Οι πιο πράσινες παραλίες της Ελλάδας

Από τη Σκιάθο μέχρι την Πάργα και από εκεί στην Κρήτη, βουτάμε στις πιο πράσινες παραλίες της χώρας.
Οι πιο πράσινες παραλίες της Ελλάδας

Το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας είναι μαγεία, όμως όταν αυτό συνδυάζεται με αβυσσαλέα φύση που το πλαισιώνει, τότε μιλάμε για σκηνικό βγαλμένο από τα πιο εξωτικά σου όνειρα.

Σμαραγδένια νερά, αμμουδιές, πεύκα που αγγίζουν τη θάλασσα, δες παρακάτω και ταξίδεψε νοερά σε μερικές από τις πιο πράσινες παραλίες του τόπου μας.

Βουτούμι

Voutoumi-Beach-Antipaxos

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το απόλυτο τιρκουάζ του Ιονίου. Και τη συγκεκριμένη απόχρωση τη βρίσκεις στους Αντίπαξους.

Μπέλα Βράκα



Σαφώς ένα από τα πιο εξωτικά τοπία που έχουμε ως χώρα. Τη βρίσκεις στα Σύβοτα της Ηπείρου.

Πρέβελη



Ένα ποτάμι διασχίζει ένα φοινικόδασος, σχηματίζοντας φυσικές πισίνες και καταρρακτάκια, πριν καταλήξει σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης.

Σαρακήνικο



Μπορεί το όνομά του να μην είναι μοναδικό (υπάρχει κι άλλο Σαρακήνικο, στη Μήλο, εδώ μιλάμε για αυτό της Πάργας) η ομορφιά του, όμως, είναι.

Ποτάμι



Βρίσκεται στη Σάμο και έχει μεγάλα λευκά βότσαλα και πρασινογάλαζα, παγωμένα από τις πηγές που καταλήγουν στη θάλασσα νερά.

Μηλιά



Τα πεύκα της φτάνουν ως το κύμα, και τα νερά της είναι τόσο διάφανα τιρκουάζ που μοιάζουν με πισίνας. Θα τη βρεις στην Σκόπελο.

Στάφυλος



Ίσως η ωραιότερη απ' όλες τις παραλίες των Σποράδων, με αφράτη αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά και άφθονο πράσινο. Επίσης στη Σκόπελο.

Κουκουναριές



Τα εξωπραγματικά σμαραγδένια νερά της και τα πεύκα που φτάνουν ως το κύμα, αρκούν για να την αγαπήσεις παράφορα. Θα τη βρεις στη Σκιάθο.

Κοκκινόκαστρο

Δεν είναι μόνο τα συγκλονιστικά νερά της. Είναι και το φαντασμαγορικό τοπίο που την κορνιζάρει, με τα κοκκινωπά βράχια επάνω στα οποία σκαρφαλώνουν τα πεύκα. Βρίσκεται στην Αλόννησο.

Καβουρότρυπες

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, και αυτή η παραλία είναι ό,τι πρέπει αν θες βουτιές από τα βράχια στο απέραντο γαλάζιο, με φόντο το πράσινο των πεύκων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v