Το καλύτερο κρέας σε Αιγάλεω, Νίκαια, Κορυδαλλό

Η κρεατολάγνα καρδούλα μας σκίρτησε όταν επισκεφτήκαμε τα πιο ξακουστά μαγαζιά σε Αιγάλεω, Νίκαια και Κορυδαλλό.

Το καλύτερο κρέας σε Αιγάλεω, Νίκαια, Κορυδαλλό

Εδώ και χρόνια κάτι ωραίο και λιμπιστικό ψήνεται στις γειτονιές του Αιγάλεω, της Νίκαιας και του Κορυδαλλού. Βλέπεις στα δυτικά ξέρουν από καλό κρέας όπως μαρτυρούν ταβέρνες, μερακλήδικα και ιστορικά σουβλατζίδικα και ψητοπωλεία που ειδικεύονται στο άθλημα της σούβλας. Εμείς υπακούσαμε στην κρεατολάγνα καρδούλα μας και ξεχυθήκαμε σε μια μοσχοτσικνιστή βόλτα στα πέριξ τους. Φτιάξαμε και λίστα για να ξέρεις να κινηθείς αναλόγως σε παρόμοια περίσταση.

Ο Τάσος

Αιγίνης 9, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0561 6106

Από το 1967 κρατά αυτή η ταβερνοκολώνια του Τάσου που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή Αιγάλεω κι Αγίας Βαρβάρας. Με 55 χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη ο Τάσος παραμένει το κατάλληλο μέρος για κοψιδοκατάσταση. Αμέτρητα τραπέζια τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο εξωτερικό του, γεμίζουν με πιστούς θαμώνες, που ανυπομονούν για μια χορταστική μερίδα αρνίσια παϊδάκια.

Στα σπέσιαλ του καταστήματος συγκαταλέγονται τα γλυκαδάκια από αρνάκι, το συκώτι από αρνάκι, το μοσχαρίσιο φιλέτο σουβλάκι και το ψαρονέφρι σε ψητή ντομάτα. Για ένα πλήρες κρεατοτσιμπούσι μαζί με μπυρίτσα ή κρασάκι υπολόγισε περί τα 20-22€ το άτομο και κάνε χώρο για το κερασμένο γλυκό ή φρούτο που θα έρθει στο τέλος.

Ήπειρος Σούβλα Grill

Θηβών 470, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0591 2360

Λίγο μετά την μεγάλη εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω θα καταλάβεις από την τσικνομυρωδιά την Ήπειρο που βρίσκεται εδώ και χρόνια επί της λεωφόρου Θηβών και καλοταΐζει τους κρεατοφάγους της γειτονιάς και των περιχώρων. Εδώ οι σούβλες παίρνουν φωτιά από πολύ νωρίς με κοτόπουλα, αρνιά, κοντοσούβλια (χοιρινά και κοτόπουλο), προβατίνες αλλά και τις θρυλικές γουρουνοπούλες. Παράλληλα και στις σχάρες γίνεται σοβαρή δουλίτσα με πανσέτες, παϊδάκια και μπριζολάκια. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με μπυρίτσες, υπολόγισε γύρω στα 18-20€ ανά άτομο.

Πελοπόννησος

Θηβών 531, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0531 3530

Όταν γυρνάει η σούβλα της Πελοποννήσου εσύ δεν πρέπει να μιλάς. Μόνο να παίρνεις μάτι, άντε και λίγο μυρωδιά από τα πεντανόστιμα κρέατα που ετοιμάζονται μαστόρικα από τους γνώστες του αντικειμένου. Τα κοτόπουλα και τα κοντοσούβλια είναι κολασμένα, όπως κι οι γουρουνοπούλες και τα κοκορέτσια. Οι σχάρες της Πελοποννήσου αντίστοιχα καλοψήνουν παϊδάκια και καλαμάκια (χοιρινά και κοτόπουλα), όσο οι πελάτες κάνουν ουρά για να προλάβουν τις φρεσκοκομμένες μερίδες, αλλά και το χειροποίητο τζατζικάκι. Μαζί με τα παρελκόμενα (σαλάτες, πατάτες τηγανητές, μπύρες ή αναψυκτικά) υπολόγισε περί τα 18-20€ ανά άτομο.

Παναγιώτης 1970

Γρηγορίου Λαμπράκη 104, Κορυδαλλός, τηλ.: 210-56.22.355

Οι σουβλακολάγνοι κι οι κρεατολάγνοι είναι ένα και το αυτό τις περισσότερες φορές, ειδικά αν μιλάμε για την περίπτωση του Παναγιώτη στον Κορυδαλλό, ο οποίος μετρά πέντε δεκαετίες στην σουβλακοπλάτη του. Μιλάμε για σουβλατζίδικο θρύλο που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο της Προοδευτικής κι ασκεί απρόσκοπτα την παραδοσιακή τέχνη του σουβλακίου χωρίς περιττές γευστικές φανφάρες. Παρότι τα καλοψημένα χοιρινά καλαμάκια του σε στέλνουν αδιάβαστο/η όσοι ξέρουν θα πάνε στον Παναγιώτη για το μπιφτέκι με τη «μυστηριωδούς προελεύσεως» σάλτσα του και το τζατζικάκι που είναι πιο απαλό κι από την καρδιά ενός μαρουλιού

Οι τιμές στις πίτες ξεκινούν από 3€.

Έντυ

Δημ. Καρακουλουξή 4, Νίκαια, τηλ.:21 0492 6117

H ιστορία του Έντυ ξεκινά το 1946 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα μαθαίνει στους αλλόθρησκους, πως φτιάχνεται το παραδοσιακό σουβλάκι. Όλα τα τυλιχτά έχουν ντοματούλα, φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανό όπως γίνονταν παλιά. Το χοιρινό ψαρονέφρι σε καλαμάκι ή τυλιχτό είναι must, όπως και το πολίτικο σουτζούκι που βάζει φωτιά στον ουρανίσκο μας και πολύ καλά του κάνει. Πριν κλείσουμε την αναφορά μας, ας σταθούμε λίγο στο χειροποίητο μπιφτέκι του που τερματίζει την απόλαυση με την εξαιρετική ποιότητά του. Οι πίτες ξεκινούν από 2,70€.

Steak Alive

Κρήτης 23, Κορυδαλλός τηλ.: 21 0495 2000

To A και το Ω ενός καλού μπριζολάδικου είναι η γνώση περί του κρέατος. Οι άνθρωποι που τρέχουν το Steak Alive στον Κορυδαλλό δεν είναι ούτε ιστορικοί ούτε φιλόλογοι. Είναι ωστόσο εξαιρετικοί γνώστες του καλού κρέατος και των μυστικών του τέλειου ψησίματός του. Κι ο σκοπός τους είναι όλοι οι θαμώνες του Steak Alive να απολαύσουν τις εξαιρετικές κοπές τους και τα λαχταριστά ψιψιψόνια τους. Το carpaccio και το tartare μοσχαριού είναι φανταστικόκαταπληκτικά όπως και το λουκάνικο με το καραμελωμένο κρεμμύδι. Στα επιβάλλεται του καταλόγου είναι η πικάνια, τα μοσχαρίσια μάγουλα και φυσικά οι Tomahawk μπριζολάρες που θα δυσκολευτείς να φας μόνος σου. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία κρασιού ή μπύρας υπολόγισε περί τα 30-35€ το άτομο.

Βασίλης

Κολοκοτρώνη 160, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 5441397

Μια από τις πλέον βαρυσήμαντες αλήθειες του φαγητού είναι ότι η σωστή κρεατοταβέρνα στα παϊδάκια φαίνεται. Για τα παϊδάκια του Βασίλη που λες, μιλάει όλη η Αθήνα, αφού από κάθε γειτονιά της συρρέει κόσμος στον Κορυδαλλό για μια μπαμπάτσικη μερίδα. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1976 και καλοταΐζει όλες τις κρεατολάγνες ψυχές των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο. Πέρα από τα αρνίσια  παϊδάκια που είναι η αδιαπραγμάτευτη σπεσιαλιτέ, το κοκορέτσι αλλά και το ψητό αρνί είναι must σε κάθε επίσκεψή σου στον Βασίλη. Μαζί με μπύρες ή κρασί υπολόγισε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v