Τρώγοντας με θέα την Ακρόπολη: Τα καλύτερα

Κάναμε ταρατσάτη έφοδο σε υπέροχα αθηναϊκά rooftops αναζητώντας τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις με θέα Ακρόπολη.

Τρώγοντας με θέα την Ακρόπολη: Τα καλύτερα

Αν είσαι ινσταγκραμικός food lover τότε θα έχεις μεγάλη χαρά μέσα σου μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα rooftops με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη που προσφέρουν εξαιρετικές γαστρονομικές επιλογές. Κι αν στην πλειοψηφία τους είναι κάπως τσιμπημένες οι τιμές αξίζει σε ένα special occasion να τα επισκεφθείς και να εμπιστευθείς με κλειστά μάτια τα μενού τους. Εμείς φτιάξαμε και μια λίστα προκειμένου να πας συστημέν@ στα καλύτερα.

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο, τηλ: 21 0324 0133


Στο κέντρο της Αθήνας, στην πολύβουη Αδριανού όπου οι καρέκλες ακουμπούν σχεδόν πάνω στο αρχαίο λιθόστρωτο, το Kuzina δίνει τον δικό του γαστρονομικό τόνο, συνδυάζοντας παραδοσιακές αναφορές με σύγχρονες δημιουργίες. Στεγάζεται σε νεοκλασικό κτήριο, που κρύβει μια ταράτσα με ανεπανάληπτη θέα προς την Ακρόπολη και το Θησείο – μια εικόνα που φωτογραφίζεται ξανά και ξανά από επισκέπτες της πόλης.

Η κουζίνα του Άρη Τσανακλίδη εμπνέεται από την ελληνική γαστρονομία με διεθνείς πινελιές, φέρνοντας στο τραπέζι ευφάνταστες γεύσεις: αρνίσιο ταρτάρ με πλιγούρι και σαλάτα fattoush, χταπόδι μαριναρισμένο με φακές και αγκινάρες, αλλά και μαύρο μπακαλιάρο με miso και coleslaw. Στα κυρίως, ξεχωρίζουν το φιλέτο αρνιού με λαχανικά και μαυροδάφνη, ο τόνος με τζίντζερ και wasabi που φλερτάρει με την ασιατική κουζίνα, και το χειροποίητο ριζότο με καλαμπόκι, κολοκύθα και σαφράν, όπου η ένταση ισορροπεί με την κομψότητα.

Τα γλυκά φέρνουν το φινάλε που αξίζει: Ekmek με τραγανό τηγανητό τσουρέκι και παγωτό μαστίχας ή παρφέ λευκής σοκολάτας με αρωματική σούπα φράουλας. Το σκηνικό ολοκληρώνεται σε μια ατμόσφαιρα που γοητεύει εξίσου τους ξένους επισκέπτες και τους Αθηναίους. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 35-40€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Door In Athens

Kαπνικαρέας 7, τηλ.: 21 0322 2318


Kάπου στα νοητά σύνορα μεταξύ Μοναστηρακίου και Πλάκας στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου κι εμπορικού τριγώνου που σφύζει από τουρίστες αυτή την περίοδο το Door In Athens εδώ και λίγο καιρό επανασυστήθηκε μέσα από ένα ιδιαίτερο μενού που επιμελήθηκε ο πολύπειρος Γιάννης Στανίτσας. Οι λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας θα ενθουσιαστούν από τις στοχευμένες επιλογές ενώ άπάντες οι επισκέπτες θα σπεύσουν να φωτογραφηθούν υπό τη σκέπη της φωτισμένης Ακρόπολης.

Από τον κατάλογο αξίζει να δοκιμάσεις τη σαλάτα «Αθηναϊκή καβούρι» (16€) (αβοκάντο γεμιστό με καβούρι και λευκή ταραμοσαλάτα), το ταρτάρ λαυράκι μαριναρισμένο με άρωμα ελληνικής σαλάτας, τους λουκουμάδες γαρίδας, το κριθαρώτο γαρίδας με σάλτσα μπουγιαμπέσα και τριμμένο αυγοτάραχο και το αρνάκι ραγού με φρέσκα βότανα, ξινό τραχανά και τριμμένη φέτα με μαντζουράνα. Έχει και ωραιότατα κοκτέιλ όπως το Αnamnisi (12€) με μαστίχα, βότανα και μπαχαρικά, κίτρο και κουμκουάτ. Λογαριασμός στα 40-45€ με κοκτέιλ.

Neoma Sky Restaurant

Μουσών 13, Aθήνα, τηλ.: 30 213 088 3945


Σε μια αξιοζήλευτη πραγματικά τοποθεσία στο κέντρο της Αθήνας, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου και με τα μάτια στραμμένα στην Ακρόπολη, το Neoma Roof Garden σε υποδέχεται με ανανεωμένο προσανατολισμό και δημιουργική ενέργεια σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά rooftops της πόλης.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη σαλάτα με φύλλα μουστάρδας, φιλεταρισμένο καρότο, αγγούρι σε πίκλα, ξινομυζήθρα και βινεγκρέτ με χυμό σανγκουίνι, τα σκιουφιχτά με αρνί χεράκι σιγομαγειρεμένο με ρίγανη, λεμόνι και μυζήθρα Κρήτης, το αρνί σέλα με πουρέ ρεβύθι, ντοματίνια κονφί, κύμινο, δυόσμο και σουσάμι, το ελληνικό rib eye σε μια to share μερίδα και όπως και δήποτε το βάσκικο cheesecake για επιδόρπιο.

Αν είσαι λάτρης των κοκτέιλ μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το Desire (14€) με τζιν, elderflower, πορτοκαλοκόκκινο φισκούνι, λευκή σκόνη σπαραγγιού και Deus Rossato.

NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar

Ομήρου 19, κέντρο, τηλ.: 698 151 8000


Η θέα είναι, βέβαια, μόνο ο ένας από τους λόγους να έρθεις στο Nyx Japanese Gastrobar: Ο άλλος είναι το συναρπαστικό μενού που υπογράφει ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης. Ιαπωνικό fusion, όπως εύκολα μαντεύεις από το όνομα, που όμως δεν φοβάται να βγάλει διαβατήριο και να ταξιδέψει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, σε χώρες αναμενόμενες όπως το Περού και άλλες αναπάντεχες όπως οι ΗΠΑ.

Mην φύγεις αν δεν πάρεις την Japanese Tuna Salad, το σεβίτσε λαβράκι, το Beef Tartare φτιαγμένο από εξαιρετικό Black Angus, με παλαιωμένη παρμεζάνα 24 μηνών χειροποίητη μαγιονέζα jalapeno και μια διακριτική τρούφα, το Crispy Salmon Tartar το Yaki Poussin κοτόπουλο και το Hamachi Jalapeno Nigiri. Έχει και ωραιότατα κοκτέιλ σαν το Forbidden Greens με Bombay Sapphire, horseradish, lemongrass, ginger και celery. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 45-50€ το άτομο με κοκτέιλ.

Hill Athens Rooftop Restaurant

Aποστόλου Παύλου 27, Θησείο, τηλ.: 21 0346 9077


Το Ηill Athens προσφέρει απλόχερα μια συγκλονιστικά όμορφη θέα στην Ακρόπολη χαρίζοντάς σου αμέτρητα ινσταγκραμικά καρέ για να ικανοποιηθούν κι οι ινφλουενσερικές ορέξεις σου. Στην καρδιά της γαστρονομικής φιλοσοφίας βρίσκεται η σύγχρονη ελληνική κουζίνα, μέσα από το μενού που σχεδίασε ο βραβευμένος chef Δημήτρης Δημητριάδης και παρουσιάζει σε καθημερινή βάση ο chef Κώστας Μπρίνιας μαζί με την ομάδα του.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη σαλάτα Baby Gem με ψητά μπρόκολα, dressing βασιλικού, κουκουνάρι, αχλάδι και μυζήθρα Κεφαλονιάς, τη μπάφα μαρινέ με ζωμό πορτοκάλι, μανταρίνι, δυόσμο και καπνιστή μαγιονέζα, τις γαρίδες Κόκκινης Κοιλάδος με λάιμ λωτό και πίκλα φινόκιο, το βιολογικό χοιρινό από τη Φάρμα Χαρτάκη με ψητό λάχανο και σάλτσα με κόκκινο λαχάνο και το αρνί φρικασέ. Ο λογαριασμός στα 45-50€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v