Στο Πικέρμι και τη Νέα Μάκρη ξέρουν από κρέας και θαλασσινά

Λαχταριστές μπριζόλες αλλά και γαριδομακαρονάδες, ζουμερά μπιφτεκόψωμα αλλά και καλαμαράκια πλάι στο κύμα. Πικέρμι και Νέα Μάκρη, ερχόμαστε!

Στο Πικέρμι και τη Νέα Μάκρη ξέρουν από κρέας και θαλασσινά

Θες Pub; Έχει. Θες κλασική κρεατοφαγία; Έχει. Θες μοντέρνα ελληνική κουζίνα; Έχει. Θες τα καλαμαράκια σου; Έχει.

Σε Πικέρμι και Νέα Μάκρη θα φας καλά είτε λαχταράς ψαρικά είτε κρέας.

Δουκάτο

Μοράνη 8, Πικέρμι, τηλ: 2106038675

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΔΟΥΚΑΤΟ (@doukato_country_pub)

Έχει Pub το Πικέρμι; Φυσικά και έχει και είναι ωραιότατη και ιδιαίτερη. Σε ένα όμορφο κτίριο, με εξίσου όμορφο εσωτερικό, το Δουκάτο μοιάζει με pub τη Σκωτίας ή της Ιρλανδίας, ενώ διαθέτει και έναν όμορφο κήπο για τις ανοιξιάτικες μέρες. Στον ανανεωμένο του κατάλογο θα βρεις πέρα από πλατώ τυριών και αλλαντικών, καπνιστό σολομό με horseradish, μοσχαρίσια και χοιρινά λουκάνικα, shortribs με πουρέ πατάτας, σχοινόπρασο και τυρί Chevre, μοσχαρίσια μάγουλα Braise με κριθαράκι και κουλί πιπεριάς, και καπνιστό στήθος πάπιας, με κόκκινο λάχανο και πουρέ παστινάκι. Πέρα από μπίρες πάσης φύσεως, ο κατάλογος περιλαμβάνει και αρκετές επιλογές σε κρασί. Αν τελικά φας, ο λογαριασμός θα είναι στα 30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Old Shepherd

Πλατεία Πικερμίου, τηλ: 21 3036 6336

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @old.shepherd.pub

Στην Πλατεία Έβερτ στο Πικέρμι μια pub ψήνει καθημερινά λαχταριστά μπιφτεκόψωμα και μπριζόλες, και βγάζει τραπεζάκια έξω για να τα απολαύσεις όπως πρέπει συνοδεία ζύθου. Εδώ θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Original classic burger με μπιφτέκι ελληνικής μοσχίδας, cheddar, μπέικον, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα, αλλά και το… Heart attack με διπλό μπιφτέκι, διπλό cheddar, διπλό μπέικον, ντομάτα, κρεμμύδι, ρόκα, BBQ sauce και pepper mayo. Στα των κρεατικών, στον κατάλογο δεσπόζουν η… θεόρατη χοιρινή Tomahawk, ένα νοστιμότατο ψαρονέφρι σωτέ με βούτυρο γάλακτος, φιλέτο κοτόπουλο και ζουμερό μπιφτεκάκι μοσχαρίσιο. Για ένα πλήρες γεύμα, με μπίρα, υπολόγισε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Meat the Stars

Λεωφ. Μαραθώνος 63, Πικέρμι, τηλ: 21 0603 9417

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Meat The Stars (@meatthestars.gr)

Συνεχίζουμε με κρεατολάγνα διάθεση και πιάνουμε τραπέζι στο όμορφο steakhouse της Χριστίνας Λαμπίρη, το οποίο εδώ και πέντε χρόνια σερβίρει προσεγμένες κοπές από την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κι από την Ελλάδα. Στα ορεκτικά θα βρεις ωραίο ταρτάρ με φιλέτο μόσχου, κάπαρη, μαγιονέζα τρούφας και αυγό poached και αυγά μάτια με τηγανιτές πατάτες country, σάλτσα βουτύρου παστράμι Δράμας και σχοινόπρασσο, ενώ στα κυρίως κυριαρχούν πιάτα όπως μοσχαρίσιο rib eye Ουρουγουάης, με πατάτες baby αρωματισμένες με Βούτυρο και θυμάρι και tagliata από κόντρα μοσχαριού, με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα, ψητά λαχανικά, άγρια ρόκα και γραβιέρα. Λογαριασμός από 20€ το άτομο, με ποτήρι κρασί, έως 40€ αναλόγως κοπής.

Χειμώνα-Καλοκαίρι

Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Νέα Μάκρη, τηλ: 2294 099704

Σε έναν ήσυχο κήπο κοντά αλλά και μακριά από την παραλία της Νέας Μάκρης, το «Χειμώνα- Καλοκαίρι» προσφέρει όλες τις εποχές του χρόνου ποιοτική, δημιουργική ελληνική κουζίνα με πληθώρα επιλογών σε κρέας αλλά και θαλασσινά. Στον κατάλογό του θα βρεις νοστιμότατες επιλογές, όπως αλµυρή τάρτα µε κρέµα τυρί και καπνιστό σολοµό, ψαρονέφρι µε µέλι, µαυροδάφνη και δενδρολίβανο, παστό γαύρο με ξύσμα λεμονιού, φιλετάκια κοτόπουλου µε µπύρα και λιαστές ντοµάτες, σουτζούκι Καισάρειας και μπακαλιάρο σε κρούστα από σουσάµι. Ωραιότατη και η πληθωρική γαριδομακαρονάδα. Άσε λίγο χώρο για να δοκιμάσεις κάποια από τα επιδόρπιά τους, είναι κι αυτά εξαιρετικά. Λογαριασμός στα 30€ το άτομο, με κρασί.

Το Πλοκάμι

Λεωφ. Ποσειδώνος, Νέα Μάκρη, τηλ.: 2294090057

Απλώνει τα… τραπέζια (ίσως και τα πλοκάμια του) στην Ποσειδώνος και αγναντεύει το γαλάζιο, σε ένα όμορφο σημείο που σε προδιαθέτει για να τσακίσεις θαλασσινούς μεζέδες πάσης φύσεως. Το Πλοκάμι σερβίρει ένα μενού που μοσχοβολά αρμύρα, από το οποίο ξεχωρίζουν οι γαρίδες στο τηγάνι, που σερβίρονται με ωραία σως, η σπιτική καβουροσαλάτα, τα τηγανιτά καλαμαράκια, η γαριδομακαρονάδα, το ψητό πλοκάμι σχάρας με κάπαρη και ντοματούλα και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά αν δεν έχεις να φιλήσεις. Συνοδεύεις με τα απαραίτητα ουζάκια, φρέσκες τηγανιτές πατάτες, τζατζίκι-κόλαση και χωριάτικη σαλάτα, και πληρώνεις περί τα 20-22€ το άτομο.

Το Στέκι

Δημ. Καραγιάννη, Νέα Μάκρη, τηλ: 2294 098845

Παραδοσιακή, οικογενειακή ταβέρνα από εκείνες που πάντα χαίρεσαι να επισκέπτεσαι, το Στέκι είναι ένα… στέκι για κρεατοφαγία και μαμαδίσια μαγειρευτά, το οποίο παραμένει σταθερή αξία για καλό φαγητό στην περιοχή. Ο κατάλογος περιεκτικός, περιλαμβάνει κλασικά πιάτα όπως μπιφτέκια γεμιστά, λουκάνικο χωριάτικο, αρνάκι σούβλας, συκωταριά και σουτζουκάκια σχάρας, αλλά και πανσέτα, βουβαλίσια μπριζόλα, προβατίνα και μερακλίδικα παϊδάκια αρνίσια. Όλα τα κρέατα είναι καλοψημένα και νοστιμότατα, ενώ για την αρχή μπορείς να επιλέξεις κολοκυθάκια τηγανιτά, καυτερές πιπεριές, σαγανάκι και ψητά μανιτάρια πορτομπέλο. Ο λογαριασμός με δικό τους κρασί στα 15-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v