Eίδαμε τη 2η σεζόν του The Bear μονοκοπανιά κι ακόμη να συνέλθουμε

Πάρε άδεια από τη δουλειά σου, ακύρωσε τις εξόδους σου και δες άμεσα τη 2η σεζόν του The Bear. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Eίδαμε τη 2η σεζόν του The Bear μονοκοπανιά κι ακόμη να συνέλθουμε

Έχει τελειώσει μόλις το τελευταίο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του The Bear και βρισκόμαστε σε διαρκή αναζήτηση λέξεων για να περιγράψουμε όσα βιώσαμε κατά τη διάρκεια της θέασής της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, ξεκινώντας με όσα είχαμε γράψει πρόσφατα για την πρώτη σεζόν αυτού του τηλεοπτικού αριστουργήματος.

«To Bear είναι μια σειρά που θα έκανε τον Άντονι Μπουρντέν περήφανο μιας και περιγράφει όσα θαυμαστά, περίεργα, πεντανόστιμα κι ενοχλητικά συμβαίνουν στην κουζίνα ενός εστιατορίου. Ο επαγγελματίας σεφ Κάρμι Μπερζάτο αναγκάζεται να επιστρέψει στη γενέτειρά του, το Σικάγο και να διευθύνει το ιταλικό εστιατόριο της οικογένειάς του, μετά την αυτοκτονία του αδερφού του. Το στόρι μπορεί να μην χρήζει δάφνες πρωτοτυπίας ωστόσο επεισόδιο με επεισόδιο σε ανταμείβει προσφέροντας σου μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων.

Ένταση, νεύρο, ρεαλισμός, τσακισμένοι μα συνάμα τόσο γοητευτικοί χαρακτήρες κι ένας Jeremy Allen White (τσέκαρε επειγόντως το Shameless, που έπαιζε επίσης) με ένα πατσινικό βραδυφλεγές βλέμμα που καιρό είχαμε να δούμε. Μια συμβουλή θα σου δώσουμε μόνο. Όταν φτάσεις στο έβδομο επεισόδιο πάρε μια βαθιά ανάσα πριν το ξεκινήσεις, γιατί δύσκολα θα μπορέσεις να πάρεις δεύτερη όσο το παρακολουθείς».

Η δεύτερη σεζόν ξεκινά από το σημείο μηδέν. Το Βeef είναι πια παρελθόν και το Bear προ των πυλών κι όλοι οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να κατανοήσουν και να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. Το άγχος πολύ, οι κρίσεις πανικού παραμονεύουν σε κάθε επεισόδιο. Ο δεύτερος κύκλος είναι σαφώς πιο υπαρξιακός από τον πρώτο, αφού πέρα από τη ζωή εντός εστιατορίου, εμβαθύνουμε και στις ζωές των ηρώων.

Σε κάθε επεισόδιο αποκαλύπτεται κάτι από το παρελθόν του Κάρμι Μπερζάτο κι ο ήρωας ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια παλιών φίλων και συνεργατών. Από την Κοπεγχάγη μέχρι το ανατριχιαστικά αγχωτικό οικογενειακό τραπέζι και την Ολίβια Κόλμαν που ερμηνεύει συγκλονιστικά την σεφ του καλύτερου εστιατορίου του κόσμου, βλέπουμε θραύσματα που δημιουργούν το παζλ της ζωής του Κάρμι.

Οι γκεστ δεν σταματούν εδώ φυσικά. Στο 6ο επεισόδιο με τίτλο Fishes παρελαύνουν οι: Jamie Lee Curtis (εδώ άξιζε όλα τα Όσκαρ του ντουνιά), Bob Odenkirk (Better Call Saul λέμε και κλαίμε), Sarah Paulson και John Mulaney (από τους καλύτερους stand up comedians της γενιάς του), Jon Bernthal (Punisher) και βάζουν ο καθένας το λιθαράκι του ώστε να δούμε όχι μόνο το καλύτερο επεισόδιο της σειράς αλλά κι ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της σύγχρονης τηλεόρασης.

Κάπου εδώ πρέπει να κάνουμε και μια ξεχωριστή αναφορά στον Ebon Moss-Bachrach ο οποίος υποδύεται τον ξάδερφο Ρίτσι χαρίζοντας μας μια απίστευτη ερμηνεία που θα θυμόμαστε για χρόνια. Το The Bear έχει μια ερωτική σχέση με το φαγητό κι όλες τις αναφορές κι επιρροές που σφραγίζουν το τελικό του αποτέλεσμα, αλλά σε αυτή τη σεζόν στρέφει τον φακό του στους ανθρώπους που ζουν κι αναπνέουν στην κουζίνα. Με μια αόρατη κλωστή δένονται οι ζωές τους, οι μυρωδιές τους, τα όνειρα κι οι εφιάλτες και με μια υποδειγματική σκηνοθεσία αποκαλύπτονται με κοινό τόπο την land of the free Αμερική. Ο Jeremy Allen White δικαίως φιγουράρει σε κάθε εξώφυλλο κι αφιέρωμα για τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, αφού χειρίζεται υποδειγματικά τόσο τις σιωπές όσο και τις εκρήξεις του, κρατώντας τα ηνία της σειράς. Το μεγαλύτερο επίτευγμα ωστόσο του Jeremy και των υπόλοιπων πρωταγωνιστών και δημιουργών της σειράς, είναι ότι κατάφεραν να μας πείσουν πως: “every second counts” μακριά από βαρετά και χιλιοειπωμένα κλισέ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v