Πάμε μια ταβερνότσαρκα στις πιο όμορφες αυλές σε Π. Φάληρο και Ν. Σμύρνη

Καρό τραπεζομάντιλα, οικογενειακή ατμόσφαιρα, πράσινο φόντο και προσεγμένα πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας σε σούπερ ταβερνάκια στα νότια.

Πάμε μια ταβερνότσαρκα στις πιο όμορφες αυλές σε Π. Φάληρο και Ν. Σμύρνη

Δυο περιοχές της Αθήνας που θα θέλαμε να ζούμε και να… τρώμε, το Παλαιό Φάληρο και η Νέα Σμύρνη είναι γεμάτες από παραδοσιακά ταβερνάκια που σερβίρουν κάθε λογής καλούδια στεριάς και θάλασσας.

Μπόνους οι όμορφες αυλές τους, γεμάτες δέντρα και λουλούδια, να στήνουν το τέλειο σκηνικό για ωραιότατα ανοιξιάτικα φαγοπότια.

Μυρτιά

Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0937 0708

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μυρτια (@myrtia_)

Κλασική oldschool ταβέρνα με τεράστιες μερίδες και φοβερά κρέατα, η Μυρτιά άνοιξε το 2003 και έκτοτε παραμένει μια από τις πιο τίμιες και οικίες ταβέρνες της Αθήνας. Στην εσωτερική της αυλή, με άφθονο πράσινο και χωριάτικη διακόσμηση, θα δοκιμάσεις δικά τους κρέατα σε μεγάλη ποικιλία: μοσχαρίσια μπιφτέκια γεμιστά, μπιφτέκια κοτόπουλο, παϊδάκια, συκώτι γάλακτος, αλλά και ψαρονέφρι και μοσχαρίσια μπριζόλα. Η συνοδεία δεδομένων των μερίδων οφείλει να είναι προσεκτική: σαλάτα χόρτα, τζατζικάκι, άντε και καμιά ποικιλία τηγανιτών (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, τυροκροκέτες). Λογαριασμός με κερασμένους λουκουμάδες με πραλίνα και κρασί στα 20€ το άτομο.

Τα Λιόδεντρα

Θέρμου 2-4, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0937 0633

Βασιλης Μπουμουκος - Google

Παραδοσιακό ταβερνάκι με μια αυλή γεμάτη ελιές, κρυμμένο στα σύνορα Νέου Κόσμου - Νέας Σμύρνης, τα Λιόδεντρα σερβίρουν παραδοσιακές νοστιμιές και κρεατικά της ώρας, σε καλές ποσότητες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει λίγες και καλές επιλογές, με highlight τα αρνίσια παϊδάκια τα οποία κόβονται και ψήνονται στο ιδανικό μέγεθος για να τα τσακίσεις όπως πρέπει. Ωραίες και οι μπριζόλες της ώρας, μοσχαρίσιες και χοιρινές, ενώ ιδανικό ξεκίνημα γίνεται με κολοκυθάκια, τηγανιτά, φρεσκοκομμένες πατάτες και τζατζίκι. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με κρασί.

Η Ρούμελη

Θράκης 1, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0934 1748

Δίπλα σε μια παιδική χαρά η Ρούμελη αποτελεί αναφοράς για τους απανταχού λάτρεις του παραδοσιακού φαγητού. Σε μια αυλή που θυμίζει χωριό, κάτω από τα δέντρα θα απολαύσεις ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με κιμά που κόβεται και πλάθεται επί τόπου, ψαρονέφρι, νοστιμότατη χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα με τρυφερό κρέας, μερίδα συκωταριά, τραγανές πανσέτες και μπόνους τις Παρασκευές το λαχταριστό κοντοσούβλι. Η χωριάτικη έρχεται σε γενναία μερίδα, ενώ το τζατζίκι είναι όσο σκορδάτο και κρεμώδες πρέπει. Ο λογαριασμός στα 15-20€/  άτομο, με κρασί.

Το Σούρουπο

Ευξείνου Πόντου 181, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0983 1629

Σαν σε χωριουδάκι, το Σούρουπο απλώνει τραπεζάκια στην καταπράσινη αυλή του κάτω από τα δέντρα, με καρό τραπεζομάντιλα για να μας σερβίρει κλασικό, ταβερνίσιο φαγητό, με μερακλίδικο τρόπο. Το τσιμπούσι εδώ ξεκινάει με τηγανόψωμο Ευβοίας, λουκάνικο χωριάτικο Τρικάλων και ποικιλία αλοιφών, για να συνεχιστεί με κοντοσούβλι χοιρινό, μπιφτέκι γεμιστό, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, και ψαρονέφρι. Αν θες και θαλασσινά, έχει και από αυτά: ψητές γαρίδες και καλαμαράκια τηγανιτά. Δυνατές και οι ποικιλίες κρεατικών. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο με κρασί.

Αρσένης

Ζησιμοπούλου 19, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0942 5422

Terrie White - Google

Εδώ και αρκετές δεκαετίες, αυτή η «αστική» ταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο φιλοξενεί στην καλυμμένη αυλή της πλήθος πιστών θαμώνων που την τιμούν συχνά για τον προσεγμένο της κατάλογο και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στον κατάλογο θα βρεις αρκετές επιλογές σε κρέας και θαλασσινά, για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Δοκίμασε σπιτικές αντζούγιες, χταποδάκι, και σαγανάκι, αλλά και τηγανιά χοιρινή, κολοκυθάκια τηγανιτά, γαρίδες σαγανάκι, γεμιστό μπιφτέκι, κοτόπουλο σουβλάκι και ψαρονέφρι. Κάθε Σάββατο μετά τις 21:00 και κάθε Κυριακή από τις 14:00 έχει και ζωντανή μουσική. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο, με κρασί.

Ψιψίνα

Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9822339

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Psipsina (@psipsinaofficial)

Φωτεινή και κοσμαγάπητη η αυλή της Ψιψίνας, σερβίρει εξαιρετικούς θαλασσινούς μεζέδες και πιάτα, αλλά και φρέσκο ψαράκι, για όσους έχουν το κάτι τις παραπάνω να διαθέσουν. Σημείωσε να παραγγείλεις σαρδέλα φιλεταρισμένη, χταποδάκι ψητό, καβουροδαγκάνες λαδολέμονο, καραβιδόψιχα, αλλά και γιουβέτσι φρέσκιας σουπιάς και παπαρδέλες με σολομό. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 25€ το άτομο με ουζάκι και θαλασσινό τσιμπολόγημα, λίγο παραπάνω αν πάρεις κάποιο κυρίως με θαλασσινά ή φρέσκο ψάρι.

Καλυψώ

Πεντέλης 41-43, Παλαιό Φάληρο, τηλ:  2109422513

Ένα κουτούκι φτιαγμένο με μεράκι, η Καλυψώ παραμένει και τους ανοιξιάτικους μήνες μια ωραιότατη πρόταση για καλό φαγητό, στη λουλουδιασμένη της αυλή. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι φουλ οικογενειακή, η εξυπηρέτηση σβέλτη, ενώ στα επιβάλλεται του καταλόγου συμπεριλαμβάνονται τα τραγανά κολοκυθάκια τηγανιτά, το σαγανάκι κεφαλοτύρι, η αρνίσια συκωταριά, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, ο κρασομεζές κι οι χορταστικές κρεατοποικιλίες για παρέες. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 18-20€ ανά άτομο, ενώ στο τέλος θα υπάρξει και κέρασμα με λουκουμάδες με μέλι ή σοκολάτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v