Απόκεντρο: 6 μπαρ για να πεις «ναι ρε φίλε, εκεί θα πάμε!»

Βαρέθηκες την Αθήνα για ποτό; Θες να βγεις παραέξω. Σε καταλαβαίνουμε. Πέντε μπαρ στα προάστια σου δίνουν αφορμή για αποκεντρωμένη έξοδο.

Απόκεντρο: 6 μπαρ για να πεις «ναι ρε φίλε, εκεί θα πάμε!»

Ωραία η Αθήνα για έξοδο, πολλές επιλογές έχει, όμως κάποιες φορές μπορεί και να τη βαρεθείς. Κακό δεν είναι να αλλάζεις παραστάσεις, ούτε μπάρες.

Η μπαρίστικη αποκέντρωση είναι πάντα στη μόδα, πολλώ δε μάλλον αν βρίσκεις στέκια στα προάστια τα οποία έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και κάνουν τις γειτονιές τους προορισμούς- νυχτερινούς και μη.

Πέντε τέτοια συγκεντρώσαμε παρακάτω, για να πας «καρφωτός» την επόμενη φορά που η παρέα δε θα ψήνεται για κέντρο.

Etsi Bar

Λεωφ. Δροσιάς Σταματάς 5, Δροσιά, τηλ: 21 0814 3494

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by EtsiBar (@etsi_bar_)

Μπαράκι που έλειπε από τη Δροσιά, το Etsi καλά καλά δεν έχει κλείσει χρόνο και έχει καταφέρει να γίνει στέκι για ντόπιους αλλά και για μπαρολάτρεις από κάθε γωνιά της πόλης. Χαλαρό, απροσποίητο και με μουσικάρες σε καθημερινή βάση, φιλοξενεί τα Σαββατοκύριακα εγχώριους DJs που καλύπτουν όλο το φάσμα της hip hop, funk και melow ηλεκτρονικής μουσικής, στήνοντας κεφάτα πάρτι που κρατάνε μέχρι αργά. Τώρα που ο καιρός ανοίγει, τα τραπεζάκια στο εξωτερικό του είναι must για να αράξεις και να πιείς ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ – δοκίμασε το Passion Delight με βότκα, καραμέλα και λάιμ και το Spicy Hakou - με τεκίλα, λάιμ, triple sec, μάνγκο και σιρόπι τσίλι. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 9€. Καθημερινά από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 όλα τα κοκτέιλ στα 6€. 

Οινοχόος

Αγίας Τριάδος 3, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 3009 0258

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Οινοχόος (@oinoxoos_nf)

Διαχρονικό στέκι της περιοχής, ο Οινοχόος φιλοξενεί στον πρώτο όροφο (και στην ταράτσα) ενός κτιρίου όλη την ουσία ενός σωστού, ροκ ποτάδικου. Η ατμόσφαιρα και η διακόσμηση σε κάνουν να θες να αράξεις με τις ώρες παρέα με μια μπίρα ή ένα ουίσκι, ο κόσμος διασκεδάζει μέχρι πολύ αργά και οι μουσικές αγαπούν τον σκληρό ροκ ήχο, χωρίς να λένε όχι και σε πιο alternative περάσματα, ανάλογα τη διάθεση του Dj. Παρασκευές και Σάββατα αποκτά χαρακτήρα after, αφού κλείνει νωρίς το πρωί, ενώ συχνά πυκνά φιλοξενεί και λάιβ από εγχώριες μπάντες, με ελεύθερη είσοδο. Η κάβα του είναι αρκετά ενημερωμένη με ιδιαίτερες επιλογές σε spirits, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Last Row

Θέμιδος 10, Μαρούσι, τηλ: 21 0802 0905

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Last Row Beer Bar (@lastrowbeerbar)

Τραβάει κουπί στην ζυθοθάλασσα της πόλης εδώ και έναν χρόνο και έχει καταφέρει να βάλει το Μαρούσι στον χάρτη των απανταχού μπιρολατρών. Σε στρατηγική θέση κοντά στον ΗΣΑΠ, το Last Row είναι μόνιμα γεμάτο, και φιλοξενεί στις 16 βρύσες του κορυφαίες επιλογές από την εγχώρια και διεθνή craft σκηνή, οι οποίες ανανεώνονται διαρκώς. Παράλληλα διοργανώνει release parties με νέες μπίρες και καλεσμένους DJs, λάιβ με εγχώριες μπάντες και tap takeovers, στα οποία οι θαμώνες γνωρίζονται με τους μικροζυθοποιούς. Οι μουσικές του αγαπούν το ελληνικό χιπ χοπ, αλλά και τους μέταλ ήχους. Η μικρή μπίρα από 3€.

Karamuza

Περικλέους 42, Πεύκη, τηλ: 21 3025 4835

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karamuza (@karamuza)

Industrial ύφος, χαλαρή διάθεση, ωραίες μουσικές, και νεαρόκοσμος πρωί βράδι στα τραπεζάκια και τους πάγκους εντός και εκτός του μαγαζιού. Η κατάσταση στην γνωστή και πάλαι ποτέ… άγνωστη Καραμούζα της Πεύκης δεν έχει αλλάξει από την πρώτη μέρα που άνοιξε, αποτελώντας πόλο έλξης και κατανάλωσης ποτού για ντόπιους και μη. Η μπάρα του βγάζει απλά ποτά και καλοφτιαγμένα signature cocktail που αλλάζουν συχνά – δοκίμασε το Karamuza 12 με λευκό και μαύρο ρούμι, τριπλ σεκ, orgeat, λάιμ και passion fruit. Παρασκευοσάββατα βράδυ γίνεται το έλα να δεις, με τις μουσικές να ανεβαίνουν σε ένταση για κεφάτα σκηνικά. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ στα 9€.

Pop up

25ης Μαρτίου 13, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681

Kοκτεϊλόμπαρο με περγαμηνές, το Pop up μας έχει αναγκάσει να «μετακομίσουμε» πολλά βράδια στη Νέα Σμύρνη και να πάρουμε λίγα από τα κεφάτα vibes του. Σε όμορφο σημείο στην μεγάλη πλατεία, βγάζει τραπεζάκια έξω για να αράξεις και να πιείς χαζεύοντας τη περατζάδα, ενώ έχει και ένα «κρυφό» Piso Bar, στο οποίο διοργανώνονται κάθε εβδομάδα πάρτι με ηλεκτρονική μουσική και εγχώριους Djs. Η κάβα του είναι εφοδιασμένη με εξαιρετικά spirits, τις κλασικές κοκτεϊλούχες επιλογές αλλά και μπόλικες signature που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, ενώ τις Πέμπτες μετά τις 18.00 όλα τα κοκτέιλ στα 6€.

Διακοπές

Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος, τηλ.: 2109901910

Δροσερό, hip, χαλαρό και με θετικά vibes, αυτό το μικρό καφέ μπαρ ξεκίνησε με μότο του τις διακοπές όλο το χρόνο και κατάφερε να μπει στις καρδιές των νοτίων, και όχι μόνο. Ξεκινά από το πρωί με νόστιμο brunch σε τραπεζάκια έξω με κίτρινες καρέκλες, προσεγμένους καφέδες μονοποικιλιακούς και μη, ενώ όταν ο ήλιος πέσει, η μπάρα του σερβίρει δροσερά κοκτέιλ σε πληθωρικούς, φρουτώδεις συνδυασμούς που εναλλάσσονται και καλύπτουν κάθε γευστικό γούστο. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v