Πήγαμε για μπανάκι και φαγητό κοντά στην Αθήνα και μπράβο μας

Γιορτάζουμε την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού με μπανάκι και μεζέδια πλάι στο κύμα, στα αττικά πέριξ.

Πήγαμε για μπανάκι και φαγητό κοντά στην Αθήνα και μπράβο μας

Το καλοκαιράκι είναι κι επίσημα εδώ κι ελπίζουμε να μας φέρει περισσότερα μπάνια, κοκτέιλ και λιασιματικές ξάπλες από όσα κάναμε πέρυσι. Επειδή όμως δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφασίσαμε να κατεβάσουμε τα συμπράγκαλα της παραλίας και να κινήσουμε για κοντινές στην Αθήνα παραλίες ώστε να του δώσει να καταλάβει. Αφού χτίσουμε κολυμβηταρένιο κορμί με βουτιές, απλωτές, ύπτιο, ελεύθερο και πεταλούδα κολύμπι άμα λάχει θα κάνουμε και μια στάση για φαγητό κι εκλεκτά μεζέδια πλάι στο κύμα.

Προσήλι- Πόρτο Γερμενό

Πάμε τώρα σε μια από τις αγαπημένες μας παραλίες στα πέριξ της Αττικής που έχει και μια υπέροχη διαδρομή να ακολουθήσεις πριν φτάσεις στον τελικό προορισμό σου. Περνώντας μέσα από τoν Ελικώνα θα απολαύσεις ένα υπέροχο τοπίο, πριν μείνεις έκθαμβος από τα νερά που θα αντικρύσεις φτάνοντας στο Προσήλι. Καταγάλανα και πεντακάθαρα, φέρνουν στο νου αιγαιοπελαγίτικα σκηνικά ενώ το λευκό βοτσαλάκι που απλώνεται κάτω δημιουργεί ένα ινσταγκραμικό φυσικό backdrop που θα ενθουσιάσει τους followers σου στα social media. Η παραλία είναι μικρή για αυτό κάνε έγκαιρα τα κουμάντα σου γιατί τα σαββατοκύριακα γεμίζει πολύ γρήγορα.

Αν τώρα σε πιάσει μια πείνα το Ακρωτήρι (τηλ.:2263 041917) στο Πόρτο Γερμενό έχει όσα θαλασσινά μεζέδια τραβάει η ψυχούλα σου. Παραδοσιακή ψαροταβερνίτσα που πέρα από φρέσκο ψαράκι, έχει κάνει σοβαρή δουλίτσα στα τηγάνια της που παίρνουν φωτιά από νωρίς για να μην φύγει κανένας θαμώνας παραπονεμένος. Αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ΄άτομο.

Φλάμπουρο- Λουτράκι

Αν είσαι συχνός επισκέπτης του Λουτρακίου τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις απλώσει την κορμάρα σου στην παραλία του Φλάμπουρου. Αν πάλι όχι ποτέ δεν είναι αργά να κινηθείς προς τα εκεί και να απολαύσεις τα κορινθιακά νερά της όπως αντίστοιχα και το ψιλό βοτσαλάκι της. Ο βυθός του κρύβει ενδιαφέρουσες εκπλήξεις για όσους αγαπούν τις καταδύσεις με μάσκα ενώ η παραλία έχει μπόλικες ομπρέλες και ξαπλώστρες για όσους είναι φαν του οργανωμένου αλλά κι άπλετο χώρο για όσους δεν αποχωρίζονται την ψάθα και την πετσετούλα τους.

Αν θες να μασουλήσεις το κατιτίς σου τότε σου προτείνουμε να πας προς το Πανόραμα (Πέρα Χώρα Λουτράκι, τηλ.:2744079155) το οποίο είναι ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια του Λουτρακίου. Είναι βέβαιο ότι θα αγαπήσεις το μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα αλλά και το μενού του το οποίο είναι μια σύνθεση από παραδοσιακές συνταγές, ψητά στα κάρβουνα και μαμαδίσια μαγειρευτά για κάθε ουρανίσκο χωρίς να δώσεις περισσότερα από 20€ το άτομο.

Λεγραινά

Τα Λεγραινά είναι μια τεράστια ακτογραμμή στη Νότια Αττική, χωρίς οργάνωση, που ακόμη κι όταν παθαίνει κοσμοσυρροή δε θα πολυενοχληθείς  λόγω της… απεραντοσύνης της. Χωρίζεται σε αρκετά κομμάτια, με το πρώτο να μην είναι και τόσο δημοφιλές εξαιτίας αρκετών βράχων μέσα στη θάλασσα, όπως και το τελευταίο, προς την πλευρά του ΚΑΠΕ. Εκεί στη σκιά πεύκων και κυπαρισσιών απλώνεται μια μεγάλη αμμουδιά που θα σε αποζημιώσει με τα ριλαξαριστά vibes της.

Mετά όπως είσαι πας πρόσω ολοταχώς στην ταβερνίτσα Θεόδωρος κι Ελένη (Λεωφ. Λεγραινών, Λαυρεωτική, τηλ: 2292 051936) για φανταστικές γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι και ελαφριά σως σκόρδου, μύδια αχνιστά με φέτα, φρέσκο καλαμαράκι στο τηγάνι, χταποδάκι ψητό στα κάρβουνα, και μια φοβερή και τρομερή γαριδομακαρονάδα, μεταξύ άλλων.

Άγιος Πέτρος Σουνίου

Παραλίες με λίγο κόσμο κοντά στην Αθήνα δεν είναι εύκολο να βρεθούν λόγω της κοσμοσυρροής που παθαίνουν όλες τους ειδικά στο peak του καλοκαιριού. Ο Άγιος Πέτρος στο Σούνιο είναι μια από τις πιο ήρεμες παραλιούλες κοντά στο κλεινόν άστυ κι έχει ένα υπέροχο φόντο που περιλαμβάνει το γραφικό εκκλησάκι αλλά και τον Ναό του Ποσειδώνα. Μπορείς να φτάσεις εκεί μέσω χωματόδρομου, ακολουθώντας την ταμπελίτσα που γράφει Άγιος Πέτρος και να κάνεις και μια βουτιά για πάρτη μας.

Μετά πάμε σούμπιτοι στο Συρτάκι (69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σούνιο, τηλ.: 22920 39125) και τη βλέπουμε γαστρονομικά απολαμβάνοντας λαβράκι carpaccio με πράσινο μήλο, σαρδέλα ντολμά με λευκό ταραμά και λάδι άνηθου, παστουρμά παλαμίδας, με αρωματικά σπιτικά κρουτόν σε βάση φρέσκιας τομάτας και ceviche τσιπούρας με ταχίνι, πορτοκάλι και βασιλικό. Ο λογαριασμός στα 25-30€ κατ’ άτομο.

Δικαστικά- Μαραθώνας

Αφού περάσεις τον Τύμβο του Μαραθώνα θα συναντήσεις την παραλία των Δικαστικών κι αν το λέει η καρδούλα κι η περδικούλα σου μπορείς να βουτήξεις από τα βραχάκια τους, όπως κάνουν οι ατρόμητοι πιτσιρικάδες. Η άμμος απουσιάζει, όμως το σκηνικό παραμένει ειδυλλιακό, όπως αντίστοιχα κι ο βυθός της θάλασσας που χρήζει εξερεύνησης. Σκιά δεν υπάρχει πουθενά για αυτό το αντηλιακό κι ένα σκίαστρο είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα. Προσοχή όταν πιάνει κύμα γιατί το μπες βγες δεν είναι και το πλέον εύκολο πράγμα σε τέτοιες συνθήκες.  

Mετά το πρόγραμμα έχει τσιμπολόγημα στην Ισιδώρα (Παραλία Μαραθώνα, τηλ.: 2294 056467). Eδώ πέρα από φρέσκο ψαράκι δοκιμάζουμε τον γαύρο μαρινάτο, το χταπόδι «καλογερίστικο» κοκκινιστό, τα τραγανά τηγανιτά καλαμαράκια την πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα και την εξαιρετική καβουροσαλάτα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ κατ’ άτομο αν αποφύγεις το φρέσκο ψαράκι.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v