10 πολύ καλοί λόγοι για να πας τώρα Σκιάθο

Πνιγμένη στο πράσινο, παράδεισος για party animals, αλλά και με κρυμμένα μυστικά, η κοσμοπολίτικη Σποράδα έχει κάτι για όλους.
10 πολύ καλοί λόγοι για να πας τώρα Σκιάθο

Είναι η πιο κοσμική των Σποράδων, μια μικρή «Μύκονος» με κοσμοπολίτικο αέρα αλλά και εναλλακτική γοητεία. Από τη μία τα κοκτέιλ μπαρ και τα εκκωφαντικά beach parties, και από την άλλη τα γραφικά της στενάκια, τα κουκλίστικα χωριά και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Η Σκιάθος πνιγμένη στο πράσινο, θυμίζει παιδί του Αιγαίου και του Ιονίου, και φιλοξενεί μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας.

Θες να την γνωρίσεις; Έχουμε δέκα πολύ καλούς λόγους.

Οι παραλίες



Δεν είναι απλά παραλίες, είναι ΠΑΡΑΛΙΑΡΕΣ. Συνδυάζουν υπέροχα, ζεστά τιρκουάζ νερά, δέντρα που σκύβουν και ακουμπούν τα κύματα και, σε πολλές περιπτώσεις, πλούσιους υδροβιότοπους. Σημειώνεις; Κουκουναριές, μια από τις ομορφότερες του κόσμου, Λαλάρια, προσβάσιμη με καΐκι, με ολόλευκα στρογγυλά βότσαλα και την περίφημη τρύπια πέτρα στο βράχο μέσα στη θάλασσα, Βασιλιάς, γεμάτη με πεύκα και ελαιώνες, Καλαμάκι, Βρωμόλιμνος αν είσαι party animal, Αγία Ελένη, Ελιά, Μεγάλη και Μικρή Ασέληνο για ησυχία και Μανδράκι για συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα.

Το Μπούρτζι

Στην κατάφυτη χερσόνησο στην άκρη της παραλιακής περαντζάδας που χωρίζει το παλιό από το νέο λιμάνι, ένα Μεσαιωνικό κάστρο από το 1207 στέκει αγέρωχο, απολαμβάνοντας υπέροχη θέα προς το Αιγαίο και την πόλη. Εδώ θα βρεις και το δημοτικό καφενεδάκι, για να ρουφήξεις μερικές γουλιές ελληνικού καφέ και να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Οι βόλτες στην πόλη

Skiathos Town

Στην καρδιά του νησιού, θα περάσεις μέσα από  πολύχρωμα μαγαζάκια και café, για να ανηφορίσεις προς τον ιστορικό οικισμό Πλάκες. Από εδώ θα πάρεις την οδό Παπαδιαμάντη – όπου βρίσκεται και το επισκέψιμο σπίτι/μουσείο του μεγάλου πεζογράφου – και θα χαθείς στα λευκά σοκάκια ξετρυπώνοντας μικρές πλατειούλες και δροσερές ολάνθιστες αυλές.

Ένα κουκλίστικο νησάκι

Η Τσουγκριά είναι ένα ακατοίκητο νησάκι που αξίζει να εξερευνήσεις. Διαθέτει ένα μικρό ταβερνάκι, ένα παραθαλάσσιο εκκλησάκι βγαλμένο από ελληνική ταινία και ρηχά νερά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό (και) για οικογένειες. Το προσεγγίζεις παίρνοντας καραβάκι από το τμήμα του λιμανιού πλάι στο Μπούρτζι.

Διαδρομές στο απέραντο πράσινο

Gioco di colori

Περισσότερες από 20 σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές περνούν από 197 χλμ. μέσα στη φύση του Νησιού για να ικανοποιήσεις τον περιπατητή μέσα σου. Η διαδρομή Ασέληνος-­Μονή Κουνίστρας­-παραλία Μικρός Ασέληνος-­παραλία Αλυγαριές-­παραλία Κεχριά είναι από τις εντυπωσιακότερες, ενώ στους άξονες Αγία Ελένη- Κρυφή Άμμος- και Μανδράκι -Ελιά-­Άγκιστρο, θα γεμίσεις μαγικές εικόνες γαλάζιου. Δες περισσότερα εδώ

Το επιβλητικό Κάστρο

Στη βόρεια χερσόνησσο, το Κάστρο του νησιού βρίσκεται ένα υπέροχο μπαλκόνι στο κύμα με ονειρεμένη θέα. Εδώ τον 14ο αιώνα μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα για να προστατευθεί από τους πειρατές. Βυζαντινά, ενετικά και τουρκικά χέρια έχτισαν πολεμίστρες, τείχη με κανόνια, εκκλησάκια και τζαμί, τα ερείπια των οποίων θα εξερευνήσεις με φόντο τους καταπράσινους λόφους της Σκιάθου. 

Η νυχτερινή ζωή

rock and roll bar Skiathos

Τα νυχτοπερπατήματα στο νησί ξεκινούν από τον πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη, εκεί όπου βρίσκονται και τα περισσότερα μπαρ. Σημείωσε στα οπωσδήποτε για την έξοδό σου τα Lobby Cocktail Bar, Danny & Zoe's Blind Dog, Ginfish Cocktail & Bar και Anderssons Bar για ωραία ποτάκια, ανεβαστικές μουσικές και δυνατά κοκτέιλ (αν και τσιμπημένα σε τιμές). Επίσης, σημείωσε το Tesla και τον old time classic Κένταυρο ο οποίος παίζει ωραίες blues και jazz μουσικές αν θες κάτι διαφορετικό.

Το σούπερ φαγητό

Στη Σκιάθο θα φας πολύ καλά, αρκεί να ξέρεις πού να πας. Στον πεζόδρομο της οδού Ευαγγελιστρίας η Μαρμίτα έχει μια πανέμορφη αυλή και σερβίρει γκουρμέ και κόμφορτ κουζίνα με έμφαση στα θαλασσινά (30€ το άτομο με ποτήρι κρασί), ενώ το Καλό Πηγάδι είναι μια ταβέρνα/ουζερί από εκείνες που θες να αράξεις με τις ώρες τσιμπολογώντας (20€/ άτομο, με κρασί). Στο Αγνάντιο, με υπέροχη θεά θα δοκιμάσεις ντόπια πιάτα και ωραία κρεατικά (25€/ άτομο, με κρασί), ενώ στο Infinity Blue θα πας για ολόφρεσκο ψάρι και εξαιρετική αστακομακαρονάδα (35€/άτομο, με ποτήρι κρασί).

Ένα οινοποιείο κόσμημα



Το Parissis Winery είναι το μοναδικό οινοποιείο του νησιού, χτισμένο στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, λίγο πιο πάνω από το ομώνυμο εκκλησάκι και προσφέρει απλόχερα θέα αλλά και οινογνωσίες σε ονειρεμένο σκηνικό. Εδώ θα βρεις έξι ποικιλίες κρασιών: Ροδίτη, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ξινόμαυρο και Λημνιό. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά 11:00 – 16:00, κατόπιν συνεννόησης.

Ο μαγευτικός της βυθός

Η κατάδυση στα νερά του νησιού είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις, αν έχεις χρόνο. Μαζί με έμπειρους οδηγούς μπορείς να περιηγηθείς σε υφάλους, ναυάγια και σπηλιές όπως η σπηλιά του Ποσειδώνα με τα κόκκινα κοράλια και να απολαύσεις όλη τη μαγεία του υπέροχου βυθού της. Σημείωσε το καταδυτικό κέντρο Skiathos Diving Center για να σε κατατοπίσει στα βαθιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v