Η ασιατική κουζίνα κατακτά Μαρούσι και Κηφισιά

Τραγανά won ton, πάπιες Πεκίνου, sushi rolls και ένα σωρό ασιατικά καλούδια προσγειώνονται σε τραπέζια και μπουφέδες στην Κηφισιά και το Μαρούσι. Βγάλε τα chopsticks και όρμα!

Η ασιατική κουζίνα κατακτά Μαρούσι και Κηφισιά

Όσες φορές και αν δοκιμάσουμε μια πάπια Πεκίνου, ένα salmon roll ή ένα γλυκόξινο χοιρινό ή εκείνα τα ζουμερά spring rolls δεν πρόκειται να βαρεθούμε.

Η ασιατική κουζίνα είναι μακράν από τις αγαπημένες μας και σε κάθε αφορμή δεν χάνουμε την ευκαιρία να ξεπορτίσουμε για κινέζικα και ιαπωνικά… τσιμπούσια.

Αυτή τη φορά πάμε Βόρεια, και εντοπίζουμε τα καλύτερα ασιατικά εστιατόρια σε Κηφισιά και Μαρούσι.

Buba

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, τηλ: 210 62 31 151

Στο όμορφο νεοκλασικό της Παπαδιαμάντη, το γευστικό ταξίδι στην νοτιοανατολική Ασία ξεκινά μέσα από ένα τροπικό περιβάλλον με εξωτική διακόσμηση, το οποίο σε προδιαθέτει να δοκιμάσεις ένα σωρό ασιατικά πιάτα, αλλά και ωραία κοκτέιλ. Βιετναμέζικα Pok Pok Wings με φτερούγες κοτόπουλου, μαριναρισμένες σε μέλι, lime, rice vinegar και καραμελωμένο σκόρδο, Stir fry με μανιτάρια black fungus, chitake και shimeji με glass noodles, fish sauce και soy sauce, πράσινο κάρυ με κοτόπουλο, λαχανικά και γάλα καρύδας και Kai Yang - Thai Style BBQ Chicken σε σάλτσα σόγιας, lemongrass και βότανα, με sticky rice, sauce από tamarind και σαλάτα μάνγκο είναι μερικά μόνο από τα καλούδια του καταλόγου. Συνοδεία κοκτέιλ, όπως το Buba's Bloody Mary με βότκα, μείγμα ντομάτας αρωματισμένο με ginger, lemongrass, chilli και εσπεριδοειδή, υπολόγισε περί τα 30-35€ το άτομο.

Hachiko Sushi Tales & Cocktails

Λεωφ. Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 6216

Με μίνιμαλ διακόσμηση σε μαύρες αποχρώσεις και τραπεζάκια έξω σε ένα όμορφο εμπορικό της Κηφισιάς, το Hachiko σερβίρει ιαπωνικές γεύσεις, μεταξύ των οποίων και sushi σε νοστιμότατες signature παραλλαγές. Έτσι εδώ πλην των κλασσικών rolls, sashimi και nigiri, θα δοκιμάσεις Tempura crab με καβούρι tempura, καψαλισμένο σολομό, τυρί κρέμα, τραγανά flakes κρεμμυδιού και teriyaki sauce, Tuna tartar με γαρίδα tempura, avocado, πικάντικο ταρτάρ τόνου και yuzu kosho mayo, Dragon Hachiko με μαριναρισμένο χέλι, τόνο, αγγούρι, avocado, tobiko και unagi sauce και Spicy quinoa με Tempura hosomaki με κινόα, πικάντικη καβουρόψιχα, τόνο και τυρί κρέμα τυλιγμένο με pink soy wrapper, unagi sauce, ikura και φρέσκο κρεμμύδι. Συνοδεία δροσερών κοκτέιλ από τη μπάρα του, υπολόγισε περί τα 30€/ άτομο.

Golden Phoenix

Δρόσου 1 και, Αίγλης 29, Κηφισιά, τηλ: 210 8013588

Από τις… παλιές καραβάνες του χώρου, το Golden Phoenix μπορεί να άλλαξε διεύθυνση συνεχίζει όμως να ποντάρει στην προσεγμένη του κουζίνα. Η διακόσμηση πλέον είναι πιο μοντέρνα, σε έναν χώρο με άπλετο φως ενώ τα πιάτα παραμένουν σταθερά και νοστιμότατα. Σταθερές αξίες στον κατάλογο τα τραγανά και αρωματικά spring rolls με την ζουμερή γέμιση λαχανικών, τα τηγανητά ντάμπλινγκς γεμιστά με χοιρινό ή τα won ton με θαλασσινά και κρεμώδες τυρί. Από τα πιο «δυνατά» κυρίως πιάτα του εστιατορίου είναι αναμφίβολα η πάπια Πεκίνου, τραγανή και μυρωδάτη με την αυθεντική γεύση της, αλλά και η πικάντικες γαρίδες Shanghai στο γουόκ, με πράσινη και κόκκινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμυδάκι και καυτερή σάλτσα. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έχει μπουφέ με 29€ το άτομο, ωράριο εδώ. https://www.goldenphoenix.gr/kifisia

New Great Wall

Βασιλίσσης Αμαλίας 1, Μαρούσι, τηλ: 21 0802 3845

Συνεχίζουμε με παραδοσιακό, τίμιο και νοστιμότατο κινέζικο στο γειτονικό Μαρούσι. Κλείνουμε με κινέζικο γιατί έτσι. Σταθερή αξία για χρόνια, μια ανάσα από τον Ηλεκτρικό, το Σινικό αυτό Τοίχος της γεύσης γεμίζει τον μπουφέ του κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 19:40 ως τα μεσάνυχτα και Κυριακή 13:00-17:00 με sushi, noodles σε διάφορες βερσιόν, πάπια Πεκίνου, τραγανά spring rolls, μοσχάρι σετσουάν και πολλές ακόμα καλομαγειρεμένες νοστιμιές για ένα γευστικό ταξίδι στην Άπω Ανατολή που θα γεμίσει το στομάχι σου και με το παραπάνω. Τα πιάτα ανανεώνονται διαρκώς με το που τελειώσουν, ώστε να μην μείνει κανένας παραπονεμένος. Το κόστος ανέρχεται στα 16€ ανά άτομο και στα 10€ για παιδιά κάτω των 10€.

Kung-Fu Noodle House

Περικλέους 1, Μαρούσι, τηλ: 21 1411 3807

Λαχταράς noodles; To Kung Fu σερβίρει το αγαπημένο κινέζικο έδεσμα σε μεγάλη ποικιλία και σε χορταστικές ποσότητες, αλλά και αρκετά ακόμα ασιατικά πιάτα σε περίπτωση που πεινάς πολύ. Πιάσε τραπεζάκι στον συμπαθητικό του χώρο, και δοκίμασε Hong sao Beef με μοσχάρι, καρότο, κρεμμύδι, ντομάτα και πιπεριά πράσινη Curry chicken με κοτόπουλο, κολοκύθι, καρότο και κρεμμύδι, Seafood με γαρίδες, καλαμάρια, καρότο, κρεμμύδι και πιπεριά πράσινη, Yong chow fried rice με γαρίδες, χοιρινό, αυγό, αρακά, καλαμπόκι και καρότο, αλλά και δροσερή σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, μαρούλι, ντομάτα, καρότο, αγγούρι και κρεμμύδι ή τραγανά Won tons με τυρί, γαρίδες και καβούρι. Κάθε Κυριακή από τις 13.00 μέχρι τις 17.00 έχει και μπουφέ με noodles και άλλα ορεκτικά, με 12,90€ το άτομο. Λογαριασμός στα 15-20€, με κινέζικη μπίρα ή κρασί.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v