Δοκιμάσαμε value for money νόστιμο φαγητό στο Κολωνάκι

Αν είσαι food-lover πρέπει να επισκεφθείς αυτές τις πεντανόστιμες διευθύνσεις στο Κολωνάκι και να φας το κατιτίς σου χωρίς να αδειάσει τελείως το πορτοφόλι σου.

Δοκιμάσαμε value for money νόστιμο φαγητό στο Κολωνάκι

Ανέκαθεν το Κολωνάκι φιλοξενούσε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που μάζευαν τους πλέον ονομαστούς φαγητολάτρεις Αθηνών και περιχώρων. Παρόλα αυτά οι τσιμπημένες τιμές του μενού αρκετών food spots της περιοχής την έκαναν απαγορευτική για όσους δεν είχαν παχυλούς μισθούς και εισοδήματα. Ευτυχώς πλέον στην περιοχή του Κολωνακίου μπορείς να βρεις εξαιρετικές και πεντανόστιμες value for money φαγητο-επιλογές χωρίς να τινάξεις τον βδομαδιάτικο προϋπολογισμό σου στον αέρα.

Φιλίππου

Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7216390

Το εστιατόριο Φιλίππου είναι ένα από τα πλέον ξακουστά κι αριστοκρατικά της Αθήνας, λειτουργώντας με ανοιχτή κουζίνα από το 1968. Πολλοί οι επώνυμοι και μη θαμώνες που το στηρίζουν φανατικά, παίρνοντας θέση στα στιλάτα τραπέζια του για να δοκιμάσουν καλομαγειρεμένες μα και παραδοσιακές συνταγές. Από τον κατάλογό του σίγουρα ξεχωρίζουν το αρνί λαδορίγανη, το μαριναρισμένο φιλέτο γλώσσας (με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκια ντομάτα, σκόρδο, μαϊντανό στο φούρνο), το γεμιστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, οι αγκινάρες α λα πολίτα, το μοσχάρι σούπα, τα σουτζουκάκια και το χοιρινό λεμονάτο. Μαζί με κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ κατ’ άτομο.

Δεξαμενή

Πλατεία Δεξαμενής, τηλ.:21 0722 4609

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Η Δεξαμενή (@dexameni.kolonaki)

Από τους πλέον ιστορικούς αστικούς καφενέδες της πόλης η Δεξαμενή είχε την τύχη και την τιμή να φιλοξενήσει στα τραπεζάκια της κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων όπως ο Παπαδιαμάντης, ο Καζαντζάκης αλλά και ο Βάρναλης. Έκτοτε παραμένει αγαπημένο στέκι Αθηναίων κι επισκεπτών που προτιμούν να πιούν εδώ τα πρώτα καφεδάκια ή και ουζάκια της ημέρας. Το μενού του είναι μικρό και πέρα από τις παραδοσιακές τηγανιές, μπορείς να βρεις ορισμένα εκλεκτά μεζεδάκια όπως πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα, ψητό χαλούμι με μαρμελάδα σύκου και βαλσάμικο και φακές με μανούρι και λιαστή ντομάτα. Οι τιμές του είναι εξαιρετικά χαμηλές αφού οι μερίδες του κυμαίνονται στα 5€ ανά πιάτο, την ώρα που στην κάβα του μπορείς να βρεις φιάλες κρασιού με λιγότερα από 15€.

Οικείο

Πλουτάρχου 15 Τηλέφωνο: 21 0725 9216

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by oikeio (@oikeio_restaurant)

Το Οικείο είναι ο ορισμός του value for money κολωνακιώτικου εστιατορίου, αφού συνδυάζει εξαιρετικές τιμές, συγκριτικά με την υψηλή γαστρονομική ποιότητα του μενού του. Ο χώρος φέρνει στο νου την παλιά και κομψή Αθήνα με μια έντονη μπιστρό γαλλική essence. Τα καπέλα στα λαμπατέρ κι οι υπέροχοι πίνακες κλέβουν την παράσταση και γοητεύουν τους θαμώνες του, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με το μενού του. Από εκεί ξεχωρίζουμε την αλμυρή γιαουρτόπιτα, τα ψητά μπαστουνάκια χαλούμι, τους πρασοκεφτέδες, τις παπαρδέλες με σάλτσα μελιτζάνας και παρμεζάνα, τις ραβιόλες γεμιστές με χαλούμι, κρέμα γάλακτος και δυόσμο, και το μπιφτέκι ανάμεικτο με ροκφόρ. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία κρασιού υπολόγισε περί τα 20-25€.

Μπιρμπίλω

Πλουτάρχου 26 Τηλέφωνο: 21 0724 7777

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μπιρμπίλω (@birbilo_restaurant)

Η Μπιρμπίλω με όνομα εμπνευσμένο από το τραγούδι του Μιχάλη Σουγιούλ και του Αιμίλιου Σαββίδη έχει σκοπό να σε μεταφέρει σε μία άλλη εποχή. Καρό τραπεζομάντηλα, σεμεδάκια στα ράφια, μπακιρένια σκεύη, ξύλινα δοκάρια στην οροφή.  Ένας  ζεστός  χώρος  που θα σου θυμίσει το κυριακάτικο τραπέζι της γιαγιάς όπου μετράς τα λεπτά της ώρας μέχρι να φας λαχαντολμάδες αυγολέμονο, μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι, παραδοσιακή ρεβιθάδα με γιαούρτι, κροκέτες μπακαλιάρου, ταλαγάνι σχάρας και φωλιά πατάτας με σύγκλινο Σφακίων και αυγά. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια ή κρασάκια υπολόγισε περί τα 20-25€ το άτομο.

Το Όμορφο

Ξενοκράτους 50, τηλ.:21 0722 6830

Το Όμορφο, σε μια από τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας, στους πρόποδες του Λυκαβηττού, ξεκίνησε το 1936 ως καφέ-ζαχαροπλαστείο για να μετατραπεί τα επόμενα χρόνια σε εστιατόριο. Από το 1983 και για 40 ολόκληρα χρόνια καθημερινά προσαρμόζει το μενού του στις παραδοσιακές συνταγές που λατρεύουν να δοκιμάζουν οι θαμώνες του. Εδώ καλοτρώς φρέσκια τσιπούρα λαδορίγανη, χοιρινή σπαλομπριζόλα με πατατούλες φούρνου, φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια, φρικασέ μανιταριών με σπανάκι και χταποδάκι φρέσκο με κοφτό μακαρονάκι. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v