Σαν την Χαλκιδική δεν έχει, σε λέω!

Σαν τις παραλιάρες της, σαν τα γραφικά της χωριουδάκια, σαν τα ταβερνάκια και σαν τα πάρτι της Χαλκιδικής δεν έχει, πώς να το κάνουμε;

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει, σε λέω!

Τυχεροί οι Βορειοελλαδίτες που έχουν την Χαλκιδική στην… πόρτα τους, τυχεροί και όσοι μπορούν έστω και από πιο μακριά να προγραμματίσουν εξορμήσεις στην καταπράσινη φύση, τις υπέροχες παραλίες και τα γραφικά της χωριουδάκια.

Αμφιβάλλεις; Έλα να το συζητήσουμε.

Πρώτη και ίσως καλύτερη, η Κασσάνδρα, το «πρώτο πόδι», παίζει  σε όλα τα ταμπλό, με παραλιάρες και χωριουδάκια, αλλά και κόσμο που ξέρει να παρτάρει από το μεσημέρι μέχρι το πρωί στα beach bars που βρίσκονται το ένα δίπλα στ’ άλλο.

Σε αυτά μπορείς να πας από το πρωί για καφεδάκι και πρωινό και να σε πάρει το βράδυ χωρίς καν να το καταλάβεις, χορεύοντας πλάι στο κύμα μέχρι οι πρώτες αχτίδες του ήλιου να χτυπήσουν στο μέτωπό σου- πριν βάλεις γυαλί ηλίου για να συνεχίσεις.

Για βουτιές, στην Σάνη θα βρεις την πιο καλά οργανωμένη και πιο elegant παραλία της περιοχής, ενώ στο Ποσείδι και την Κύψα θα θαυμάσεις εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και θα κάνεις watersports. Στην μοναχική παραλία Μόλα Καλύβα θα νιώσεις ερημίτης, ενώ στις παραλίες των πιο μεγάλων χωριών (Γλαρόκαβος, Άφυτος, Πευκοχώρι, Καλλιθέα, Φούρκα, Παλιούρι) τα beach bars και ο χορός πάνω στην πουδραριστή άμμο, έχουν την τιμητική τους και τα νερά είναι υπέροχα.

Απαραίτητη στάση για να στρώσει το στομάχι μετά το ξενύχτι στο Πευκοχώρι, η θρυλική Pizza Capri μαζεύει όλους τους ξενύχτηδες, ανεξαρτήτως ηλικίας εδώ και χρόνια, ενώ στην ίδια περιοχή, η Ταβέρνα ο Μάκης σερβίρει νοστιμότατο κρέας αλλά και μαγειρευτά. Σημείωσε επίσης το Trizoni Sea Treasures, σταθερή αξία για μοντέρνα ψαροφαγία και την Πλατεία της Ανθούλας στην Κρυοπηγή, για μαστορικά ψημένα κρέατα και σπιτικά μαγειρευτά βασισμένα σε τοπικά υλικά.

Για όμορφες διαδρομές με το αυτοκίνητο, σημείωσε τη Νέα Φώκαια, ένα γραφικό ψαροχώρι, χτισμένο πάνω στον λόφο, την Άφυτο και το ψαροχώρι της Νέας Σκιώνης που προσφέρει την επιλογή μιας δροσερής ανάπαυλας για φρέσκο ψαράκι και χαλάρωση.

Διάβασε επίσης: Σαν της Χαλκιδικής το πρώτο πόδι δεν έχει

Στο «δεύτερο» πόδι, η Σιθωνία έχει και αυτή εξωτικές παραλίες οργανωμένες και μη, δασωμένες πλαγιές, ωραία χωριουδάκια, έντονη βραδινή ζωή και ακατοίκητα νησάκια για εκδρομές.

Θα ξεκινήσουμε ανορθόδοξα με το αγαπημένο μας χειροποίητο φεστιβάλ που συμβαίνει στον γλυκύτατο Παρθενώνα, ένα γραφικό χωριουδάκι που φιλοξενεί για ακόμα έναν Ιούλιο το Parthenώn Film Festival. Φέτος το φεστιβάλ κινηματογράφου που πρωτοαγαπήσαμε πριν από 8 χρόνια παρουσιάζει από τις 7 ως τις 9 Ιουλίου ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών αφιερωμένο στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Επίσης, σα βρεθείς στο δρόμο για το δεύτερο πόδι, μην παραλείψεις να κάνεις μια στάση για να αγοράσεις καταπληκτικό μέλι από την πηγή του, τη Νικήτη, που θεωρείται το παλιότερο μελισσοχώρι της Ευρώπης.

Πάμε για βουτιές; Πάμε. Οι Καβουρότρυπες είναι ο αδιαμφισβήτητος σταρ εδώ, με αλλεπάλληλες μικρές παραλιούλες και έναν παρακείμενο κολπίσκο που προτιμούν οι γυμνιστές. Για βουτιές με φόντο επιβλητικούς λευκούς βράχους, θα πας στην παραλία Καρύδι, κοντά στην Βουρβουρού, ενώ τα απόλυτα τιρκουάζ νερά θα τα βρεις στον Αρμενιστή, όπου υπάρχει και το ομώνυμο, λαοφιλές κάμπινγκ. Στην Ελιά, το σκηνικό είναι εξίσου όμορφο, με δέντρα να καδράρουν τις βουτιές και να δίνουν τον απαραίτητο ίσκιο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gilbert Kuhnert (@gilbert.kuhnert)

Στην άκρη του δεύτερου ποδιού, το Πόρτο Κουφό, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Ευρώπης διαθέτει μια ήσυχη, ακόμα και τον Αύγουστο, παραλία με πεντακάθαρα νερά και χαλαρά beach bars.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Photo Contest (@photocontest.gr)

Στις δυτικές ακτές της Σιθωνίας ξεχωρίζει ο διάσημος και κοσμικός Νέος Μαρμαράς, ο οποίος πλαισιώνεται από αμμουδερές παραλίες και έχει ως επίκεντρο το λιμάνι με τις ψαροταβέρνες και τα καϊκάκια για μίνι εξορμήσεις στα απέναντι ακατοίκητα νησιά Κέλυφος και Σπαλαθρονήσια.

Αν είσαι φαν του ελεύθερου κάμπινγκ, σημείωσε τα Σπαλαθρονήσια, όπως και το επίσης ακατοίκητο Κέλυφος, στα οποία μπορείς να πας με καΐκια από τον Νέο Μαρμαρά.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nico Isaakidis® (@nicoisaakidis)

Θες και ένα μυστικό; Δέκα μόλις λεπτά από την ακτή της Τρυπητής στο τρίτο πόδι, βρίσκεται καλά κρυμμένος ένας μίνι παράδεισος με όμορφες παραλίες, γραφικά ταβερνάκια και μπόλικο πράσινο. Η Αμμουλιανή είναι ένα νησάκι που πρέπει να ανακαλύψεις.

Διαβάστε περισσότερα - Αμμουλιανή: Μια όαση στην Χαλκιδική 

Και όσο παίρνεις τον δρόμο του γυρισμού, καταλαβαίνοντας γιατί όλοι λένε πως σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, χτύπα και ένα σουβλάκι στον Μιλτιάδη στον Άγιο Πρόδρομο και θα μας θυμηθείς.

 

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v