Τέλεια μέρη για φαγητό σε Κουκάκι και Μακρυγιάννη

Μανιάτικες γεύσεις, κρητικά καλούδια, μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Απ’ όλα θα δοκιμάσεις στις δύο γειτονιές – και πίστεψέ μας δεν θα χάσεις.

Τέλεια μέρη για φαγητό σε Κουκάκι και Μακρυγιάννη

Ο ωραιότερος πεζόδρομος της Αθήνας και μια από τις πιο «γειτονιές» γειτονιά της πόλης. Μακρυγιάννη και Κουκάκι προσφέρουν τα πάντα όλα από επιλογές εξόδου, όμως εμείς θα εστιάσουμε σε αυτό που μας αρέσει περισσότερο.

ΣΤΟ ΦΑΪ.

Η αυλή του Κούβελου

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ: 2114052418

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kouvelos (@kouvelosrestaurant)

Τα δέντρα, οι τριανταφυλλιές, το χαλικάκι στο δάπεδο στην αυλή του, αλλά και η ρετρό ομορφιά του εσωτερικού του χώρου κάνουν τον Κούβελο ένα από τα αγαπημένα στέκια μας για παραδοσιακό φαγητό. Εδώ θα απολαύσεις εκλεκτές νοστιμιές όπως κατσικάκι γάλακτος ριγανάτο στη γάστρα με πατάτες τηγανιτές, μπιφτέκια γιαουρτλού μοσχαρίσια πάνω σε πίτα, μπιφτέκι νεροβούβαλου, κοντοσούβλι που λιώνει στο στόμα, μελιτζάνα καπνιστή με κομματάκια ντομάτας, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες και μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι. Συνοδεία ωραίου ροζέ Ροδίτη, υπολογίζεις περί τα 20€ το άτομο.

H Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Αν. Ζίννη 34, Κουκάκι, τηλ: 2109246354

Ο Γιώργος Γκάτσος, μάγειρας με θητεία δίπλα σε αγιορείτες μοναχούς, βρίσκεται πίσω από αυτήν την ιδιόμορφη «ταβέρνα», η οποία χωρίς πολλές φιοριτούρες σερβίρει νόστιμα πιάτα με ντόπια υλικά που παντρεύονται αρμονικά με την εξαιρετική λίστα κρασιών. Οι πατάτες έρχονται από τον Αρχάγγελο της Πέλλας, το μοσχάρι από μικρές φάρμες της Θεσσαλίας, το κατσίκι και το αρνί από τη Βόνιτσα και πάει λέγοντας. Στον κατάλογο θα βρεις μεταξύ άλλων, καβουρμά Κομοτηνής με μοσχάρι και αρνί σαλάτα με βιολογικό ντοματίνι, φρέσκο δυόσμο, ξυνομηζύθρα και φέτα Κοζάνης και μπριζόλα καπνιστή με αρώματα κέδρου και αρωματικών φυτών. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί, στα 25€ το άτομο.

Κουκάτσι

Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ: 21 6070 4590

Θα κατάλαβες από το όνομά του πως αυτό το ταβερνάκι στη Δράκου θα σε ταξιδέψει στην κουζίνα της λεβεντογέννας Κρήτης. Και θα το κάνει άψογα, μέσα από σωστά εκτελεσμένες κρητικές συνταγές, με πρώτες ύλες κατά κύριο λόγο από το όμορφο νησί. Πιάσε θέση στο λιτό εσωτερικό του ή σε τραπεζάκια έξω και ξεκίνα να τρως σαν σύντεκνος (αφού σε κεράσουν τσικουδιά και μεζέ πρώτα): πατάτες με γραβιέρα, ανάμεικτα καλτσούνια (με χορταρικά και σκέτη μυζήθρα), λουκάνικο ξιδάτο, ωραίο γαμοπίλαφο με στακοβούτυρο και βραστή γίδα, καπρικό ήτοι σιγομαγειρεμένο χοιρινό με αμπελόφυλλα και λεμονόφυλλα, κόκκορα κρασσάτο με χυλοπιτάκια και ξηρό ανθότυρο και άλλα τέτοια ωραία και παραδοσιακά. Με τσικουδιά, ο λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο.

Καλύβας

Ολυμπίου 12, Κουκάκι, τηλ: 21 0923 1257

Θες να φας κορυφαίο κρέας και σουβλάκι; Από το 1993 το ψητοπωλείο του Καλύβα αποτελεί ξεχωριστό σημείο συνάντησης σουβλακοφάγων στο Κουκάκι και όχι άδικα. Ο γύρος κοτόπουλο είναι εξαιρετικός, τραγανός και μυρωδάτος και «φεύγει» γρήγορα, οπότε αν τον προλάβεις να νιώθεις τυχερός. Εξίσου λαχταριστός είναι και ο χοιρινός, ψημένος και τραγανός σε πιτούλα. Must και οι σούβλες του – κοκορέτσι, κοντοσούβλι, φρυγαδέλι, ενώ στα ορεκτικά θα βρεις ωραία καλούδια όπως σαγανάκι με κεφαλοτύρι, τυροκροκέτες, τηγανιτά κολοκυθάκια και μελιτζάνες, ψητές πιπεριές γεμιστές με φέτα και ντομάτα, μανιτάρια πλευρώτους σε σχάρα και τίμια τυροκαυτερή για βούτες με πιτούλα. Λογαριασμός για ένα πλήρες σουβλακο-γεύμα, στα 15€ το άτομο, με μπίρα.

ΜάνηΜάνη

Φαλήρου 10 & Δημητρακοπούλου, Μακρυγιάννη, τηλ: 210 9218180

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MANHMANH (@manhmanhrestaurant)

Εδώ και χρόνια το εστιατόριο του σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη δημιουργεί νόστιμα πιάτα με επίκεντρο τη μανιάτικη κουζίνα που τόσο αγαπάμε, κοιτώντας την παράδοση με δημιουργική ματιά. Στην όμορφη, αστική του σάλα, με τις ασπρόμαυρες αφίσες που δείχνουν την Μάνη σε διάφορες χρονικές περιόδους, θα δοκιμάσεις Φρικασέ με άγρια μανιτάρια, μανιτάρια Ενόχι, χόρτα εποχής και αφρό λεμονοθύμαρου, ξινό τραχανά με καρότο, πράσο, χειροποίητα λιαστά ντοματάκια και κομματάκια καπνιστής μελιτζάνας, μοσχαρίσια συκωτάκια με πορτοκάλι και σπανάκι, παραδοσιακές τσουχτές με αυγά, μανιτάρια, μυζήθρα και σύγκλινο, αρνάκι με ρεβίθια, μους γιαουρτιού και σάλτσα πικάντικης ντομάτας και κόκκορα μπαρδουνιώτικο, με χυλοπίτες και σάλτσα μυζήθρας. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Aglio, Olio & Peperoncino

Πορινού 13, Μακρυγιάννη, τηλ: 21 0921 1801

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dimitris Tsakoumis (@dtsakoumis)

Στο μικρό στενό της Πορινού, ένα ιταλικό εστιατόριο με περγαμηνές που τις αξίζει, σερβίρει σε ένα γλυκύτατο περιβάλλον τρατορίας εδώ και χρόνια, παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος χώρας, φτιαγμένες με μεράκι και σεβασμό. Στα must εδώ, συγκαταλέγονται οι παπαρδέλες με σος καρύδι ή με μανιτάρια, που καταφθάνουν ιδιαίτερα μελωμένες και λαχταριστές, τα λινγκουίνι με γκοργκοντζόλα, το σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα, φέτα και μαυροδάφνη που του πάει πολύ, αυθεντική καρμπονάρα (προφανώς χωρίς κρέμα γάλακτος) και ωραιότατα ταλιολίνι με λαχανικά και πέστο. Εξαιρετικές και οι μπρουσκέτες του, ό,τι πρέπει για αρχή, με επιλογές όπως με αντζούγιες, ελαιόλαδο, σκόρδο, μοτσαρέλα και ντομάτα ή λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και σκόρδο. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v