Στην Αγίας Λαύρας οι ρακές ποτέ δεν σταματούν

Στον πεζόδρομο με τα ρακάδικα στο Αιγάλεω γίνεται ακόμη χαμούλης, αφού μπόλικοι μεζεδολάγνοι με ρακές ανά χείρας τον συνιστούν ανεπιφύλακτα.

Στην Αγίας Λαύρας οι ρακές ποτέ δεν σταματούν

Πάνε περισσότερα από 15 χρόνια πια από όταν το πρώτο ρακάδικο προσγειώθηκε σε έναν ήσυχο πεζόδρομο στο Αιγάλεω, που λεγόταν Αγίας Λαύρας. Λίγο οι φοιτητές, λίγο η κρίση που γέννησε νέες πιο προσιτές οικονομικές μορφές διασκέδασης, λίγο τα πεντανόστιμα μεζέδια κι ακόμη περισσότερο οι άφθονες ρακές και τα γλυκόπιοτα αποστάγματα, στην Αγίας Λαύρας ξεφύτρωσαν κι άλλα ρακάδικα, μετατρέποντάς την σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζοδρόμους όλης της πρωτεύουσας. Περίπου 15 χρόνια πέρασαν, όμως ακόμη εκεί είναι η φάση ειδικά τα Σαββατοκύριακα που πρέπει να προνοήσεις μέρες πριν, για να βρεις ελεύθερο τραπεζάκι.

Εμείς σου ετοιμάσαμε και λίστα με τα πιο εμβληματικά μαγαζιά της περιοχής για να έχεις να πορεύεσαι αναλόγως.

Ρεμεζέ

Αγίας Λαύρας 14, τηλ.: 21 3031 3723

Στην Αγίας Λαύρας οι μεζεδο-επιλογές είναι πολλές. Αν ωστόσο αναζητάς ένα αυθεντικό ρεμπέτικο μεζεδοπωλείο με μια παραμυθένια αυλή που ξετρύπωσε από παλιά αθηναϊκή γκραβούρα, τότε το Ρεμεζέ μοιάζει μονόδρομος. Με λαϊκό και ρεμπέτικο soundtrack να ντύνει τις φαγητοποσίες μας και σλόγκαν «Περί ορέξεως, Ρεμεζέ», αυτό το ρακάδικο έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου.

Αν βρεθείς στο Ρεμεζέ επιβάλλεται να παραγγείλεις παστουρμαλί, μανιτάρια σκορδάτα, χαλούμι σχάρας, κατσικίσια παϊδάκια, κασερλί κοτόπουλο, πεϊνιρλί σουτζούκι παστουρμά, κοντοσούβλι, τη μοσχαρίσια ταλιάτα, τη μπριζόλα γίγας που ζυγίζει πάνω από ένα κιλό και το μπιφτέκι κοτόπουλο των 900 γραμμαρίων. Μαζί με τα κρασάκια ή τις ρακές σου υπολόγισε 15-18€ το άτομο.

Ρακαδημία

Αγίας Λαύρας 9,  τηλ.: 210 5909809

Με σύνθημα “save water, drink raki” η Ρακαδημία εξαπλώνει, όσο περνούν τα χρόνια, τη φήμη της στα πέρατα της Αττικής. Ήταν το γωνιακό μαγαζάκι που ξεκίνησε τον χορό των ρακάδικων στην Αγίας Λαύρας και τώρα κυριολεκτικά και μεταφορικά δεν την χωρά ολόκληρο το τετράγωνο. Από τα πλέον αγαπημένα φοιτητοστέκια των δυτικών συνοικιών έχει ένα μεζεδάκι για κάθε σου πρόβλημα.

Εδώ τρώμε κριθαρότο με πλευρώτους, σαμπινιόν, πορτσίνι και καπνιστό τυρί μετσοβόνε, ταλαγάνι σχάρας, γιαουρτοκεμπάπ, μύδια κρασομουστάρδα, γαρίδες σαγανάκι με φέτα, μπουκίτσες από χοιρινό ψαρονέφρι με ρίγανη και λεμόνι, μπουρεκάκια με γέμιση παστουρμά και κασέρι, λουκουμάδες με γέμιση 5 τυριών (μαστέλο-χαλούμι-γραβιέρα-φέτα-φιλαδέλφεια) και μέλι. Ο λογαριασμός για ένα γενναιότατο τσιμπολόγημα συνοδεία ρακών δεν θα ξεπεράσει τα 15€ κατ’ άτομο.

Ρακί Αμάν Μεζέ

Aγίας Λαύρας 4, τηλ.: 21 0531 2974

Ο φοιτητόκοσμος που κινείται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγάλεω λόγω των πρώην ΤΕΙ (και νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) είναι όπως προγράψαμε ένας από τους βασικούς λόγους που στα ρακάδικα γίνεται χαμούλης. Το Ρακί Αμάν Μεζέ ξεκίνησε ως κλασικό φοιτητοστέκι όμως γρήγορα επεκτάθηκε η φήμη του ως ένα από τα καλύτερα ρακο-σποτ όλης της Αθήνας, χάρη στο τίμιο φαγητό του αλλά και τις εξαιρετικά προσιτές τιμές του.

To μενού του κρύβει εξαιρετικά πιάτα όπως καγιανά με σουτζούκι, μανιτάρια α λα κρεμ, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μελιτζάνα φούρνου, παστουρμαδόπιτα, μπουγιουρντί, μπιφτέκι γεμιστό με τυριά, σνίτσελ κοτόπουλο αλλά και τους ταμπλάδες με τα κρεατικά. Μαζί με τις συνοδευτικές ρακές και τσιπουράκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 12-15€ ανά άτομο.

ΑιγαλεΡάκι

Αγίας Λαύρας 6 και Ξάνθου, τηλ: 2167003297

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΑιγαλεΡάκι (@aigaleraki)

Πέρα από την πετυχεσιά του ονόματος το ΑιγαλέΡακι μπορεί να περηφανεύεται τόσο για το φαγητό του, όσο και για τις μουσικές βραδιές που διοργανώνει συχνά πυκνά στα πέριξ του. Φασαριόζικο, παιχνιδιάρικο κι αρκούντως μερακλήδικο το αγαπημένο ρακάδικο επενδύει στην φιλική και σχεδόν οικογενειακή ατμόσφαιρα, για αυτό και γεμίζει συνεχώς τα τραπεζάκια του. Από το μενού του σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα το τραγανό τηγανιτό κοτοπουλάκι, τη μελόφετα, τις θηριώδεις κρεατοποικιλίες, το κοτόπουλο α λα κρεμ με μανιτάρια και τους κολοκυθοκεφτέδες. Ο λογαριασμός στο τέλος μαζί με τα αλκοολούχα παρελκόμενα δεν θα ξεπεράσει τα 15€ κατ’ άτομο.

Ρακοθεωρίες,

Αγίας Λαύρας 9, τηλ.: 21 0590 2290

Οι Ρακοθεωρίες ξεκίνησαν το 1961 σαν ένα φοιτητικό καφενείο στην Αγίας Λαύρας και τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε ένα ζεστό και φιλόξενο μεζεδοπωλείο. Μεταξύ άλλων, το ρακάδικο της καρδιάς μας φημίζεται για την παγωμένη του ρακή αλλά και τη μεγάλη ποικιλία ντόπιων ποτών που θα βρεις στον κατάλογό του όπως χύμα κρασί, ούζο, τσίπουρο, ρακόμελο, οινόμελο και μαστίχα. Εδώ τρώμε σαγανάκι πικάντικο, λουκάνικο Ρεθύμνου με σταμναγκάθι, χοιρινή σεφταλιά, μπουγιουρντί, κριθαρότο με παντζάρι, μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες και κεμπάπ αρμένικο. Στο τέλος ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 15-17€ ανά άτομο, για ένα γενναίο γεύμα συνοδεία ρακών.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v