10 παραλίες της Χαλκιδικής που πρέπει να πας

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει, και σίγουρα σαν αυτές τις δέκα παραλίες δεν έχει πουθενά αλλού. Ποια είναι τα καλύτερα νερά των δύο "ποδιών";
10 παραλίες της Χαλκιδικής που πρέπει να πας
Αυτό το "Σαν την Χαλκιδική δεν έχει" μπορεί να είναι μια δήλωση που κάποιος κάνει για πλάκα, ή και σοβαρά. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να το κρίνουμε αυτό, επειδή όντως πιστεύουμε πως η ομορφιά της Χαλκιδικής και των νερών της είναι μοναδική. Ακόμα περισσότερο το πιστεύουμε επειδή υπάρχουν οι παρακάτω δέκα παραλίες που μάλλον δικαιολογούν το ρητό.

Πάρε κι εσύ, λοιπόν, μερικές ιδέες για μπανάκια την επόμενη φορά που θα βρεθείς προς τα εκεί, και ανακάλυψε κι εσύ κατά πόσο η Χαλκιδική θα μείνει στα καρδιά σου για πάντα ως κάτι μοναδικό.

Ποσείδι

Είναι ό,τι μπορούσε να ζητήσει ένας λάτρης των θαλάσσιων σπορ, και ακόμα παραπάνω. Έχει πολύ συχνά αέρα και ενδείκνυται για έντονες εμπειρίες. Εκεί υπάρχει και το ξακουστό φοιτητικό κάμπινγκ, και σε γενικές γραμμές είναι ένα μέρος που συνδυάζει το απόλυτο μέινστριμ με το χύμα και παρεΐστικο. Ωραίος συνδυασμός.

Σάνη

Είναι πολύ κοσμοπολίτικη, έχει κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά και είναι (προφανώς) πολύ καλά οργανωμένη. Η Σάνη είναι μία από τις πιο δημοφιλής επιλογές για βουτιές στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, και ολοήμερη ηλιοθεραπεία στα κεφάτα beach bars της, με συγκλονιστική θέα απέναντι, στον Όλυμπο. Έξτρα ομορφιά που το πράσινο φτάνει σχεδόν μέχρι την παραλία, όπως και το πόσο ρηχή είναι, κάτι που την καθιστά ιδανική και για παιδιά.

Ο Χρουσός

Είναι μια αμμουδιά που φτάνει σε μήκος το ενάμισι χιλιόμετρο, και εκεί θα βρεις πραγματικά ό,τι θες. Θαλάσσια σπορ; Τσεκ. Μπαράκι; Τσεκ, τσεκ, πολλά τσεκ. Φαγητό; Τσεκ. Κόσμο και μουσικούλα; Τσεκ. Ρηχά νερά για να πας με το παιδί; Σημεία πιο ήσυχα και απόμερα για τους μοναχικούς ή τους ερωτευμένους της παρέας; Όλα τσεκ.


Η Βουρβουρού

Μια παραλία που πολλοί ορκίζονται στο όνομά της. Έχει μεγάλη αμμουδιά, είναι πολύ καλά οργανωμένη και - ειδικά προς το βραδάκι που ο ήλιος αρχίζει να βασιλεύει - το τοπίο γίνεται απόκοσμα όμορφο. Και, μετά το ηλιοβασίλεμα, συνεχίζουμε με ποτό και βραδινό μπανάκι και κουβέντα μέχρι το πρωί...

Η Νικήτη

Πριν πάμε να κάνουμε μπάνιο, φροντίζουμε να αγοράσουμε μέλι από το χωριό, μιας και η Νικήτη θεωρείται το πιο παλιό μελισσοχώρι της Ευρώπης. Αυτό ήταν ένα μικρό μάθημα Ιστορίας, αλλά όταν κερδίζεις κάτι τόσο γλυκό, χαλάλι. Στα του πλατσουρίσματος, η παραλία της Νικήτης, που ονομάζεται Παράδεισος, είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα.

Η Άφυτος

Εδώ δεν πας μόνο για την θάλασσα. Που, δηλαδή, πας, επειδή έχει μερικά από τα ωραιότερα νερά της Χαλκιδικής - και μην αφήσεις τις λίγες πέτρες που έχει μπροστά να σε ξεγελάσουν. Η Άφυτος όμως είναι και ένα πανέμορφο χωριό, που αξίζει να το περπατήσεις εκεί κοντά στην ώρα που χαράζει, να γνωρίσεις τα σοκάκια της και να πιεις ένα κοκτέιλ σε ένα από τα όμορφα μπαράκια της.

Το Πόρτο Κουφό

Είναι το πιο μεγάλο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας και έχει πανέμορφα νερά. Οι δύο τεράστιοι βράχοι που κλείνουν τον μικρό κολπίσκο δίνουν κάτι απόκοσμο στο σκηνικό, ενώ τριγύρω υπάρχουν φοβερά ταβερνάκια. Είναι σίγουρα προορισμός που αξίζει να του αφιερώσεις όλη σου την ημέρα.

Οι Καβουρότρυπες

Ίσως η πιο δημοφιλής παραλία της Χαλκιδικής, γενικά. Και είναι απόλυτα λογικό. Οι βράχοι και μόνο και οι σχηματισμοί τους είναι αρκετοί για να σε κάνουν να σκέφτεσαι και να σε εμπνεύσουν. Τα νερά, από την άλλη, είναι σαν να έχεις πάει σε εξωτικό νησί, γαλαζοπράσινα. Τριγύρω παίζουν και παραλίες με περισσότερη άμμο, για όσους δεν αγαπούν πολύ τον βράχο. Και, εφόσον είπαμε πόσο δημοφιλής είναι σαν παραλία, δεν χρειάζεται να σου πούμε και ότι εδώ θα βρεις αρκετό κόσμο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v