Τέλειες αυλές για απογευματινό ποτό

Κοκτεϊλάρουμε και πίνουμε από νωρίς γιατί βρήκαμε ελεύθερο τραπεζάκι σε αγαπημένες αυλές της πρωτεύουσας.

Τέλειες αυλές για απογευματινό ποτό

Οι ρυθμοί με τους οποίους ζούμε είναι έξτρα απαιτητικοί και πολλές φορές ψυχοφθόροι. Ειδικά για τους κατοικούντες την Αττικήν οι υποχρεώσεις αυξάνονται, κι η καθημερινότητα τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να αφήνουμε καμία αφορμή για έξοδο και παρέισμα να πέσει κάτω, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ποτάκι στις ομορφότερες αυλές της πρωτεύουσας. Πιάνουμε λοιπόν θέση από νωρίς το απόγευμα και πορευόμαστε με τη μεγαλύτερη αλήθεια που ισχύει εκεί έξω και δεν είναι άλλη από το «ό,τι ήθελε προκύψει».

Black Duck Garden

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BlackDuck (@black_duck_athens)

Mια μαύρη πάπια, μα ποια μαύρη πάπια είναι αυτή που έχει μια από τις ομορφότερες αυλές του αθηναϊκού κέντρου; Μιλάμε φυσικά για το Black Duck που θα φέρει μια essence παλιάς Αθήνας στην απογευματινή σου βόλτα, με τα σιντριβάνια, τον φοίνικα της βασίλισσας Αμαλίας στο κέντρο της και τους κισσούς στον τοίχο.

Εδώ τα πίνουμε από νωρίς αφού εκείνοι/ες που στέκονται πίσω από την μπάρα ετοιμάζουν κοκτεϊλάτες επιλογές που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου όπως το pink pepper duck με ρούμι, τζίντζερ, ροζ πιπέρι, μέλι, μοσχολέμονο, κανέλα κι έλαια πορτοκαλιού Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by tolokali (@tolokali)

Το hype που κέρδισε το Λοκάλι από τις πρώτες κιόλας μέρες της λειτουργίας του βαστά ακόμη και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αδικήσουμε όσους συρρέουν στην παραμυθένια αυλή του, ειδικά τώρα που καλοκαίριασε κάπως. Στην καρδιά του Ψυρρή και μόλις ένα βήμα μακριά από το πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας το Λοκάλι δίνει μια νότα ξεγνοιασιάς που τόσο πολύ έχεις ανάγκη ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα. Μην το πολυσκέφτεσαι λοιπόν, πάρε την παρέα ή το ταίρι σου και πιες ένα Cucu-Cha με τεκίλα, μοσχοπίπερο, αγγούρι, Ginger beer και μοσχολέμονο ή ένα Castaway με μαστίχα, φραγκόσυκο, πιπερόριζα, λεμόνι και gin. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

The Place by Coco-mat bike

Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ.:210 3420290

H υπέροχη αυλή του The Place μοιάζει με πράσινη όαση στο Γκάζι για αυτό το τελευταίο διάστημα αυξάνεται εκθετικά η δημοφιλία της. Βρίσκεται μόλις μια ανάσα μακριά από τον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό κι είναι το κατάλληλο μέρος για να αποφορτιστείς μετά από μια δύσκολη μέρα, κηρύσσοντας την έναρξη της απογευματινής ποτοποσίας. Από τα κοκτέιλ του ξεχωρίζουμε το Twisted Mexicali με τεκίλα, παπάγια, μάνγκο και λάιμ, αλλά και το Fig Supreme με τζιν, σύκο, φρούτα του πάθους και λάιμ. Αν πεινάσεις υπάρχει μια λίστα από healthy snacks που θα ενθουσιάσουν τόσο τον διαιτολόγο όσο και τον ουρανίσκο σου.

Εl Presidente

Πανόρμου 18, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 3545

Το El Presidente μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει μια από τις πιο όμορφες κηπένιες αυλίτσες των δυτικών προαστίων. Κρυμμένο σε ένα στενάκι του Αιγάλεω δίπλα στο μετρό, σού αποκαλύπτει έναν κουκλίστικο εξωτερικό χώρο που σε ιντριγκάρει να ξεκινήσεις τα ποτάκια σου από νωρίς. Αν πάλι θες να το ζήσεις ινστραγκραμικά α λα ινφλουένσερ, δεν έχεις παρά να πιάσεις θέση στο υπερυψωμένο ταρατσάκι της αυλής κάνοντας φίλους κι οχτρούς να σκάσουν από τη ζήλια τους που το πρόλαβες. Ο κοκτεϊλοκατάλογος έχει όλες τις κλασικές επιλογές που πιθανόν να σε ενδιαφέρουν αλλά κι ευφάνταστες signature επιλογές. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Hide and Seek

Λεωφόρος Κηφισίας 254, Χαλάνδρι, τηλ: 2106776747

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hide & Seek (@hideandseekathens)

Αγαπημένο χαλανδριώτικο στέκι το Hide and Seek διαθέτει μια υπέροχη αυλή που όταν ο καιρός το επιτρέπει παθαίνει κοσμοσυρροή μαζεύοντας όλο τον καλό κόσμο των βορείων προαστίων κι όχι μόνο. Η πρόσφατα ανανεωμένη κοκτέιλ λίστα, αναβιώνει κλασικά αμερικανικά cocktails και εισάγει νέες, reinvented προτάσεις από την ομάδα του Hide and Seek.

Ψαγμένα αποστάγματα από την ενημερωμένη του κάβα, που φιλοξενεί ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο, παντρεύονται στα shakers των έμπειρων barmen και για να βρουν αποδέκτες στους ανυπόμονους ουρανίσκους των θαμώνων. Παράτα όλα και πιες ένα Smoked Tea Toddy με Dewar’s 8y Ilegal, tea cordial και spices. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 9€.

Τέρας

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Teras Athens (@teras.athens)

Στον Νέο Κόσμο τώρα τελευταία γίνεται χαμούλης κι όλο και πληθαίνουν εκείνοι/ες που τον βάζουν στην κορυφή των επιλογών τους για ένα γρήγορο ή και πολύωρο –δεν θα τα χαλάσουμε εδώ- ποτάκι. To Τέρας στεγάζεται σε ένα γοητευτικό νεοκλασικό διώροφο της δεκαετίας του ’30 που κρύβει μια λατρεμένη urban αυλή που θα κάνει ομορφότερα τα απογεύματά σου. Kάπου εδώ είναι σημαντικό να ξέρεις πως, όπως λένε κι οι mixologists στο Τέρας, ένα Pppunch! με τζιν, μήλο, ρόδι, μαύρο τσάι, χαρούπι, χουρμά και μπαχαρικά την ημέρα την ξενέρα κάνει πέρα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v