Αυτά τα νέα μπαρ στην Αθήνα τα τσέκαρες;

Από το Μαρούσι μέχρι τα Εξάρχεια και από εκεί Ψυρρή, πιάνουμε θέση σε νέα, ωραία και ιδιαίτερα μπαρ για ποτό και κουβεντούλα.

Αυτά τα νέα μπαρ στην Αθήνα τα τσέκαρες;

Αν κάτι σίγουρα δε θα μας λείψει ποτέ στην Αθήνα είναι τα μπαρ. Κάθε λίγο και λιγάκι νέες αφίξεις ξεπετάγονται από το πουθενά, ενισχύοντας περαιτέρω τον νυχτερινό χάρτη της πόλης.

Από το Μαρούσι μέχρι το κέντρο, πιάνουμε μπάρα και πίνουμε κοκτέιλ, κρασιά και ψαγμένες μπίρες σε πέντε νέες και ωραίες διευθύνσεις.

Last Row

Θέμιδος 10, Μαρούσι, τηλ: 21 0802 0905

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Last Row Beer Bar (@lastrowbeerbar)

Ξεκινάμε από τα βόρεια, για να πιάσουμε τραπεζάκι στη νέα και ωραία αυτή ζυθο-άφιξη, μια ανάσα από τον ηλεκτρικό του Αμαρουσίου. Σε… στρατηγική θέση, το Last Row είναι ένα ωραιότατο beer bar, που βγάζει τραπέζια στο καλυμμένο εξωτερικό του χώρο και φιλοξενεί στις 16 βρύσες του αλλά και στο θαυματουργό του ψυγείο πάσης φύσεως lagers, sours, stouts και IPas μπίρες από την εγχώρια και ξένη μικροζυθοποιία. Η τριάδα των ιδιοκτητών που βρίσκεται πίσω από τη μπάρα αναλαμβάνει να σε μυήσει στον υπέροχο κόσμο της craft μπίρας με αγάπη και μεράκι, ενώ για να μην πιείς ξεροσφύρι, στον κατάλογο θα βρεις και μερικές επιλογές από beer food για να συνοδεύσεις τα pints σου, όπως λαχταριστά nachos με τυρί και hot dogs. Συχνά πυκνά το Last Row διοργανώνει θεματικές μουσικές βραδιές με dj sets που αγαπάνε την rock και την punk, παρουσιάσεις νέων ετικετών μπίρας, αλλά και γαστριμαργικά events με limited edition street food. Το pint από 3€.

The Cranky

Λόντου 4, Εξάρχεια, τηλ. 211 0012331

Σε ένα μικρό δρομάκι ανάμεσα στη Σόλωνος και την Κωλέττη θα βρεις αυτό το sui generis μπαράκι το οποίο κάνει εξ’ αρχής γνωστές τις προθέσεις του με την ιδιαίτερη διακόσμηση. Στον αριστερό τοίχο, η φιγούρα του Raoul Duke από το Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας σε υποδέχεται, ενώ λίγο πιο πέρα μια neon επιγραφή «We did black eyes to see you». Εδώ πιθανότατα δε θα χρειαστεί να κάνουν μαύρα μάτια για να σε ξαναδούν πάντα. Αφ’ ενός γιατί οι μουσικές αγαπούν το κλασικό hip hop και rnb με ξεσηκωτικά dj sets, άρα είναι σίγουρο πως θα έχεις όμορφη συνοδεία για το ποτό σου, αφ’ ετέρου γιατί η λίστα με τα κοκτέιλ είναι ιντριγκαδόρικη και πληθωρική: δοκίμασε το Waikiki, με ρούμι, λικέρ passoa, lime, orgeat syrup και angostura bitters ή ένα Bubble trouble, με Gin, λικέρ, Chupa Chups grape, πράσινο μήλο και jellies για να πάρεις μια γεύση. Το απλό ποτό μόλις στα 5€, τα κοκτέιλ από 6€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Cranky (@the.cranky.athens)

Feelin’Good

Γεωρ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι, τηλ. 210 9214010

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Feelin’Good (@feelingoodathens)

Γενικά γίνονται πραγματάκια στο Κουκάκι, μιας και η περιοχή δεν παραμένει ποτέ… ήρεμη. Ένα από αυτά τα ωραία που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες είναι η άφιξη αυτού του σύγχρουνου street american bar, το οποίο παίζει όμορφα σε διπλό ταμπλό. Ο βιομηχανικός εσωτερικός του χώρος με το μωσαϊκό στο πάτωμα είναι ό,τι πρέπει για να πιείς ένα χαλαρό ποτάκι ή κοκτέιλ από την ανήσυχη μπάρα του, αλλά και για να απολαύσεις λαχταριστό street food, δια χειρός του σεφ Έλβι Δημήτρη Ζύμπα από το αγαπημένο Alficon στο Παγκράτι. Αν είσαι φαν του ουίσκι, δε θα μείνεις παραπονεμένος, καθώς η λίστα του περιλαμβάνει αρκετές επιλογές σε αμερικάνικα και ιρλανδέζικα brands, τα οποία ενσωματώνονται σε ιδιαίτερα κοκτέιλ. Δοκίμασε το Benton's Old Fashioned με μπέικον και bourbon, ή το περίφημο Garibaldi με το Campari να συνδυάζεται τέλεια με χυμό πορτοκάλι. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Τράγος

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή, τηλ: 2103231011

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tragos Monterno Kafeneio (@tragos_psyrri)

«Παντού καλά είναι» γράφει η neon επιγραφή στο φρέσκο μπαρ του Ψυρρή, το οποίο επιδιώκει να δώσει αέρα ανανέωσης σε μια αρκετά κουρασμένη από μαγαζιά, καφενεία και μπαρ περιοχή. Στην πλατεία Αναργύρων λοιπόν, αυτό το μοντέρνο καφενείο ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και εκλεκτό brunch, ενώ παραμένει ανοικτό ως αργά για τα ποτά τα επιούσια. Τα άνετο και μοντέρνο εσωτερικό του, με τους πέτρινους τοίχους και τα ποπ στοιχεία ενδείκνυται για urban νύχτες, συντροφιά με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από τη μπάρα. Εδώ θα δοκιμάσεις κλασικά κοκτέιλ πειραγμένα, σαν το εξαιρετικό Tragos Negroni με τζιν Bombay Sapphire, τσίπουρο και blend Vermouth, Campari και Amaro. Σερβίρει και ωραίο bar food με επιλογές όπως κεφτεδάκια προβατίνας με μαγιονέζα σκόρδου και pinsa με κατσικίσιο τυρί. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Bariéro

Αντισθένους 9, Νέος Κόσμος, τηλ: 2109219230

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bariero (@bariero_athens)

Απέναντι από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και σε κοντινή απόσταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το νέο μπαρ του Νέου Κόσμου συνδυάζει στο όνομά του το «μπαρ» με το «ιερό» και αποτελεί μια ακόμα όμορφη προσθήκη σε μια γειτονιά έντονα καλλιτεχνική. Ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, κεριά και έργα τέχνης στολίζουν το εσωτερικό του δικαιολογώντας την… ιερότητα, ενώ οι μουσικές κινούνται σε ηλεκτρονικά μονοπάτια, με έθνικ περάσματα. Στον κατάλογο έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα κρασιά, με πληθώρα επιλογών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ δεν λείπουν και τα κλασικά spirits ή κοκτέιλ. Πλατώ με ιταλικά τυριά και διάφορα delicatessen προϊόντα συνοδεύουν ωραιότατα το πίνειν, ενώ οι Παρασκευές βαφτίζονται ως aperitivo days, με αντίστοιχα κοκτέιλ και συνοδεία από aperitivo snacks. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v