Ψαγμένα φαγητοστέκια στο Περιστέρι που πρέπει να πας

Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο εύγευστα κι ιδιαίτερα στέκια για φαγητό του Περιστερίου, δοκιμάζοντας «μεζέδια» από όλες τις κουζίνες.

Ψαγμένα φαγητοστέκια στο Περιστέρι που πρέπει να πας

Αν κινείσαι προς τα δυτικά προάστια της Αττικής τότε μάλλον ξέρεις ότι η φάση στο Περιστέρι είναι πια αλλιώς, αφού στις γειτονιές του υπάρχει μια γαστρονομική άνθιση που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη. Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί στο ρόστερ των εστιατορίων και των μεζεδοπωλείων της περιοχής υπέροχα φαγητοστέκια που δικαιολογημένα συζητιούνται από εκείνους που δοκιμάζουν τις νοστιμιές του καταλόγου τους. Εμείς ανακαλύψαμε τα καλύτερα που παίζουν εντός των «συνοριακών γραμμών» του Περιστερίου κι υπερήφανα σου τα παρουσιάζουμε.

Σχίνος

Μεγ. Αλεξάνδρου 88, τηλ.:21 0574 2768

Ο Σχίνος είναι ένα πολυαγαπημένο bistrot που τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στη μεσογειακή κουζίνα, δημιουργώντας πιάτα που καλοθρέφουν τους θαμώνες του. Ο χώρος είναι γεμάτος μοσχομυρωδιές κι αρώματα από τη Χίο ενώ η όμορφη αυλίτσα ζει μεγάλες δόξες όταν καλοκαιριάζει. Από το μενού αξίζει να δοκιμάσεις καλαμάρι pesto με τοματίνια και κινόα, μπρουσκέτες γαύρου, γαρίδες pop corn, arancini μανιταριών, χταπόδι στιφάδο κουσκούς, carpaccio Βlack Αngus με παρμεζάνα και κρέμα αγριοράπανο, χτένια σωτέ με κρέμα σελινόριζας και guanciale και μάγουλα μόσχου με πουρέ παστινάκι και crumble παρμεζάνας. Μαζί με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 22-25€ κατ΄ άτομο.

Franco Manca

Παρασκευοπούλου 45, τηλ.:693 689 9984

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FRANCO MANCA (@francomancagreece)

Αν θες να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της ναπολιτάνας πιτσαρίας τότε κινήσου πρόσω ολοταχώς προς την Franco Manca για να δοκιμάσεις την ιταλική πίτσα στα καλύτερά της. Το μενού αλλάζει ανά εποχή και οι σπεσιαλιτέ ανά μέρα, αλλά η γεύση και η ποιότητα παραμένουν ίδια κολάζοντας πιτσολάγνους και μη. Κάθε Sourdough pizza γίνεται με φρέσκο ζυμάρι ημέρας, ωρίμανσης 24 ωρών κι αυτή την περίοδο στον κατάλογο ξεχωρίζουν εκείνη με βιολογική τομάτα, ιταλική μοτσαρέλα, μαύρο πιπέρι και βασιλικό κι η απόλυτη πιτσοαπόλαυση με ελαφρώς καπνιστό πικάντικο σαλάμι, βιολογική τομάτα, ιταλική μοτσαρέλα, καραμελωμένα κόκκινα κρεμμύδια, σπιτικό λάδι chilli του Franco και φρέσκο βασιλικό. Οι πίτσες ξεκινούν από τα 6 ευρώ.

Hong Kong

Θηβών 153, τηλ.:21 0575 9259

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by HongKong_Athens (@hongkongathens)

Αν αγαπάς τις ιδιαίτερες γεύσεις και την ανατολίτικη κουζίνα τότε ένα δείπνο στο Hong Kong φτάνει και περισσεύει για να αγαπήσεις την ασιατική κουζίνα του. Ο ουρανίσκος σου θα σκιρτήσει ερωτικά σε κάθε μπουκιά που θα δοκιμάσει, παίρνοντας μια καλή γεύση σχεδόν από κάθε χώρα της Ασίας. Στα επιβάλλεται του καταλόγου το ψιλοκομμένο φιλέτο σολομού με ασιατικά μπαχαρικά, αβοκάντο, σάλτσα σόγιας και crispy gyoza, το bao burger (μοσχαρίσιο μπιφτέκι με πίκλα κρεμμυδιού, τσένταρ, hoisin κέτσαπ και τσίπς λωτού), το nasi (τηγανιτό ρύζι με γαρίδες, αυγό, φύτρες φασολιού, κουρκουμά και πάστα sambal) κι η καπνιστή ταλιάτα πάπιας με baby broccoli, μανιτάρια shitake, roti και plum sauce. Για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.

Σωτέζα

Αριστοτέλους 89, τηλ.: 21 1411 2212

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΣΩΤΕΖΑ (@soteza_elliniki_kouzina)

Οι λάτρεις των μαγειρευτών και της μαμαδίσιας παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας έχουν δικαίως να πουν έναν πολύ καλό λόγο για τη Σωτέζα, η οποία κρατά πολύ ψηλά τον ποιοτικό αλλά και γευστικό πήχη των πιάτων της. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν το οσομπούκο με πουρέ γλυκοπατάτας, τα αυγά μπερδεμένα με πατάτες και φέτα, το μαστέλο με ψητά λαχανικά, η πικάνια Black Angus, τα φιλετάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα κι αρωματικό ρύζι, η φωλιά πατάτας και το συγκλονιστικό χειροποίητο τυροπιτάρι. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15-20€ το άτομο μαζί με μπύρα ή κρασί.

Τarantella

Βεάκη 9 Α και Ρούσβελτ 8, τηλ.: 21 0578 5885

H Tarantella είναι ένα αυθεντικό ιταλικό φαγητοστέκι που κέρδισε με το ταπεραμέντο του τον πολυσύχναστο δρόμο της Βεάκη χάρη στις εξαιρετικές γεύσεις του και στον ντελικάτο χώρο του που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Η κομψότητα συναντά τις κλασικές ιταλιάνικες συνταγές στο Tarantella και το τελικό αποτέλεσμα απογειώνεται αυξάνοντας γεωμετρικά τους θαμώνες της. Εδώ δοκιμάζουμε σπιτικά νιόκι πατάτας με μανιτάρια, κρέμα πεκορίνο και τραγανό προσούτο, παπαρδέλες με ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας, πίτσα saltsiccia (με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα fior di latte, λουκάνικο salticcia και τυρί stracchino) και mezzi rigatoni με κρέμα κόκκινης πιπεριάς, λουκάνικο salsiccia, κρέμα παρμεζάνας και ημίλιαστα ντοματίνια. Ο λογαριασμός στα 20-23€ κατ’ άτομο με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v