Τέλεια μέρη για να βγεις ραντεβού με θέα

Και μπαρ και café και εστιατόρια, και λόφους για να ρομαντζάρετε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα (κλείσιμο ματιού) τα πάντα έχει για τα ραντεβού σου αυτή η πόλη.

Τέλεια μέρη για να βγεις ραντεβού με θέα

Θέλεις να φάτε; Θέλεις να πιείτε; Θέλεις να βολτάρετε χαλαρά ή/και να απομονωθείτε; Ό,τι και αν έχεις στο μυαλό σου για το ιδανικό ραντεβού, σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις με θέα στην Αθήνα.

Αν θέλεις να πάτε για χαλαρό καφεδάκι…

Εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, θα ανεβείτε στην ταράτσα του Anglais, που στεγάζεται σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο κι έχει φερ φορζέ καρεκλίτσες και τραπέζια για να ταιριάζουν με τον ρετρό-ρομαντίκ χαρακτήρα του. Εδώ θα έχετε φανταστική θέα στην Ακρόπολη από τη μια και την πλατεία του Μοναστηρακίου από την άλλη, ενώ αν σας πάρει το βράδυ ρομαντζάροντας ο καφές γίνεται άνετα ποτό (στα 8€) ή κοκτέιλ (από 9€). Αν πάλι το πολύ ρομάντζο σας ανοίξει την όρεξη, παίζει κι ένα ωραιότατο μενού με finger food, burger και πίτσες.

Αν ψάχνει μέρος για ποτό, αλλά να είναι ήσυχο…

Σου έχουμε την τέλεια επιλογή: Στην ταράτσα του hostel Safestay θα προτείνεις να πάτε, και θα φανείς και ψαγμένος/η. Εδώ θα είστε δυο βήματα από το μετρό στο Μοναστηράκι, θα έχετε σούπερ θέα Ακρόπολη-Αστεροσκοπείο-Θησείο, θα ακούτε ωραίες μουσικές σε ένταση που θα σας επιτρέπει να μιλάτε ακόμα και χαμηλόφωνα (γιατί το χαμηλόφωνα είναι σέξι, όλοι το ξέρουν αυτό) και αν θέλεις να κεράσεις δεν θα ξεπαραδιαστείς: από 6€ ξεκινούν τα απλά ποτά, στα 4€ οι μπύρες.

Αν είσαι φάνσι και θέλεις να πάτε για φαγητό…

Στο MS Roof Garden θα πάτε, γωνία Ερμού και Αθηνάς, η ταράτσα του οποίου βρίσκεται σε απόσταση απλώνω χέρι και πιάνω Ακρόπολη. Κλείσε τραπέζι ιδανικά νωρίς, για να προλάβετε και λίγο από λυκόφως. Στο μενού θα βρεις επιλογές όπως ταλιατέλες με ραγού κοτόπουλου και μανιτάρια, ψαρονέφρι σωτέ με σως παλαιωμένου κρασιού, σολομό σχάρας με μαυρομάτικα φασόλια και ντρέσινγκ, αλλά και burger με φέτες ψητού κοτόπουλου, μπέικον και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο.

Αν θέλεις να τσιμπάτε και κάτι, αλλά κυρίως να πίνετε…

Στο Retire θα πάτε, στην ταράτσα του Ergon, που έχει εκτός από φανταστική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη, και ένα άκρως ρομαντίκ σκηνικό με κρεμαστά φωτάκια, κούνιες και ελιές. Εδώ έχουμε τέλεια κοκτέιλ από την ξακουστή ομάδα του The Clumsies, που συνδυάζονται με σούπερ τσιμπολογήματα: σκέψου πλατό ψαγμένων τυριών και αλλαντικών εγχώριων και μη, και χειροποίητα πεϊνιρλί, όπως εκείνο που θυμίζει… καρμπονάρα με τυρί κρέμα, γραβιέρα, αυγό και καπνιστό χοιρινό Δράμας. Λογαριασμός στο τέλος, για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα, στα 15-18€ το άτομο.

Αν θέλεις να βολτάρετε με καφέ ή μπύρες στο χέρι…

Η πρώτη μας επιλογή είναι ο Λόφος των Νυμφών, του Φιλοπάππου δηλαδή, αλλά από την πλευρά του Θησείου. Ανεβαίνεις τα σκαλάκια δίπλα στο Αστεροσκοπείο, περπατάς λίγα μέτρα και βρίσκεσαι σε ένα πλάτωμα με τέλεια θέα, με Λυκαβηττό και Ακρόπολη στο κάδρο, και με λιγότερα πλήθη από εκείνα που μαζεύει η άλλη πλευρά του λόφου, εκείνη με το πλακόστρωτο του Πικιώνη.

Η δεύτερη επιλογή είναι, προφανώς, ο Λυκαβηττός, αλλά όχι στα πεζούλια έξω από το θέατρο που αράζει όλη η Αθήνα μαζί με τα ξαδέρφια της –εκτός αν είστε κοινωνικοί τύποι και τη βρίσκετε έτσι, δεν κρίνουμε εμείς εδώ. Όσοι θέλουν λίγοι έξτρα απομόνωση, πάντως, παίρνουν το ανηφορικό μονοπάτι προς το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, και βρίσκουν την ησυχία τους.

Έχουμε κι άλλες επιλογές, εδώ - Τέλεια μέρη για ραντεβού στην Αθήνα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v