Πάμε για καφέ και ποτό σε Υμηττό, Ζωγράφου, Βύρωνα;

Σεργιανίσαμε τις γειτονιές του Υμηττού, του Ζωγράφου και του Βύρωνα πίνοντας καφεδάκι και ποτάρες στα καλύτερα!
Πάμε για καφέ και ποτό σε Υμηττό, Ζωγράφου, Βύρωνα;

Έχεις βαρεθεί το κέντρο και ψάχνεις άλλα μέρη για καλοκαιρινές βόλτες; Θες να βρεις υπέροχα καφέ, δροσερά street bars κι ατμοσφαιρικά μπαράκια με όμορφες μουσικές; Τότε, αξίζει να έρθεις μαζί μας προς Υμηττό, Ζωγράφου και Βύρωνα για να γνωρίσεις αυτές τις ιδιαίτερες γειτονιές της Αθήνας, συνοδεία καφέ, ποτών και κοκτέιλ.

Εκκεντρικόν

Πλ. Υμηττού 16 και Κωνσταντινουπόλεως 2, Υμηττός, τηλ.: 2110135507



Από τα πλέον αγαπητά μαγαζιά του Υμηττού, το Εκκεντρικόν έχει φέρει τη street διασκέδαση στην πόλη. Εκμεταλλευόμενη την όμορφη και γεμάτη δέντρα πλατεία Υμηττού το Εκκεντρικόν μοιάζει επιβεβλημένη στάση για καφέ. Αν πεινάσεις, μπορείς να δοκιμάσεις από τον κατάλογότ του χορταστικά burgers, hot dog με λουκάνικο προβατίνας και πληθωρικά sandwich, με αποκορύφωμα εκείνο με τα μοσχαρίσια παϊδάκια. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3€.

Peace of Mind

Πλ. Υμηττού 3, Υμηττός, τηλ.: 21 0762 1880


Με μοναδική σύγχρονη αισθητική και διακόσμηση, το Peace of Mind στην πλατεία Υμηττού είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις τον 100% Arabica καφέ σου αλλά και μοναδικά ούλτρα δροσιστικά καλοκαιρινά signature cocktails όπως το Watermelon Gin Smash με τζιν, καρπούζι chilli, μαστίχα  και χυμό lime, το Caribbean Punch με λευκό ρούμι, σιρόπι λεβάντας - φράουλας, ανανάς και χυμός lime και το Sexy Lips, με vodka, tonka tea cordial, λευκό vermouth, χυμό lime, αφρό μανταρίνι και περγαμόντο.

Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Βύρωνος Πολιτεία

Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 21 0765 9992



Ζήτησε κανείς ταρατσάτο και κοκτειλάτο σποτ με θέα όλη την πόλη; Ζήτησε κανείς άλλος εμπνευσμένα signature κοκτέιλ που δίνουν χρώμα, γεύση κι ένταση στα βράδια μας; Στη Βύρωνος Πολιτεία θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες και των πλέον απαιτητικών πελατών που θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτάκι τους. Πέρα από τις κλασικές επιλογές του καταλόγου των κοκτέιλ αξίζει να δοκιμάσεις το Μαστιχωτό με λικέρ μαστίχας, λεμόνι, σιρόπι αγγούρι, ανανά και λικέρ κουφοξιλιάς και το Ουζίτο με ούζο, μίξη εσπεριδοειδών, μαϊντανό, passion fruit και σιρόπι.

Το απλό ποτό στα 7€.

La Ronda

Βουτζά 1 και Χρυσοστόμου Σμύρνης, τηλ.: 213 0142760



Οι Βυρωνιώτες ξέρουν και να τους εμπιστεύεσαι ειδικά αν σου προτείνουν το La Ronda που είναι ίσως το πιο κουλ μπαράκι της περιοχής τους. Εντός του La Ronda η εντυπωσιακή ξύλινη μπάρα με την διαλεχτή κάβα κλέβει άνετα τις εντυπώσεις, ενώ μόλις καλοκαιριάσει τα τραπεζάκια κι οι πολύχρωμες μαξιλάρες πληθαίνουν στο εξωτερικό του μπαρ. Οι τιμές είναι πολύ τίμιες με τα ποτά να ξεκινούν από τα 5€ ενώ τα κοκτέιλ από τα 7€. Αν βρεθείς στα μέρη του πιες ένα Spicy Passion με μαύρο και λευκό ρούμι, λικέρ από passion fruit, ταμπάσκο, χυμό λεμόνι, σιρόπι elderflower και angostura bitter ή  ένα Cancun sunrise με τεκίλα, triple sec, χυμό πορτοκάλι, χυμό ανάνα και γρεναδίνη στην υγειά μας.

Lalupa

Δημοκρατίας 7, Ζωγράφου, τηλ.: 21 0770 6222



Η καλύτερη θέα είναι από ψηλά λένε τα παιδιά του Lalupa και κάτι παραπάνω ξέρουν μιας και ο χώρος τους φιλοξενεί μια υπέροχη ταράτσα. Ανοίγουν από το πρωί και σε υποδέχονται με εξαιρετικά χαρμάνια καφέ και τίμιες brunch-οεπιλογές. Παράλληλα φρουτώδεις και δροσιστικοί συνδυασμοί σε περιμένουν καθημερινά στο Rooftop του Lalupa για να δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στο βράδυ σου.

Από τον κατάλογο με τα κοκτέιλ στο Lalupa ξεχωρίζουν η Misirlū με τσίπουρο, πουρές mango, φρέσκος χυμός λεμόνι, passion λικέρ και αρωματικά bitters και το ξακουστό του Υποβρύχιο με μαστίχα, χυμό λάιμ, λευκό κρασί, σιρόπι βανίλιας, και πουρέ μανταρίνι να συνδυάζονται αρμονικά στο ποτήρι σου, το οποίο πάντα σερβίρεται με κουταλάκι βανίλιας. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Κουμπί

Εθνικής Αντιστάσεως 2, Ζωγράφου, τηλ.: 21 1118 9510


Το πιο πολύχρωμο και τροπικό στέκι του Ζωγράφου ακούει στο όνομα Κουμπί και μετρά πολλούς θαμώνες και φίλους που πίνουν κάποιες από τις κοκτειλάρες του στο όνομά του. Πολύ συχνά στον χώρο διοργανώνονται πάρτι με γνωστούς djs και open mic βραδιές για τους λάτρεις του stand up comedy. O κοκτειλοκατάλογος του Κουμπιού θα σε βάλει σε δίλημμα σχετικά με το τι να πρωτοδοκιμάσεις, ωστόσο μην φύγεις από εκεί αν δεν πιείς τη Margarita με ginger και κάρδαμο και το Winter Sushi με ιρλανδέζικο ουίσκι, Amaretto, χυμό λεμόνι, στικ κανέλας και σιρόπι τζίντζερ. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v