Σαν τη Σκόπελο δεν έχει

Γαλαζοπράσινων νερών και πλούσιας βλάστησης γωνία, η Σποραδοπούλα αυτή διεκδικεί με αξιώσεις λίγο από το καλοκαίρι σου.
Σαν τη Σκόπελο δεν έχει

Η χαλαρωτική αύρα των Σποράδων είναι εδώ σε κάθε σπιθαμή της, το ίδιο και τα μοναδικά τους χρώματα. Δέντρα που αγκαλιάζουν τη θάλασσα και της χαρίζουν εκείνο το γαλαζοπράσινο που τόσο θες να απολαμβάνεις κάθε μέρα στις διακοπές σου.

Η Σκόπελος είναι ήρεμη δύναμη, για χαλαρές διακοπές με το έτερον ήμισυ ή την οικογένεια, μην περιμένεις έξαλλο nightlife- γι’ αυτό θα πας στη Σκιάθο. Είναι επίσης μεγάλη και οι αποστάσεις τις επιβάλλουν αυτοκίνητο για να εξερευνήσεις πέρα για πέρα τα μαγευτικά της τοπία.

Σεργιάνια στη Χώρα και στα χωριά



Η Χώρα της φέρνει στο νου κάτι από Κυκλάδες… περίπου.  Όπως την κοιτάς από μακριά, θα δεις τα κουκλίστικα κυκλαδίτικα άσπρα σπίτια, αλλά θα παρατηρήσεις πως οι στέγες τους έχουν κεραμίδια και τα μπαλκόνια είναι πηλιορείτικα, εκφράζοντας μια γοητεία αλλιώτικη.  Τα σοκάκια της κάνουν ανηφορικά ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε ασβεστωμένα πεζούλια, διάσπαρτα εκκλησάκια και χρωματιστά μπαλκόνια, όπου οι γιαγιάδες ανταλλάσσουν σκέψεις, ενώ οι περατζάδες στο Λιμάνι σε φέρνουν αντιμέτωπο με το ροζέ του σούρουπου.

Δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός, η εξίσου όμορφη Γλώσσα, κρεμασμένη στο βουνό με τα λιθόκτιστα, όλο σκαλάκια καλντερίμια της και τη φανταστική θέα θάλασσα και το όμορφο λιμάνι της, το Λουτράκι. Λίγα χιλιόμετρα από εδώ, στα χωριουδάκια που λέγονται Παλαιό και Νέο Κλήμα είναι ό,τι πρέπει για βόλτες σε πλακόστρωτα σοκάκια την ώρα που ο ήλιος δύει. Το δε Νέο Κλήμα είναι παραθαλάσσιο, χτισμένο στο σημείο που το καταπράσινο Δάσος του Βαθιά αγκαλιάζει την θάλασσα.

Βουτιά στο γαλαζοπράσινο

Άφθονες οι παραλίες του νησιού, θα σε μαγέψουν με τα τιρκουάζ νερά τους, ενώ κάνεις τις βουτιές στου στο απέραντο γαλαζοπράσινο. Ξακουστή και κοσμαγάπητη, η Μηλιά, με νερά που θυμίζουν εξωτικό νησί, ψιλό βοτσαλάκι και φουντωτά πεύκα που φτάνουν ως το κύμα, ενώ η Στάφυλος είναι η αγαπημένη των social και η πιο κοντινή στη Χώρα, ένας πανέμορφος πευκόφυτος ορμίσκος με απολύτως διάφανα, συγκλονιστικά ρηχά νερά, άμμο και ψιλό βοτσαλάκι.



Βοτσαλωτός και μεγαλειώδης, ο Πάνορμος είναι από τις μεγαλύτερες (και δημοφιλέστερες) παραλίες του νησιού, ενώ το Βελανιό είναι προσβάσιμο από μονοπάτι από τον Στάφυλο, και ιδιαίτερα αγαπητό στους γυμνιστές. Την πιο αφράτη αμμουδιά θα τη βρεις στο Λιμνονάρι, και αν η οργάνωση σου τη δίνει στα νεύρα, τότε στο Χόβολο λάμπει δια της απουσίας της. Θα χρειαστεί  όμως να περπατήσεις λίγο μέσα στο (ρηχό) νερό πίσω από τα βράχια για να βρεθείς σε αυτόν τον μικρό βοτσαλωτό παράδεισο με τα τιρκουάζ νερά και την ονειρική ησυχία.

Για λίγη αίγλη από Χόλιγουντ, σημείωσε τον Άι-Γιάννη στο Καστρί, ακριβώς κάτω από το ομώνυμο εκκλησάκι που έγινε γνωστό από το Mamma Mia! και πλέον παντρεύονται όλοι οι τουρίστες. Αυτή η βοτσαλωτή παραλιούλα με τα απίστευτα σμαραγδένια νερά προσεγγίζεται μόνο από μονοπάτι, αξίζει όμως με το παραπάνω τον κόπο.

Skopelos - Limnonari

Τσέκαρε οπωσδήποτε και την βραχονησίδα της Δασιάς, υπέροχη για περίπλου με κανό, εξερευνήσεις των μικρών σπηλιών και καταδυτικές εμπειρίες.  

Και βουτιές στη μάσα

Για σούπερ ρομαντικό δείπνο με απίστευτη θέα και αντίστοιχες τιμές, θα πιάσεις θέση στην ταράτσα του Αγνάντι στη Γλώσσα, ενώ στην πόλη το Ρόδι πειραματίζεται υποδειγματικά με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, σε μια πανέμορφη αυλή. Στον Μώλο στο λιμάνι θα πας για θαλασσινά και μαγειρευτά και στον Παύλο στον Αγνώντα, για ολόφρεσκο ψάρι, ξακουστή αστακομακαρονάδα- αν έχεις το μπάτζετ- και σπιτικά μαγειρευτά.

Ξακουστή είναι η ταβέρνα Ανατολή του ρεμπέτη Γιώργου Ξηντάρη, ο οποίος ετοιμάζει μεζεδάκια και ωραίες πενιές κάτω από φωτισμένες γιρλάντες σε τοπίο άκρως καλοκαιρινό, ενώ η Καρυδιά, είναι ένα αγαπημένο από ντόπιους και επισκέπτες ουζερί, με νόστιμα μεζεδάκια και ωραίο ζωντανό πρόγραμμα.

Για ξακουστή σκοπελίτικη τυρόπιτα, θα απευθυνθείς στο παρασκευαστήριο του Μιχάλη, το οποίο εδώ και τρεις δεκαετίες ζυμώνει ασταμάτητα το δημοφιλές έδεσμα.  

Έχε κατά νου, πως οι σφήκες αγαπούν εξίσου τη Σκόπελο, οπότε ετοιμάσου για επιδρομές, τις οποίες οι μαγαζάτορες διαχειρίζονται αποτελεσματικά με την παραδοσιακή τακτική του φλεγόμενου καφέ.

Πού θα μείνεις

Στα ανακαινισμένα στούντιο στις Δάφνες με 88€ για ένα deluxe δίκλινο με Queen Size κρεβάτι, στο Ξενοδοχείο Ρεγγίνα σε ωραία και άνετα δωμάτια με 68€ το δίκλινο και στα σούπερ οικονομικά δωμάτια Μάνος, με 56€ για ένα διαμέρισμα με διπλό κρεβάτι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v