4 καλοί λόγοι για να πας στις 4 Σποράδες

Η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Σκύρος και η Αλόννησος είναι η καθεμιά μια ξεχωριστή αιγαιοπελαγίτικη αποκάλυψη. Κι έχουμε 4 λόγους να κάνεις διακοπές εκεί.

4 καλοί λόγοι για να πας στις 4 Σποράδες

Δεν θα μπούμε σε λεπτομερείς αναλύσεις, αυτές τις έχουμε ήδη κάνει –αν χρειάζεσαι ένα φρεσκάρισμα της μνήμης σου, θα τις βρεις εμβόλιμες παρακάτω. Εδώ σου συγκεντρώσαμε τους 4 βασικούς λόγους για να κάνεις διακοπές σε καθεμία από τις 4 πανέμορφες Σποράδες, που ειρήσθω εν παρόδω τις λέμε Βόρειες επειδή ναι, υπάρχουν και Νότιες (τα Δωδεκάνησα) και Δυτικές (τα νησιά του Σαρωνικού) και Ανατολικές (όλο το ανατολικό Αιγαίο, πλην των Δωδεκανήσων). Από την δεκαετία του ’60 οι όροι αυτοί εγκαταλείφθηκαν, και Σποράδες μας έμειναν μόνο οι Βόρειες. Κλείνει η μικρή γεωγραφική παρένθεση.

Στην Αλόννησο θα πας…

- Για το Θαλάσσιο Πάρκο των Σποράδων, στο οποίο θα βολτάρεις με τα καραβάκια που ξεκινούν από το νησί για να δεις τις γλυκύτατες φώκιες Monachus Monachus που κολυμπάνε στα νερά του.

- Για να δοκιμάσεις τη μοναδική εμπειρία των καταδύσεων με μπουκάλες, κατά κόσμον scuba diving, στο Υποθαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου.

- Για να ζήσεις τον έρωτά σου χαζεύοντας ηλιοβασιλέματα και ρομαντζάροντας στη Χώρα.

- Για να βουτήξεις στα βαθυγάλαζα νερά του Κοκκινόκαστρου, και μετά να απλώσεις τις πετσέτες σου στην χρυσαφένια αμμουδιά του, με φόντο τα εντυπωσιακά βράχια.

Διαβάστε περισσότερα - Ξέρουμε πού θα πας στην Αλόννησο και φέτος το καλοκαίρι

Στην Σκιάθο θα πας…

- Για την εντονότερη νυχτερινή ζωή των Σποράδων, σε ένα νησί που ποτέ δεν κοιμάται.

- Για να δεις το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο.

- Για να βουτήξεις στις Κουκουναριές, που ό,τι και να λέμε για τον υπερτουρισμό τους, είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Ασυζητητί.

- Για να περπατήσεις τα μονοπάτια στην καταπράσινη ενδοχώρα του νησιού, που εκτείνονται ούτε λίγο ούτε πολύ σε 197 χιλιόμετρα, για να έχεις να διαλέγεις.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πολύ καλοί λόγοι για να πας τώρα Σκιάθο 

Στην Σκόπελο θα πας…

- Για να βουτήξεις στα απολύτως γαλαζοπράσινα, και εντελώς εξωτικά, νερά της Μηλιάς και της Στάφυλου.

- Για να ανηφορίσεις στον Άη Γιάννη στο Καστρί, και να δεις από κοντά το μαγικό τοπίο που έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο η ταινία Mamma Mia.

- Για να βολτάρεις στα σοκάκια μιας σχεδόν κυκλαδίτικης, κουκλίστικης Χώρας.

- Για να εξερευνήσεις την εξίσου όμορφη Γλώσσα, κρεμασμένη στο βουνό με τα λιθόκτιστα, όλο σκαλάκια καλντερίμια της και τη φανταστική της θέα στη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα - Σαν τη Σκόπελο δεν έχει 

Στην Σκύρο θα πας…

- Γιατί είναι μισή… Κυκλάδα και μισή Σποράδα, σε έναν ακαταμάχητο συνδυασμό που την κάνει να διαφέρει από κάθε άλλο νησί που έχεις δει.

- Για να βολτάρεις στα πανέμορφα σοκάκια της Χώρας, ξεκινώντας από τη Μεγάλη Στράτα και κάνοντας ζιγκ-ζαγκ ώσπου να βρεθείς να σκαρφαλώνεις στο Κάστρο του Λυκομήδη.

- Για να δεις από κοντά τα μοναδικά στον κόσμο σκυριανά αλογάκια.

- Για να βουτήξεις στα φανταστικά νερά του καταπράσινου Πεύκου, όνομα και πράγμα, προτού απλώσεις τις πετσέτες σου στη χρυσαφένια αμμουδιά του.

Διαβάστε περισσότερα - Τη Σκύρο τη σκέφτηκες για διακοπές; 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v