

Το Απόβραδο

Μοσχονησίων και Μητέρας, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0598 3554

Η ταβέρνα του Καστάνη ή Απόβραδο όπως είναι πια γνωστή κρατά από το 1937 κι είναι μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες όλων των δυτικών προαστίων. Κρυμμένη σε ένα στενάκι της Θηβών απέναντι από το 8ο Δημοτικό σχολείο του Αιγάλεω το Απόβραδο βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να προσελκύει πλήθος κόσμου για να δοκιμάσει τους μεζέδες του και δη τα κοσμαγάπητα παϊδάκια του που δικαίως έχουν αποκτήσει μεγάλη και καλή φήμη. Ξυπνώντας μνήμες μιας άλλης νοσταλγικής εποχής, είναι ο ορισμός της παραδοσιακής ταβέρνας που φιλοξένει και διοργανώνει τσιμπούσια δια ασήμαντου αφορμής. Αυτά δηλαδή που είναι και τα καλύτερα. Εξαιρετικό και το κότσι του. Ο λογαριασμός συνοδεία κρασακίων στα 20€ το άτομο.

O Mίμης κι η Άννα

Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός τηλ.:21 3014 4642

Ο Μίμης κι η Άννα είναι έξτρα μερακλήδες κι αυτό αποτυπώνεται στο εμπνευσμένο και μαγκιόρικο μενού που έχουν φτιάξει για το μεζεδοπωλείο τους. Παραδοσιακό μεζεδοταβερνάκι με μια δροσερή αυλίτσα που είναι ταμάμ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού έχει πολλά γευστικά διλήμματα για τον ουρανίσκο σου.

Εδώ τρώμε χορτόπιτα σχάρας, σαλιγκάρια στιφάδο, ταλαγάνι σχάρας με μαρμελάδα ντομάτας, κεμπαπάκια γιαουρτλού, σουφλέ εξ Ανατολής και χοιρινές μπουκιές με σάλτσα μουστάρδας, ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα. Σούπερ τίμιο και το μπέργκερ προβατίνας με τον λογαριασμό να κυμαίνεται περί τα 17- 20€ το άτομο, συμπεριλαμβανομένων ουζακίων ή κρασακίων.

Βασίλης

Κολοκοτρώνη 160, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 5441397

Μια από τις πλέον βαρυσήμαντες αλήθειες του φαγητού είναι ότι η σωστή κρεατοταβέρνα στα παϊδάκια φαίνεται. Για τα παϊδάκια του Βασίλη που λες, μιλάει όλη η Αθήνα, αφού από κάθε γειτονιά της συρρέει κόσμος στον Κορυδαλλό για μια μπαμπάτσικη μερίδα. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1976 και καλοταΐζει όλες τις κρεατολάγνες ψυχές των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο. Πέρα από τα αρνίσια  παϊδάκια που είναι η αδιαπραγμάτευτη σπεσιαλιτέ, το κοκορέτσι αλλά και το ψητό αρνί είναι must σε κάθε επίσκεψή σου στον Βασίλη. Μαζί με μπύρες ή κρασί υπολόγισε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως

Δημήτριου Μαλαγαρδή 56, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104969325

Αν θες να καλοφάς στον Κορυδαλλό, τότε πρέπει να κατευθυνθείς προς την οδό Μαλαγαρδή και να φτάσεις στο ομώνυμο μεζεδοπωλείο το οποίο πήρε το όνομα του από την χαρακτηριστική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία της Φίνος Φίλμ «Η Παριζιάνα».

Σε ένα πανέμορφο και ζεστό περιβάλλον, με τις λεπτομέρειες βασισμένες στο concept και την εξαιρετική αυλή που έχει γίνει "talk of the town", σερβίρει παραδοσιακές συνταγές που γαργαλούν ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου, ενώ νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κινηματογραφικό flashback στα 60s, όντας κομπάρσος σε ταινία του Δαλιανίδη.

Σίγουρα να δοκιμάσεις ταλαγάνι ψητό με μαρμελάδα ντομάτας, κεφτέδες με αρωματισμένο γάλα καρύδας, κρέμα μήλου και σχοινόπρασο, spring rolls με κρέμα τυριών, παστουρμά και μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης, φιλετάκια ψαρονέφρι με μανιτάρια, χειροποίητο πουρέ και σάλτσα από κρασί Porto, χοιρινό λαιμό μπρεζέ με πίκλα καρότου και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και την τούμπανη τomahawk. O λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο, μαζί με κρασάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v