Τέλεια μέρη για ραντεβού στην Αθήνα

Εσύ, το αντικείμενο του πόθου σου και ο έρωτάς σας (έστω, το φλερτ σας) και τα φώτα της πόλης. Ποιος χρειάζεται μπαρ για να βγει ραντεβού;
Τέλεια μέρη για ραντεβού στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλεις να προτείνεις ραντεβού, καίγεσαι και λιώνεις, και δεν μπορείς να περιμένεις ως τις 25 του μήνα; Σε νιώθουμε. Και είμαστε εδώ για να σου θυμίσουμε πως δεν χρειάζεται να πιάσετε τραπεζάκι για να παραγγείλετε κρασί και να κοιταχτείτε στα μάτια. Μπορείτε κάλλιστα να πιάσετε πεζούλι. Ή αμμουδιά. Ή βραχάκι, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί.

Στην κορυφή του Λυκαβηττού. Όχι στα πεζούλια έξω από το θέατρο που μαζεύουν όλη την Αθήνα και τα ξαδέρφια της –εκτός αν είστε κοινωνικοί τύποι και τη βρίσκετε έτσι. Οι υπόλοιποι, πάρτε το ανηφορικό μονοπάτι προς το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, να βρείτε την ησυχία σας.

Στον λόφο των Νυμφών (του Φιλοπάππου, μη σε μπερδεύουμε, αλλά από την πλευρά του Θησείου). Ανεβαίνεις τα σκαλάκια δίπλα στο Αστεροσκοπείο, περπατάς λίγα μέτρα και βρίσκεσαι σε ένα πλάτωμα με τέλεια θέα, με Λυκαβηττό και Ακρόπολη στο κάδρο, και με λιγότερα πλήθη από εκείνα που μαζεύει η άλλη πλευρά του λόφου, εκείνη με το πλακόστρωτο του Πικιώνη.



Στην παραλία στο Καβούρι, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα που φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό. Αν θέλετε να απομονωθείτε, περπατήστε λίγο στο πλακόστρωτο που αγκαλιάζει την αμμουδιά, και θα βρείτε μετά από λίγα μέτρα μερικά διαδοχικά κρυφά κολπάκια –αν έρθετε καθημερινή, όλο και κάποιο από αυτά θα πετύχετε χωρίς κόσμο.

Πάνω από τα Αναφιώτικα, που είναι ως γνωστόν η πιο απόλυτα νησιώτικη αθηναϊκή βόλτα, αλλά πεζούλι για να ξαποστάσεις ή να μπαλαμουτιαστείς δεν έχει. Έχει, όμως, αυτό το χωμάτινο δρομάκι στην κορυφή τους, που στο Google Maps αναφέρεται χαριτωμένα ως Peripatos και που είναι και ρομαντικά ημιφωτισμένο τα βράδια.

Στα βράχια της Πειραϊκής, με θέα στα φώτα της αθηναϊκής ριβιέρας που καθρεφτίζονται στη θάλασσα από τη μια, και τα αρχαία τείχη του Θεμιστοκλή από την άλλη. Έχει και μια μεγάλη, ενδιαφέρουσα περαντζάδα που αγκαλιάζει όλη τη μαρίνα της Ζέας και το Πασαλιμάνι, για να φτάσει ως την Καστέλλα, αν δεν θέλετε να κάθεστε όλη την ώρα και να χαζεύετε τη θάλασσα.

Στην Πλάκα, που ειδικά αργά το βράδυ χωρίς την αέναη κίνησή της είναι ακόμα ρομαντικότερη. Κι έχει ένα σωρό κρυφά πλατειάκια, πεζούλια και σκαλάκια για άραγμα, μην κοιτάς που δεν τα έχεις προσέξει επειδή υπό κανονικές συνθήκες σου αποσπούν την προσοχή τα τουριστοπλήθη και τα τραπεζοκαθίσματα.

Στην παραλία κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο (στους χάρτες τη βρίσκεις ως Παραλία Σουνίου) που και τέλεια θέα στον φωτισμένο ναό απολαμβάνει, και ωραία, αφράτη άμμο έχει μέσα κι έξω από το νερό, αν σας έρθει αυθόρμητη διάθεση για μια βραδινή βουτιά.

Στην πλαγιά πάνω από την Πετρούπολη, εκεί που είναι το (καθόλου τυχαία συνδεδεμένο με πρώτα ραντεβού) Terra Petra και το Θέατρο Πέτρας δίπλα του. Η θέα από εδώ πάνω στα φώτα της πόλης είναι συγκλονιστική, ενώ αν θέλετε και λίγη πρασινάδα, πολύ κοντά (εδώ, για την ακρίβεια) θα βρείτε το μικρό Δασάκι Κονδύλη.

Στο Άλσος του Λογγίνου, πάνω από το Μετς, τα δρομάκια του οποίου είναι ό,τι πρέπει για ρομαντικές βόλτες ανάμεσα σε χρωματιστά νεοκλασικά και ζωγραφισμένα σκαλάκια, με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη. Όταν κουραστείτε, ανεβαίνετε και κάθεστε στο άλσος, και δείχνεις και ψαγμένος/η που δεν πρότεινες πάλι Λυκαβηττό ή Φιλοπάππου.

Στα πέριξ της Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Στα ημιφωτισμένα σκαλάκια του Ηρωδείου, στα βραχάκια γύρω του, στα πεζούλια της Αποστόλου Παύλου που κοιτάζουν την Ακρόπολη στα μάτια, στα βράχια του Άρειου Πάγου που βλέπουν σε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Ή σε όλα αυτά διαδοχικά, που γίνονται μια ωραιότατη ενιαία βόλτα με πολλές μικρές στάσεις, επειδή η ποικιλία είναι το μυστικό για το τέλειο ραντεβού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v