Πάμε για ποτό στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πήραμε την παρέα μας και βγήκαμε για ποτάρες στη Νέα Φιλαδέλφεια κι είναι βέβαιο ότι στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε.
Πάμε για ποτό στη Νέα Φιλαδέλφεια

Όλο κέντρο, κέντρο το βαριέται κι ο Θεός είναι η αλήθεια. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας έχουν στηθεί υπέροχες πιάτσες για καφέ, ποτό και φαγητό. Η Νέα Φιλαδέλφεια φιγουράρει στην κορυφή αυτών μιας και τα μαγαζάκια της γίνονται στέκια εν ριπή οφθαλμού κι οι θαμώνες της πολλαπλασιάζονται. Για αυτόν τον λόγο κι εμείς αγκαζάραμε την παρέα μας κι είπαμε να γιορτάσουμε την κατασκευή του νέου γηπέδου της Αεκάρας πίνοντας ποτάρες στα πέριξ του. Άντε γεια μας!

 Εν Αιθρία

Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, τηλ: 210 2582751



Η “Εν Αιθρία” είναι η μπυραρία της παρέας και φυσικά της καλής μάσας και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά περισσότερα πέραν του «μια δοκιμή θα σε πείσει και θα σε κάνει μόνιμο κάτοικο στη μπυραρία-σημείο αναφοράς της Νέας Φιλαδέλφειας. Το παλιό αρχοντικό νεοκλασικό κτίριο με τα ευρύχωρα μπαλκόνια γεμίζει με ζυθολάγνους που θέλουν να δοκιμάσουν τη μεγάλη ποικιλία από βαρελίσιες μπύρες αλλά και τις ψαγμένες ετικέτες του καταλόγου.

Αν νομίζεις ότι υπερβάλλουμε, μιλάμε για τουλάχιστον 100 διαφορετικές γεύσεις μπύρας. Βαρελίσιες, μοναστηριακές, weiss, μαύρες, βελγικές, ελληνικές, τσεχικές, γερμανικές και πάει λέγοντας θα σου βάλουν δύσκολα στην πρώτη σου παραγγελία. Την παγωμένη μπύρα όμως πάντα τη συνοδεύουν καλά πιάτα όπως η χοιρινή πανσέτα, το μπούτι κοτόπουλο, παναρισμένο σε φιλέ αμυγδάλου αλλά και πολλά Ελληνικά λουκάνικα και διάφορα είδη τυριών που θα συνοδέψουν άψογα την μπυροποσία σου. Για πλήρες γεύμα συνοδεία μπυρών υπολόγισε στα 20-23€ το άτομο.

Old Dog

Σαρδέων 6, τηλ.: 216 7002652

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Old Dog Bar (@olddogbar)



Το Old Dog είναι ίσως το πιο ονομαστό κοκτεϊλάδικο της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως μαρτυρά και το μεταφρασμένο όνομά του ο «παλιό-φίλος» της γειτονιάς, γίνεται κάθε βράδυ το δικό μας family bar για να τα πούμε και να τα πιούμε μέχρι πρωίας. Η κάβα του είναι παραπάνω από ενημερωμένη ενώ passion fruit, μούρα, περιεργα μπαχαρικά και σιρόπια μπλέκονται ιδανικά από τους mixologists του Old Dog σε 15 signature συνταγές cocktail που καλύπτουν κάθε γεύση. Εμείς έχουμε μια παραπάνω αδυναμία στο Rose wine sour, με ροζέ κρασί, Gin, φρέσκο χυμό lime και raspberries και στο Citrus Garibaldi με φρέσκο χυμό πορτοκάλι, Campari και κουμκουάτ. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€. https://www.facebook.com/olddogbar/

Barsol

Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 4, τηλ.:21 0252 9300

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barsol Cocktail Bar (@barsolmorethanabar)



Αν είσαι πρωινός τύπος τότε θα έχεις ακούσει σίγουρα για το λαχταριστό branch του Barsol. Αν πάλι είσαι νυχτοπούλι τότε αξίζει να βρεθείς στη μπάρα του και να μοιραστείς ιστορίες με φίλους συνοδεία γλυκόπιοτων επιλογών από την κάβα του Barsol. Πέρα από τις κλασικές κοκτεϊλούχες επιλογές σου προτείνουμε να δοκιμάσεις από τα signature του καταλόγου το Los Luchadores με Mezcal, Aperol, Maraschino liqueur, orgeat, lime και ζάχαρη αλλά και το Kido με Four Roses, Aperol, blackberry, λεμόνι και ζάχαρη. Αν τώρα σε πιάσει μια πείνα δοκίμασε το Burrito με ψητό κοτόπουλο και θα μας θυμηθείς. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

B-Κουτί

Βρυούλων και Ν. Τρυπιά 33, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102527337



Αφού πούμε για άλλη μια φορά ένα μεγαλόφωνο kudos για το εμπνευσμένο όνομα θα σου εξηγήσουμε για ποιους λόγους το B-Kουτί βρίσκεται πάντοτε στην κορυφή της λίστας των πιο χουχουλιάρικων μπαρ της Αττικής. Ατμοσφαιρικό, ντελικάτο, μπαρόκ διακόσμηση και με μια θεατρική essence που φέρνει στον νου γαλλικό καμπαρέ το Β-Κουτί είναι ένα ζεστό ποτάδικο που περιμένει να γίνει το επόμενο στέκι σου, δελεάζοντας σε με διαλεχτά spirits αλλά και ευφάνταστα κοκτέιλ. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€ και τα κοκτέιλ από τα 8€.

Hacienda all day bar

Σάρδεων 3 (πεζόδρομος), τηλ: 2102533754



«Δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία αλλά μπορείς να πιείς ένα κοκτέιλ στον πολύχρωμο χώρο του Hacienda που είναι πάνω κάτω το ίδιο πράγμα» θα μπορούσε να γράφει στους τοίχους του σαν μότο, το αγαπημένο all day bar στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το μενού του έχει εδώ και καιρό μια μεξικάνικη κλίση η οποία δεν μας χαλάει καθόλου, ειδικά αν φτάσουμε εκεί πεινασμένοι για τάκος, μπουρίτος και φαχίτας. Πέρα από τις παγωμένες Μαργαρίτες, τιμούμε και τη Φραγκώ μελικέρ μαστίχα, βότκα, πουρέ μανταρινιού, φύλλα βασιλικού, simple syrup και χυμό λεμονίου αλλά και το El Professor με ρούμι, λικέρ βερίκοκο, πουρέ ανανά, χυμό lime, σιρόπι καραμέλας και aromatic bitters από τα signature κοκτέιλ του. Τα κοκτεϊλάκια ξεκινούν από τα 8€.

Κίτρινη Γκαζόζα

Λεωφ. Δεκελείας 134, τηλ.: 21 0252 5786



Πολύχρωμη και με υπέροχη αυλή όταν ο καιρός φορά την καλοκαιρινή του διάθεση η Κίτρινη Γκαζόζα είναι ένα all day café bar από εκείνα που εύκολα βάζεις στην καρδούλα σου και δύσκολα τα αλλάζεις σαν στέκι. Αν βρεθείς στα μέρη της νωρίς , επιβάλλεται να δοκιμάσεις την σπιτική λεμονάδα με το ρόδι που είναι το σπεσιάλ του καταστήματος, ενώ μόλις βραδιάζει τα τραπεζάκια γεμίζουν με πολύχρωμα κοκτεϊλοπότηρα όσο τα ηχεία της Κίτρινης Γκαζόζας, παίζουν dub, reggae, funky και soul μουσικάρες. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7,5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v