Σειρές για να δεις μόλις χώρισες

Χώρισαν οι δρόμοι σας με το ταίρι σου και θες να δεις σειρές για να ξεχαστείς; Για άλλη μια φορά είμαστε οι άνθρωποί σου.

Σειρές για να δεις μόλις χώρισες

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, ανάμεσά τους κι οι σχέσεις των ανθρώπων που αγαπήθηκαν κάποτε πολύ. To ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αυτό που αντιμετωπίζεις κι εμείς θα σου προσφέρουμε τον ώμο μας για να παρηγορηθείς κι αν χρειαστεί να κλάψεις. Επειδή όμως κάποια στιγμή θα γκώσεις από το κλάμα, καλό είναι να έχεις και μια λίστα με σειρές έτοιμη για το binge-watching το παραδοσιακό, το εθιστικό, το κολληματικό βρε αδερφέ. Γιατί μπορεί οι χωρισμένοι να μην γιορτάζουν ποτέ αλλά σειρές βλέπουν.

Βeef (2023, 1 σεζόν)

Εν αρχή ην ο θυμός. Όπως και σε κάθε χωρισμό. Αυτός πυροδοτεί την εξέλιξη της σειράς και κλιμακώνει την ένταση και το ρυθμό της επεισόδιο με το επεισόδιο. Ο καταπιεσμένος θυμός για όλα όσα έχουν πάει στραβά κι οι εξηγήσεις που δίνεις στον εαυτό σου δεν είναι ποτέ αρκετές. Εκ διαμέτρου αντίθετοι, οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες κρύβουν μέσα τους πολλές ανείπωτες μα και σκληρές αλήθειες που ντρέπονται να εξομολογηθούν στον ίδιο τους τον εαυτό. Το μεταξύ τους beef (η «κόντρα», θα λέγαμε στα ελληνικά) ωστόσο, ρίχνει βενζίνη στη φωτιά που σιγοκαίει μέσα τους και θρέφεται από την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, τις δυσλειτουργικές οικογενειακές σχέσεις και την επέλαση του αστραφτερού μα κούφιου κόσμου της επιτυχίας, της δόξας και των χρημάτων.

Η σειρά προχωρά μαεστρικά κι εμβαθύνει στους χαρακτήρες και την ιστορία τους ενώ στέκεται ανηλεής απέναντί τους ξεγυμνώνοντας τους από την προβιά της πολιτικής ορθότητας που τους έχουν φορέσει οι κανόνες κοινωνικής ευπρέπειας. Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Florida Man (2023, 1 σεζον)

Όταν ένας πρώην αστυνομικός επιστρέφει στην Φλόριντα για να βρει την κοπέλα ενός μαφιόζου που το έχει σκάσει, μια σχετικά εύκολη υπόθεση μετατρέπεται σε οδύσσεια. Το Florida Man δεν χρήζει δάφνες ποιότητας, ωστόσο είναι μια από εκείνες τις σειρές που αφήνεις να παίζει ασυναίσθητα και το επόμενο επεισόδιο, γιατί σε τρώει να μάθεις τι θα γίνει μετά. Ο Edgar Ramirez (δείτε τον στο βαθιά υποτιμημένο Domino, από τις καλύτερες ταινίες των 2000s) αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο καλός ηθοποιός είναι, ενώ η σκηνοθεσία, το έξυπνο μα όχι εξυπνακίστικο σενάριο κι οι ευκολομνημόνευτες ατάκες δίνουν το κάτι παραπάνω στο Florida Man. Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Easy (2016-2019, 3 σεζόν)

Αμερικανική σειρά ανθολογίας, αποτελούμενη από 25 μισάωρα, αυτοτελή επεισόδια με all star cast (Orlando Bloom, Emily Ratajkovski, Elizabeth Ann Reaser, μεταξύ πολλών άλλων) στα οποία παρακολουθούμε διαφορετικούς χαρακτήρες που ζουν στο Σικάγο και προσπαθούν να βγάλουν άκρη με φλέγοντα ζητήματα όπως ο έρωτας, οι σχέσεις και το σεξ. Όπως σοφά το έθεσε ένας κριτικός, η σειρά είναι «μια μικροσκοπική απεικόνιση των διαφορετικών μορφών του έρωτα σήμερα». Με απόλυτο ρεαλισμό η σειρά φέρνει έναν καθρέφτη και το βάζει στα μούτρα μας μιλώντας μας ανεπιτήδευτα για τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Fleishman is in Trouble (2023, 1 σεζόν)

Το Fleishman is in Trouble είναι πολύ πιο μικρό (μόλις 8 επεισόδια των 45 περίπου λεπτών) και ίσως λιγότερο βαρύ καθότι πιάνει λιγότερα θέματα και ακουμπά ελαφρύτερο τον υπαρξισμό, είναι ωστόσο εξίσου ιδιοφυές και φρέσκο. Είναι σειρά που δεν χαϊδεύει αυτάκια, που δεν ντρέπεται να συζητήσει το ότι κάθε «ναι» που λες συνεπάγεται άλλα πέντε «όχι» και άρα απόλυτα ευτυχισμένος δεν θα καταλήξει ποτέ κανείς.

Όλοι οι ηθοποιοί δίνουν ρέστα στους ρόλους τους, με αποκορύφωμα την Κλερ Ντέινς που αν την θυμάσαι μόνο από το Homeland θα σε εκπλήξει σε σημείο να μην την αναγνωρίζεις. Η σκηνοθεσία είναι φρέσκια και σπινταριστή, χωρίς να προσπερνάει την υπόθεση χάριν κανενός στιλιζαρίσματος, και οι διάλογοι βγαλμένοι από την καθημερινότητα όλων μας. Aν δεις τη σειρά χωρισμέν@ θα σε αγγίξει ακόμη παραπάνω και θα κομματιάσει την καρδούλα σου, αλλά θα ‘ναι για καλό θα το δεις. Η σειρά στριμάρει στο Disney+.

Only Murders in the Building (2021-2023, 2 σεζόν)

H τηλεοπτική επιστροφή του Στιβ Μάρτιν ήταν ένα γεγονός που αντιμετωπίζαμε με μπόλικο ενδιαφέρον πριν δούμε το Only Murders in the Building. Μόλις ολοκληρώσαμε ωστόσο και τις δύο σεζόν της σειράς που δημιούργησε για λογαριασμό του Hulu μπορούμε κάλλιστα να αναφωνήσουμε, «καιρός ήταν διάολε».

Το στόρι της σειράς είναι απλό: Τρεις άγνωστοι άνθρωποι, κάτοικοι ενός εντυπωσιακού κτηρίου στο Upper West Side της Νέας Υόρκης και λάτρεις των podcasts αληθινών εγκλημάτων, βρίσκονται μπλεγμένοι στην αναπάντεχη δολοφονία ενός νεαρού γείτονα.

Μιλάμε για ένα απολαυστικό whodunit ρολερκόστερ που βλέπεται απνευστί και ποντάρει όλα του τα λεφτά στην εξαιρετική χημεία των συμπρωταγωνιστών του Στιβ Μάρτιν (Μάρτιν Σορτ και Σελένα Γκόμεζ να παίζουν τα ρέστα τους), το ιντριγκαδόρικο σενάριο και τα Πουαρό vibes που υπάρχουν στον αέρα.

Ιδανική σειρά για να ξεχαστείς και να μετράς αντίστροφα όχι για την επανασύνδεση με το ταίρι σου αλλά για την τρίτη σεζόν που σκάει μύτη σε λίγο καιρό με πρωταγωνίστρια και τη θεάρα Μέριλ Στριπ. Η σειρά στριμάρει στο Disney+

Californication (2007-2014, 7 σεζόν, 84 επεισόδια)

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. O Hank Moody είναι είδωλο. Ο Τom Kapinos επίσης. Ο δημιουργός της σειράς γράφει σενάρια βουτηγμένα στην ατμόσφαιρα των  ιστοριών του Μπουκόβσκι και του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρεζ αν γύριζαν ποτέ σειρά στις Η.Π.Α. Καλά όλα αυτά θα πεις με τη σειρά σου, αλλά ρομαντική σειρά το Californication; Κι όμως μέσα στο sex drugs και rock k roll επίκεντρο των ιστοριών, ξεπηδά ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον έρωτα, το σεξ, την απώλεια και τον χωρισμό. Όλα τα παραπάνω δοσμένα μέσα από σκληρούς διαλόγους, μπινελίκια, ηλεκτρισμένο soundtrack κι αδυσώπητο χιούμορ που θα σε κάνει να δεις τον χωρισμό σου, τις σχέσεις μα πάνω από όλα τη ζωή με άλλο μάτι.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v