Χειμωνιάτικα κοκτέιλ σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Κορυδαλλό

Βγήκαμε να τα πιούμε σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Κορυδαλλό κι είναι βέβαιο ότι στα ίδια μέρη σύντομα θα ξαναβρεθούμε.

Χειμωνιάτικα κοκτέιλ σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Κορυδαλλό

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν συνδέσει στο μυαλό τους τα κοκτεϊλάκια με το καλοκαίρι, ωστόσο όσοι εξασκούν το σπορ της κοκτεϊλοποσίας, απερίφραστα δηλώνουν πως οι ευφάνταστες δημιουργίες των Mixologists που βρίσκονται πίσω από την μπάρα είναι παντός καιρού. Έτσι λοιπόν άλλοι πήραμε το ταίρι μας αγκαζέ και άλλοι μαζέψαμε την παρέα μας για να τα πιούμε όλοι μαζί στα καλύτερα κοκτεϊλάδικα που μπορείς να βρεις σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Κορυδαλλό.

Copper Street Bar

Παλαιών Πατρών Γερμάνου 5,Αιγάλεω, τηλ.: 21 0591 4617

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα είναι πιθανόν πως τραγουδούν όλοι όσοι μαζεύονται στο πιο αγαπημένο Αιγαλιώτικο street bar. Ο ένας μετά τον άλλο, πιάνουν θέση στη σομπάτη πλατεία ή στον κλειστό χώρο του Copper προκειμένου να δοκιμάσουν κάποιο από τα εξαιρετικά κοκτεϊλάκια του. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το Summer gin basil με τζιν, φρέσκο αγγούρι, lime, βασιλικό και 3Cent`s Aegean tonic, το Passion caramel με Artesano, φρεσκοστυμμένο liqueur καραμέλας και passion fruit και το My.. Tie με ρούμι, falernume, orgeat, πουρέ ανανά, 2 dash Agnostura bitter & λεμόνι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 6,5€.

Paraiso Terrenal

Μεγ. Αλεξάνδρου και Παναγοπούλου, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0598 0011

Το Paraiso στο Αιγάλεω το αγαπάμε ιδιαίτερα κυρίως λόγω της υπέροχης γκραφιτάτης αυλή του που μόλις καλυτερέψει ο καιρός κάνει μεγάλο χαμό στα δυτικά. Πέραν της αυλής ωστόσο που λειτουργεί όλο τον χρόνο αφού οι σόμπες της κάνουν καλή δουλίτσα, υπάρχει κι ο βίντατζ εσωτερικός χώρος που φέρνει στον νου παλιά αντικερί και σε προσκαλεί να πιείς ένα αρτιστίκ κοκτεϊλάκι όπως το Candy Hidden Duck, με Tanqueray no10 gin, grapefruit και bubblegum blend, λικέρ παπαρούνας, μαλλί της γριάς και 3Cent`s Aegean tonic. Μπορείς κάλλιστα να ενδώσεις στις φαγητοεπιλογές αφού η κουζίνα του Paraiso θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Malt fine dining & drinking

Αγ. Γεωργίου 57, Κορυδαλλός, τηλ.:2104954154

Λίγα μόλις μέτρα μακριά από το μετρό του Κορυδαλλού το υπέροχο νεοκλασικό της Πλατείας Ελευθερίας στο οποίο στεγάζεται το Malt υψώνεται εντυπωσιακό στους γύρω δρόμους προσκαλώντας τους λάτρεις του σούσι αλλά και των ψαγμένων signature κοκτέιλ στα μέρη του.

Εδώ πίνουμε το Majestic Day με premium βότκα, γεύσεις από φράουλα, βασιλικό, πικραμύγδαλο,  το Tiki Gold με blend από ρούμι, αρώματα από passion fruits, ροδάκινο, δυόσμο και bitter vanilla και το North Basilium με τζιν, αρώματα αγγουριού, βασιλικού, μοσχοκάρυδου και αφρό από τζίντζερ.

Χαβάη

Ξενοφώντος 62, Κορυδαλλός, τηλ. 6948106360

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by χαβάη (@hawaii.koridallos)

Παραμένουμε στην περιοχή του Κορυδαλλού και πάμε με φουλ καλοκαιρινή διάθεση προς Χαβάη μεριά για να πιούμε τις κοκτεϊλάρες μας σε ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα κουλ μπαρ-καφέ των δυτικών προαστίων. Εδώ η φάση είναι χαβανέζικη όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις κι από το όνομα και κρατά από το πρωί καθώς η Χαβάη σερβίρει ωραιότατο καφέ πριν περάσουμε στα σούπερ κοκτέιλ (στα 8€) του καταλόγου όσο η μέρα φτάνει προς το τέλος της. Οι μουσικάρες της καλύπτουν όλο το ροκ, garage, dark wave και alternative φάσμα με μπόλικους γνωστούς DJs να εναλλάσσονται στα decks της.

Novem

Στρ. Καραισκάκη 42, τηλ.:21 0532 3667

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NoVeM (@novem_bar)

Μοντέρνο, cozy, urban και έξτρα cool η Novem είναι ένα all day bar που κρατά ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και σπάνια λείπει από την βραδινή χαϊδαριώτικη έξοδό μας. Βρίσκεται εδώ και χρόνια στον κεντρικό πεζόδρομο της Καραϊσκάκη και μαζεύει κόσμο διαφόρων ηλικιών για να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά χαρμάνια καφέ που έχει στον κατάλογό του, αλλά και τα πεντανόστιμα τσιμπολογήματά του. Μόλις βραδιάσει ωστόσο σχεδόν μαγικά πολλαπλασιάζονται τα κοκτέιλ στα τραπεζάκια του αφού τόσο οι κλασικές όσο κι οι signature επιλογές του είναι εξαιρετικές ξεκινώντας από τα 8€.

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Ηρ. Πολυτεχνείου 76, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.: 690 625 5555

Αν το δουλεύεις το Instagram κι είσαι ενεργός χρήστης τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως κάπου θα έχεις πετύχει τον Foinika αφού φιγουράρει σε αμέτρητες φωτογραφίες και tags θαμώνων του. Όχι τυχαία άλλωστε αφού πρόκειται για ένα πεντάμορφο all day Mexican bar που συνδυάζει τις καλύτερες λατινοαμερικάνικες γεύσεις μαζί με τις βασικές κι αδιαπραγμάτευτες αρχές μιας cocteleria που σέβεται τον εαυτό της. Καθαρά ποτά, ευφάνταστα signature κοκτέιλ και spicy αρώματα για να δώσουν μια πικάντικη essence στην έξοδό μας. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Buena Vida Με ρούμι, τεκίλα, ανανά και βανίλια, το Fiesta με τζιν, μαστίχα, μανταρίνι, τζίντζερ και μπαχαρικά και το Trippin με ρούμι, πικραμύγδαλο, πορτοκάλι κι εξωτικά φρούτα. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v