10 καλοί λόγοι να βγεις Αιγάλεω

Ψάξαμε και βρήκαμε όχι έναν ούτε δύο αλλά δέκα πολύ καλούς λογούς για να βγεις στην μοναδική πόλη που ξεκινά από το Α και τελειώνει στο Ω.

10 καλοί λόγοι να βγεις Αιγάλεω

Όλοι όσοι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στο Αιγάλεω έχουν μια ερωτική σχέση ζωής με το «Σίτι» των δυτικών προαστίων. Δύσκολα φεύγουν ή μετακομίζουν από την αθηναϊκή πατρίδα τους μιας και λένε πώς σαν το Αιγάλεω δεν θα βρουν πουθενά. Ένα μικρό δίκιο τους το δίνουμε κι εμείς από τη μεριά μας, γιατί το Αιγάλεω κρατά τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γειτονιάς όπου πάντοτε θα βρίσκεις καλές αφορμές για να το ζεις αληθινά. Συγκεντρώσαμε λοιπόν δέκα πολύ καλούς λόγους για να βγεις στην Αιγαλεάρα.

Για καφεδάκι και ποτό

Σημείο αναφοράς για τα δυτικά προάστια η Alea (Δαρδανελίων 4, τηλ.: 210 53 10 629) είναι το πιο ονομαστό café της περιοχής, το οποίο καλύπτει ένα τεράστιο χώρο με πολλά επίπεδα. Εδώ και πολλά χρόνια ομορφαίνει το Αιγάλεω, δίνοντας την καλύτερη αφορμή στους θαμώνες της Alea να πιούν το καφεδάκι τους μια ανάσα μακριά από το καταπράσινο Άλσος του Μπαρουτάδικου λες κι είσαι στην εξοχή.  Φοίνικες, σιντριβάνια και πέτρινα γεφυράκια μοιάζουν ιδανικά για να ανανεώσεις επιτέλους τις φωτογραφίες στον ινσταγκραμικό λογαριασμό σου.

Tώρα που ο καιρός ανοίγει όλοι οι δρόμοι οδηγούν από το πρωί στο Paraiso Terrenal (Μεγ. Αλεξάνδρου και Παναγοπούλου, τηλ.: 21 0598 0011) για να λιαστούμε στην γκραφιτάτη αυλή του που έχει λατινοαμερικάνικα vibes. Τα τραπεζάκια του Paraiso γεμίζουν από νωρίς με κόσμο που απολαμβάνει ζεστά και κρύα ροφήματα, πεντανόστιμες brunch-αριστές επιλογές αλλά και γλυκόπιοτα κοκτεϊλάκια για όσους το τραβήξουν μέχρι αργά.

Στο 9 Plus (Μάκρης 9, τηλ.: 21 0531 6386) από την άλλη μαζεύεται όλος ο καλός ο κόσμος που αναζητά ένα γαλλικού τύπου μπιστρουδάκι με υπέροχη κλειστή αυλή. Εδώ οι θιασώτες του vintage την περνάνε ζάχαρη αφού ταξιδεύουν μέσω της διακόσμησης σε αγαπημένες παλαιότερες δεκαετίες ενώ πίνουν το καφεδάκι τους, το τσαγάκι τους ή κάποιο δροσιστικό σπιτικό αναψυκτικό.

Το Le Grand Patron ((Μάρκου Μπότσαρη 20, τηλ.:21 0531 9714) είναι η νέα hot άφιξη στον πολυσύχναστο δρόμο της Μάρκου Μπότσαρη που έχει συναρπάσει τους επισκέπτες του χάρη στο λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του και τα σούπερ κουλ vibes που εκπέμπει. Το αγαπάμε ιδιαίτερα αυτό το all day bar γιατί δεν ακολουθεί την πεπατημένη αλλά αντίθετα ποντάρει σε νέες γεύσεις, specialty ποικιλίες καφέ κι ευφάνταστα signature κοκτέιλ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Le Grand Patron (@le.grand.patron)

Tα δυτικά προάστια είναι ροκ και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα φοβάσαι ειδικά όταν σου προσφέρουν μπαράκια σαν το Χρυσοστόμιο (Κερασούντος 4, τηλ.: 210 5989409) το οποίο από το 1979 μέχρι και σήμερα μαζεύει όλους τους ροκάδες που κινούνται στα πέριξ του. Περίπου 30 ετικέτες ουίσκι και 32 ετικέτες μπύρας (εδώ στηρίζουν την ελληνική μικροζυθοποιία και πολύ καλά κάνουν) δεν αφήνουν κανένα λαρύγγι στεγνό όσο οι djs γκαζώνουν στα decks με επιτυχείς εναλλαγές από τις κλασικοροκιές στο πανκ και στο χέβι μέταλ όποτε χρειαστεί. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Στο Barμπας (Μάρκου Μπότσαρη 21, τηλ: 21 0590 5919) όποιος πηγαίνει περνάει πολύ καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω κι έτσι σε πρώτη ευκαιρία ξαναγυρνάει. Cozy και πολύ ζεστό μπαράκι επενδύει στις καλές μουσικές και στην παρεΐστικη διάθεση ενώ το καλοκαίρι ο εξωτερικός του χώρος διαμορφώνεται με ειδικό γκαζονοτάπητα και ψιλό χαλικάκι μπαίνοντας σε Mood διακοπών. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Θα φάμε τίποτα;

Φυσικά και θα φάμε, έτσι θα σε αφήσουμε; Αρχικά θα πάμε στον ξακουστό Μπαλατσούρα (Γρηγορίου Κυδωνίων 1, τηλ.: 21 0598 2806) να δοκιμάσεις εξαιρετικούς μελωμένους λουκουμάδες, σαν κι αυτούς που φτιάχνανε παλιά σε αχνιστά καζάνια και γέμιζε μοσχομυρωδιές όλη η γειτονιά. Από το 1930 συνεχίζει την παράδοση των γαλακτοπωλείων ο θρυλικός Μπαλατσούρας σερβίροντας εκτός από λουκουμάδες (πέρα από μέλι μπορείς να βάλεις σοκολάτα, Bueno, Oreo κι ό,τι άλλο τραβά η όρεξη σου) υπέροχες κρέμες και διαλεχτά ρυζόγαλα.

Στο Παντοποτείον (Μάρκου Μπότσαρη 25, τηλ.:21 3035 9895) θα βρεις μπόλικο φοιτητόκοσμο αλλά κι ανθρώπους όλων των ηλικιών να τσουγκρίσουν ποτηράκια με εκλεκτά αποστάγματα όσο μερακλήδικα μεζεδάκια πηγαινοέρχονται. Αξίζει να δοκιμάσεις τα χοιρινά καραμελωμένα πανσετάκια, τα μίνι σουβλάκια, το χωριάτικο λουκάνικο, τα μπιφτέκια προβατίνας το κοτόπουλο enchiladas< το μπουρέκι με προσούτο και μοτσαρέλα και να κάνεις χώρο για τα υπέροχα πιατάκια ημέρας. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο μαζί με ούζο ή κρασί.

Aν είσαι Κρητικάτσι τότε μάλλον έχεις ακούσει για τα Αχλάδια (Κωνσταντινουπόλεως και Κερασούντος 26, τηλ.: 21 0598 6568) καθώς η φήμη τους ξεπερνά τα στενά αιγαλιώτικα όρια. Παραδοσιακοί και πολύ αγαπημένοι μεζέδες εμπνευσμένοι από την κουζίνα της λεβεντογέννας Κρήτης μετατρέπουν τα Αχλάδια με την ευρύχωρη καλοκαιρινή αυλή στον απόλυτο φαγητο-προορισμό.

Αρνάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, αμπελοντολμάδες, μεσογειακή τηγανιά με απάκι, αλλά και παστουρμαδόπιτα, μεσογειακή τηγανιά, χοχλιούς μπουρμπουριστούς, κοτόπουλο φιλέτο μπούτι με ψητά λαχανικά, φιλέτο μοσχαρίσιο κόντρα με καπνιστό αλάτι και πατάτες Νέας Γης, καρπαθιώτικες μακαρούνες, κρητική καρμπονάρα, ομαθιές (βραστό χοιρινό έντερο γεμισμένο με χοιρινά συκωτάκια ρύζι και κύμινο) και φουκάκι μαλεβιζιώτικο δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Μαζί με τις ρακές υπολόγισε περί τα 17-20€ κατ΄ άτομο.

H Ρακαδημία (Αγίας Λαύρας 9, τηλ.: 210 5909809) το 2008 εγκαινίασε τον πεζόδρομο των Ρακάδικων στο Αιγάλεω που δεκαπέντε χρόνια μετά συνεχίζει να ζει μεγάλες στιγμές με πρωτοφανή προσέλευση κόσμου. Ξεκίνησε από ένα μικρό γωνιακό μαγαζάκι και πλέον απλώνεται σε ολόκληρο το τετράγωνο δείγμα της επιτυχίας της. Εδώ δοκιμάζουμε ταλαγάνι σχάρας, γιαουρτοκεμπάπ, μύδια κρασομουστάρδα, γαρίδες σαγανάκι με φέτα, μπουκίτσες χοιρινού ψαρονέφρι με ρίγανη και λεμόνι, μπουρεκάκια με γέμιση παστουρμά και κασέρι, λουκουμάδες με γέμιση 5 τυριών (Μαστέλο-Χαλούμι-Γραβιέρα-Φέτα-Φιλαδέλφεια) και μέλι και δεν πληρώνουμε περισσότερα από 15-18€ κατ’ άτομο μαζί με το κρασί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cap Cap (@capcapgr)

Το σπέσιαλ γλυκάκι το κρατάμε για το τέλος καθώς o ο Ποντικός με τον Γαλάζιο Φιόγκο κρύβει στο Cap Cap (Πανόρμου 26, τηλ: 2105904116) τις πιο κολασμένες λιχουδιές του. Με τη βοήθεια του μαγικού του ραβδιού και των Ξωτικών του, ο Ποντικός αλλάζει τη θεματική του κάθε τόσο μετατρέποντας το Cap Cap σε έναν παραμυθένιο χώρο για τον οποίο δικαίως παραμιλά όλη η Αθήνα. Το μενού προσαρμόζεται ανάλογα με το εκάστοτε theme για αυτό τσέκαρε το πιο πρόσφατο μενού του.  

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v