Βγήκαμε για value money φαγητό στην Γλυφάδα

Παραδοσιακά ταβερνάκια, μερακλήδικα μεζεδοπωλεία και μαμαδίσια μαγειρία. Από όλα έχει ο φαγητομπαξές της Γλυφάδας.

Βγήκαμε για value money φαγητό στην Γλυφάδα

Όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσα trend spots κι αν αλλάξουν η Γλυφάδα, παραμένει αγαπημένος γαστρονομικός προορισμός που μαζεύει κόσμο και κοσμάκη από όλη την πρωτεύουσα. Κι αν στο μυαλό των περισσοτέρων υπάρχει ως μια κάπως τσιμπημένη επιλογή περί εξόδου για φαγητό, αν σεργιανίσεις την πόλη των νοτίων προαστίων τότε θα καταλάβεις ότι υπάρχουν εξαιρετικές value for money επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν. Φτιάξαμε και σχετική λίστα για να την τρίψεις στη μούρη των άπιστων Θωμάδων.

Προκομένες

Άλσους 7, Γλυφάδα, 2108985996

Σε έναν όμορφο χώρο με ρετρό αναφορές στα παντοπωλεία του χθες και αρώματα Ελλάδας, οι «Προκομένες» επιβεβαιώνουν το εμπνευσμένο όνομά τους κι ετοιμάζουν καθημερινά πεντανόστιμα μαμαδίσια μαγειρευτά τα οποία θα σε κάνουν τακτικό θαμώνα τους. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις μαυρομάτικα βιολογικά φασόλια πιάζ, μοσχαράκι λεμονάτο, κόκκορας κρασάτος, γαλοπούλα μπούτι στον φούρνο, μουσακά, συκώτι μοσχαρίσιο, ρεβυθάδα στο πήλινο, αρακά, κοκκινιστό, κολοκυθόσουπα βελουτέ, κεφτέδες κοκκινιστούς και μπιφτεκάκι μοσχαρίσια. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Mama's γεύση

Λευκωσίας 29, τηλ.:21 0964 7440

Το Mama's Γεύση μας θυμίζει τη μαγιερική τη μάνα μας για αυτό και το αγαπάμε. Βρίσκεται στη Γλυφάδα και μαγειρεύει καθημερινά με τις πιο αγνές πρώτες ύλες πιάτα που ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις και φανταστικά μεσημέρια στο σπίτι με την οικογένεια. Από λαχταριστά ορεκτικά, λαδερά ζυμαρικά μέχρι θαλασσινά και κρεατικά, το Mama's Γεύση αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό στα νότια προάστια για καλό φαγητό και καλή παρέα. Μην τυχόν δεν δοκιμάσεις ιμάμ μπαϊλντί, χταπόδι με φάβα, φρικασέ, κοτόπουλο του αγρότη, παπουτσάκια, λαχανοντολμάδες, αγγινάρες α λα πολίτα και μοσχάρι παστιτσάδα. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι θα κυμανθεί μεταξύ 13-15 κατ’ άτομο.

Πασιφάη

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9944024

Αν είσαι σύντεκνος τότε μάλλον ξέρεις την Πασιφάη που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε λίστα με τις καλύτερες κρητικές ταβέρνες της Αττικής. Ο άνετος εσωτερικός χώρος της γεμίζει με καλοφαγάδες ενώ η υπερυψωμένη βεραντούλα της το καλοκαίρι γνωρίζει στιγμές δόξας από όσους/ες τιμούν τους γευστικούς θησαυρούς της μαμάς Κρήτης.

Από το τραπέζι δεν πρέπει να λείψουν τα καλτσούνια με χόρτα ή τυρί, οι μπουμπουριστοί χοχλιοί, το απάκι, το χοιρινό με πράσο, το κατσικάκι με σταμναγκάθι, το γαμοπίλαφο βελούδινο, η ταϊσμένη όρνιθα ήτοι γεμιστό κοτόπουλο και ένα σωρό ακόμα κρεατικά και μεζεδάκια της ώρας (μαραθόπιτα με μέλι, κατσικάκι με στάκα, πατάτες με στάκα κ.α.). Ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ΄άτομο συνοδεία μπόλικων ρακών και με κερασμένους λουκουμάδες στο τέλος.

Ρουμελιώτης

Χειμάρας 10, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 210 9607562

Μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης ο Ρουμελιώτης είναι μια εκλεκτή «εξοχική» κρεατοταβέρνα που έχει φανατικούς κοψιδολάγνους θαμώνες. Το κρεατοφαγικό μενού της παραδοσιακής ταβερνίτσας περιλαμβάνει πολλές σχαράτες και σουβλιστές νοστιμιές όπως κοντοσούβλι, κοκορέτσι, πανσέτες, xl μπριζολάρες, αρνίσια παϊδάκια και προβατίνα, κοτόπουλο φιλέτο και ψαρονέφρι. Μαζί με υπέροχα ορεκτικά (πατάτες με αυγά, κολοκυθάκια, μελιτζάνες και χαλούμι στη σχάρα) και κρασάκι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ κατ’ άτομο.

Γιουβετσάκια Καλοφαγάδικο

Ιθώμης 20, τηλ: 2109648081

Ένα από τα πιο γνωστά γλυφαδιώτικα μεζεδοπωλεία τα Γιουβετσάκια έχουν γίνει σημείο συνάντησης για τους μερακλήδες των νοτίων προαστίων κι όχι μόνο. Ο ημιυπαίθριος χώρος του μεζεδοπωλείου φέρνει στον νου ιταλική τρατορία αφού τα αντικείμενα με τα οποία είναι διακοσμημένος ο χώρος έχουν μια νοσταλγική ρετρό διάθεση που απολαμβάνουμε ιδιαίτερα. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις ανεβατό Βερικούσας (πικάντικο τυρί σε πήλινο σκεύος), αμπελοντολμαδάκια αυγολέμονο με φρέσκο κιμά, μελιτζάνες Λακωνίας φούρνου με φέτα Ηπείρου, χοιρινό στη λαδόκολα, κοκορετσάκι γάλακτος, μπουγιορντί, συκώτι μοσχαρίσιο, πικάντικο λουκάνικο και σκουμπρί λιαστό. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια στα 15-18€ κατ΄άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v