Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη και Νέο Κόσμο για καφέ και ποτό

Βγήκαμε τσάρκα στις γειτονιές του Νέου Κόσμου και της Νέας Σμύρνης για να πιούμε καφεδάκια και ποτάρες.

Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη και Νέο Κόσμο για καφέ και ποτό

Καλό και πολύ αγαπημένο μας το κέντρο της Αθήνας και τα πέριξ του, ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχουν κάποιες γειτονιές της Αττικής που έχουν γίνει δικαίως νέες «πίατσες» για πρωινή ή βραδινή έξοδο. Από αυτές ξεχωρίζουν η Νέα Σμύρνη κι ο Νέος Κόσμος, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους θαμώνες χάρη στα υπέροχα bar/café που αυξάνουν και πληθαίνονται στα μέρη τους. Εμείς βολτάραμε προς τα εκεί και ετοιμάσαμε μια σένια λίστα για να έχεις πρόχειρη, όταν επισκεφθείς τον Νέο Κόσμο και τη Νέα Σμύρνη.

Naif

Λεοντίου 10, Νέος Κόσμος τηλ.:21 0933 4946

Λίγα all day bars έχουν το hype του Naif το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για μια νέα σχετικά άφιξη στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, πίσω από τη Στέγη. Εκεί στον πεζόδρομο της Λεοντίου το Naif apl;vnei τα πολύχρωμα τραπεζάκια του κι ενώνει τους coffee-lovers της περιοχής αλλά και των περιχώρων. Πέρα από τους φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες του, τους χυμούς και τα τσάγια έχει και πάρα πολύ νόστιμο branch αν πείνασεις (φάε την ομελέτα με ασπράδια αυγών, φρέσκο σπανάκι, ανθότυρο ,λάδι σχοινόπρασου και σησαμέλαιο και θα μας θυμηθείς). Οι καφέδες ξεκινούν από 3€.

New Habits

25ης Μαρτίου 25 Νέα Σμύρνη, 210 93 117 45

Το all day café bar που έφερε στην αγαπημένη μας πλατεία «νέες συνήθειες» σχετικά με το «άθλημα του καφέ» έχει μπει στην καρδιά των Νεοσμυρνιωτών κι όχι μόνο. Πέρα από τις εξαιρετικές ποικιλίες καφέ αλλά και το λατρεμένο smoothie Black Passion με παγωτό βανίλια, blueberries, σιρόπι φουντουκιού, μπισκότο και χρώμα ενεργού άνθρακα που σερβίρει το café/bar οι mixologists του New Habits κάνουν εξαιρετική δουλίτσα στον κατάλογο με τα κοκτέιλ. Αντίστοιχα πεντανόστιμα είναι και τα branch του (ειδικά τα αυγά ποσέ με καπνιστό σολωμό).

Τέρας

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653

Μακάρι όλα τα τέρατα να ήταν τόσο όμορφα όσο αυτό του Νέου Κόσμου. Το Τέρας που λες στεγάζεται σε μια παλιά διώροφη μονοκατοικία της δεκαετίας του ’30 και μοιάζει με ευρωπαϊκή γκαλέρι που μοσχοπουλά κουκλίστικα vintage επιπλάκια. Δύσκολα θα αντισταθείς στον πειρασμό να βγάλεις φωτογραφία όσο πίνεις το καφεδάκι σου ή τον φρεσκοστυμμένο χυμό σου.Παράλληλα δίνει μια αρτιστίκ νότα στον κοκτεϊλό-κατάλογο του που πολύ μας αρέσει. Αν βρεθεις προς τα εκεί πιες στην υγειά μας ένα Butter Call Saul με τεκίλα, μεσκάλ, ψημένο καλαμπόκι, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και βούτυρο ή ένα Pppunch! με τζιν, μήλο, ρόδι, μαύρο τσάι, χαρούπι, χουρμά και μπαχαρικά. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€.

Grasshoppers

Ευρυδάμαντος 6, Νέος Κόσμος, 210 9340708

Σε πάμε στοίχημα αν θες, πως αν κάνεις μια καλή μπαρότσαρκα στον Νέο Κόσμο, θα βρεις το επόμενο στέκι σου. Ένα από αυτά θα είναι και το Grasshoppers, μια νέα άφιξη στην ultra hot πιάτσα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα πίσω από τη Στέγη. Η urban ατμόσφαιρα και η σούπερ χαλαρωτική διάθεση σε συνδυασμό με τα ευφάνταστα κοκτέιλ του, κάνουν το Grasshoper τον ιδανικό προορισμό για να ξενυχτήσεις με τις ωραίες μουσικές του. Σου συστήνουμε το Fervid με βάση το μεσκάλ, με raspberry, τζίντζερ, λάιμ, ντοματίνι, bitters και αλάτι αλλά και το τροπικό Sappy με ρούμι, μπανάνα, ανανά και bitters μιας και βλέπουμε το παιδί να έρχεται για να πάρει παραγγελία. Τα κοκτείλ ξεκινούν από 9€.

Απλίκα

Κ. Παλαιολόγου 17 και Μ. Αλεξάνδρου, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 211 4065509

Η Απλίκα στη Νέα Σμύρνη σε περιμένει από το πρωί σε μια πολύχρωμη αυλή για καφέ, φρέσκους χυμούς εποχής, σπιτικά γλυκά και μενού που αλλάζει σύμφωνα με τις εποχές. Στα decks της παίζουν κάποιοι από τους καλύτερους της djs της πόλης που ειδικεύονται σε jazz και funky ήχους, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνονται και ωραία λαιβάκια. Στην κάβα του θα βρεις γλυκόπιοτα κοκτειλάκια, πλήθος από spirits αλλά και ψαγμένες μπύρες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Pop up

25ης Μαρτίου 13, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681

Αγαπημένο κοκτεϊλόμπαρο το Pop up μας έχει αναγκάσει να «μετακομίσουμε» πολλά βράδια στη Νέα Σμύρνη και να πάρουμε λίγα από τα κεφάτα vibes του. Οι βασικές φιλοσοφίες του Pop Up είναι τα εξαιρετικά cocktails, η ποιοτική μουσική και το άνετο, φιλικό περιβάλλον. Το Pop Up, συνεχίζει να έχει στα decks του τους καλύτερους djs της αθηναϊκής μουσικής πιάτσας να μιξάρουν house, techno, progressive, dub, reggae, hip hop, soul, funk και indie ήχους. Η κάβα του είναι εφοδιασμένη με εξαιρετικά spirits, τις κλασικές κοκτεϊλούχες επιλογές αλλά και μπόλικες signature που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Επιτόκιο

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 19, Νέα Σμύρνη τηλ.: 210 9350232

Κλασική και πολύ αγαπημένη αξία για όσους η καρδούλα τους χτυπά σε ροκ ρυθμούς, το Επιτόκιο είναι ένα από τα πλέον ιστορικά μπαρ στη Νέα Σμύρνη. Ανεπιτήδευτο κι αμιγώς oldschool το Επιτόκιο δεν προσπαθεί να πουλήσει κάτι που δεν είναι. Αντίθετα ανεβάζει την ένταση στα ηχεία του κι απελευθερώνει ροκ κύματα που άλλοτε γέρνουν στην alternative και indie πλευρά κι άλλοτε σκάνε προς την hard εκδοχή τους. Την ίδια ώρα σερβίρει καθαρά ποτά και βαρελίσιες μπύρες, ποντάροντας στη σχεδόν οικογενειακή ατμόσφαιρα που δημιουργείται εκεί κάθε βράδυ.

Barazz

Θεοδώρητου Βρεσθένης 61, Nέος Κόσμος τηλ: 21 1234 5678

Αν έχεις περάσει μια πολύ δύσκολη μέρα και θες απλά να βρεθείς σε έναν κουλ χώρο που κανείς δεν θα νοιαστεί για τις κάπως άτσαλες χορευτικές φιγούρες σου, παρά μόνο για το κέφι σου, τότε πήγαινε σούμπιτος/η στο Barazz. Οι djs του μαγαζιού θα σε κεράσουν τις κατάλληλες μουσικές που θα γιάνουν τον πόνο και την κούραση σου, ενώ το αλκοόλ θα ρέει άφθονο, γιατί διψασμένο αρκούδι δεν χορεύει, όλοι το ξέρουν αυτό. Το απλό ποτό είναι στα 6€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v