Φύγαμε για μπίρες και κοκτέιλ σε Πεύκη και Μαρούσι

Λαχταράς ένα δροσερό και οικονομικό κοκτέιλ; Εγχώρια μπίρα με φρουτώδεις νότες; Ωραίες μουσικές; Σε Πεύκη και Μαρούσι θα τα βρεις.

Φύγαμε για μπίρες και κοκτέιλ σε Πεύκη και Μαρούσι

Στα Βόρεια Προάστια ξέρουν να (τα) πίνουν και αυτό θα το καταλάβεις αν βρεθείς ποτέ σε Πεύκη ή Μαρούσι.

Αν και δεν έχουν την ποικιλία του κέντρου, οι δύο αυτές περιοχές διαθέτουν ωραιότατες διευθύνσεις για να απολαύσεις καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, ψαγμένες μπίρες και ωραίες μουσικές.

Δώσε βάση, και κράτα σημειώσεις.

Salto Mortale

Πίνδου 6, Πεύκη, τηλ: 210 8056490

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Salto Mortale Bar (@saltomortale_bar)


Συνοικιακό και αγαπημένο, το Salto Mortale είναι από εκείνα τα μαγαζιά που με τον χαλαρό τους χαρακτήρα και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα έχουν καταφέρει να γίνουν στέκια. Σε τραπεζάκια έξω στο γρασίδι τα βράδια θα βρεις αρκετή δροσιά για να κάτσεις να τα πιείς, να τα πεις, να ακούσεις ωραίες μουσικές (funk , soul, λίγο reggae, αρκετό freestyle) και να απολαύσεις καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και μεγάλη ποικιλία από μπίρες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 8€.

Εμπορικό cocktail bar

Λεωφ. Ειρήνης 20, Πεύκη, τηλ: 2130882998


Από τις πρόσφατες αφίξεις της Λεωφόρου Ειρήνης, το Εμπορικό είναι ένα μικρούλι κοκτέιλ μπαρ, το οποίο όπως προδίδει το όνομά του βρίσκεται σε ένα εμπορικό κέντρο, και ετοιμάζει δροσερά κοκτέιλ σε πολύ καλές τιμές, ενώ παίζει ανεβαστικές μουσικές. Εδώ θα δοκιμάσεις signature επιλογές όπως το Aroma με τζιν, λάιμ, βασιλικό και elderflower, το Tropic, με ρούμι, λάιμ, κανέλα και passion fruit, και το Smoke Paloma με Mescal, τεκίλα και grapefruit soda. Συχνά πυκνά διοργανώνει και λάιβ. Οι τιμές των κοκτέιλ μόλις στα 5€, ενώ η βαρελίσια μπίρα στα 3€.

Karamuza

Περικλέους 42, Πεύκη, τηλ: 21 3025 4835

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karamuza (@karamuza)


Industrial ύφος, χαλαρή διάθεση, ροκ μουσικές, και νεαρόκοσμος στα τραπεζάκια και τους πάγκους εντός και εκτός του μαγαζιού. Κάπως έτσι έχει η φασούλα στην γνωστή και πάλαι ποτέ… άγνωστη Καραμούζα της Πεύκης. Θα την βρεις ανοικτή καθημερινά από νωρίς για καφεδάκι, τσάι και φυσικούς χυμούς συνοδεία σνακ, ενώ συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ με καθαρά ποτά, ωραία κοκτέιλ και αρκετές εγχώριες craft μπύρες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Last Row

Θέμιδος 10, Μαρούσι, τηλ: 21 0802 0905

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Last Row Beer Bar (@lastrowbeerbar)


Τραβάει κουπί εδώ και μερικούς μήνες στη ζυθο-μπαρο-σκηνή των Βορείων Προαστίων και έχει φτάσει πολύ μακριά, χάρη στις εκλεκτές ετικέτες craft μπίρας που ρέουν από τις 16 βρύσες του, αλλά και την όμορφη, παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Η τριάδα των ιδιοκτητών αναλαμβάνει να σε μυήσει στον υπέροχο κόσμο της craft μπίρας, ενώ αν πεινάσεις έχουν και νοστιμότατα σνακ, όπως nachos με τυρί και hot dogs. Τα pint ξεκινούν από 3€, ενώ στο ψυγείο του θα βρεις αρκετές ετικέτες για take away.

Jolie Mome

Θέμιδος 4, Μαρούσι, τηλ.: 21 1182 2681


Λίγο πιο πάνω, προς τον ΗΣΑΠ, αυτό το λιλιπούτειο μπαρ αποτελεί ένα όμορφο καταφύγιο για σούπερ κοκτέιλ. Παρεΐστικο, με ζεστή ατμόσφαιρα και αξιαγάπητους ιδιοκτήτες, το Jolie Mome είναι ό,τι πρέπει για δοκιμές: Summer breeze με Bayou spiced rum, creme de mure, passion fruit, σιρόπι βανίλιας και λάιμ ή μήπως ένα Gin crusta με Greenals London dry gin, Napoleon mandarine liqueur, σιρόπι με μέλι και λάιμ; Δύσκολη επιλογή. Τα Σάββατα ανεβάζει την ένταση με ξεσηκωτικά πάρτι. Το απλό ποτό στα 7€. Τα κοκτέιλ από 8€.

Fools

Ερμού 24, Μαρούσι, τηλ: 21 0802 9343


Άνοιξε τις πύλες του πέρσι την άνοιξη, και αποτελεί πολλά παραπάνω από ένα απλό μπαρ. Το Fools  είναι ένα σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των καλών κοκτέιλ και των ψαγμένων spirits, αλλά και ένας εκθεσιακός και συναυλιακός χώρος για όσους αγαπούν την Τέχνη – δες τα events εδώ. Πιάσε τραπεζάκι έξω σε έναν «πριβέ» πεζόδρομο και παράγγειλε ένα δροσερό Garibaldi με Campari και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή ένα Citrus Gin Tonic με blend από Malfy Gin, αρώματα από φλούδες λεμονιού, σαγκουίνι και βότανα, ό,τι πρέπει για καλοκαίρι, ενώ ακούς funk, soul, jazz, hip hop και ethnic ήχους. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v