Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη στο Αιγάλεω

Βγήκαμε για φαγητό στην μοναδική πόλη που αρχίζει από το Α και τελειώνει στο Ω και είναι σίγουρο πως θα επιστρέψουμε πολύ σύντομα.

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη στο Αιγάλεω

Αν μας παρακολουθείς και μας διαβάζεις θα έχεις καταλάβει ότι στα δυτικά προάστια γίνεται σοβαρή δουλίτσα στο κομμάτι του φαγητού τα τελευταία χρόνια, μιας και αυξάνονται και πληθαίνουν διαρκώς τα σημεία που μπορείς να τσιμπολογήσεις και να καλοφάς το κατιτίς σου. Αυτή τη φορά είπαμε να κινηθούμε προς Αιγάλεω μεριά και να δοκιμάσουμε την εκλεκτή πραμάτεια των πιο νόστιμων διευθύνσεων της πόλης.

Ένα σουβλάκι τραβιέται

Ο Χρήστος

Μάκρης 1, τηλ.:21 0591 3537

Στον πεζόδρομο της Μάκρη οι ουρές των σουβλακολάγνων μαρτυρούν την επιτυχία και τη δημοφιλία του Χρήστου. Το σουβλάκι του είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, προσελκύοντας καθημερινά δεκάδες κόσμου, που τιμούν την παραδοσιακή συνταγή του βγάζοντας συνεχώς sold out τα ντόπια χοιρινά καλαμάκια του, αλλά και τα πεντανόστιμα μοσχαρίσια μπιφτέκια του.

Οι αφράτες πίτες, το χειροποίητο τζατζικάκι του κι η θρυλική αλλά και μυστική συνταγή μουστάρδας μαζί με τις πάντα φρεσκοτηγανισμένες πατάτες απογειώνουν το γευστικό  αποτέλεσμα. Οι πίτες ξεκινούν από 2,80€ αλλά πρέπει να τραβηχτείς από εκεί, γιατί δεν εξυπηρετεί delivery.

Άσε τη σούβλα να γυρνά

Master Σούβλα

Θηβών 330, τηλ.: 21 0591 2360

Καλό κι άγιο το Master Chef δεν λέμε, αλλά εδώ στα δυτικά στηρίζουν τον Master Σούβλα που ήρθε πρόσφατα στην περιοχή φέρνοντας λαχταριστά δώρα για τους θαμώνες του. Ας μιλήσουμε λίγο για την μερακλήδικη γουρουνοπούλα του που λιώνει με κάθε δαγκωνιά στο στόμα, αλλά και το ζουμερότατο κοντοσούβλι του, που έχει αναστατώσει τις καρδιές των κρεατολάγνων πελατών. Η χοιρινή πανσέτα στη σούβλα επίσης αξίζει της προσοχής σου, ενώ ο λογαριασμός για ένα χορταστικότατο τσιμπούσι θα κυμανθεί από 15-18€ το άτομο μαζί με τις συνοδευτικές μπυρίτσες.

Κανένα βρώμικο παίζει;

Los Gorditos

Μάρκου Μπότσαρη 12, τηλ.: 21 0598 2886

Το Los Gorditos ήρθε πριν λίγο διάστημα σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πόλης για να δώσει στον Αιγαλιώτικο λαό την καντίνα που του χρειαζόταν. Εδώ θα βρεις περιποιημένες χοτντογκάρες αλλά και σαντουιτσάρες που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι πεινασμένοι ξενύχτηδες, με το σούπερ αφράτο ψωμάκι να κάνει τη διαφορά. Καλοψημένα κρεατικά με την πανσέτα να αναδεικνύεται νικητής στα σημεία και καλές τιμές αφού τα μπαμπάτσικα σάντουιτς του κυμαίνονται από τα 6 έως 6,5€.

Μίλα μου για ασιατική κουζίνα

Bento The Street Asian Meal

Μάρκου Μπότσαρη 9 Αιγάλεω, τηλ.: 21 0590 5575

Ακόμη μια νέα άφιξη στη γευστική πιάτσα της Μάρκου Μπότσαρη στο Αιγάλεω, το Bento ήρθε για να μας κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα ασιατικής κουζίνας. Στον κατάλογο θα βρεις εκλεκτές επιλογές από noodles, nigari, sashimi, uramaki, special rolls, futomaki rolls, rice bowls και bao buns. Αν πάλι είσαι από αυτούς που αναρωτιούνται αν μπορεί να υπάρξει σούσι με κρέας, τότε τα kiso και sushi dogs rolls με φιλέτο μοσχάρι και καπνιστό λουκάνικο θα σε διδάξουν την αλήθεια. Αγαπημένο πιάτο, ωστόσο, παραμένει picanha με λαχανικά και kimchi sauce. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί υπολόγισε περί τα 20 με 25€ το άτομο.

Ταβερνομεζεδοπωλεία έχει εκεί;

Μεζέ Μεζέ Γρηγορίου Κυδωνίων, τηλ.: 2105908929

Το Μεζέ Μεζέ συνδυάζει έναν υπέροχο χώρο μαζί με έναν εξαιρετικό κατάλογο πεντανόστιμων μεζέδων, που αξίζει να δοκιμάσεις. Το καλοκαίρι η αυλή του ζει μεγάλες δόξες, αλλά και τον χειμώνα ο χουχουλιαστός εσωτερικός χώρος του καταστήματος γεμίζει από καλοφαγάδες.

Μην φύγεις από εκεί αν δεν δοκιμάσεις φωλιά με αυγό, πατάτα και μπέικον, μιλφέιγ μελιτζάνας, πρόβατο φιλέτο, χοιρινή τηγανιά, χοιρινή πανσέτα bbq, ζουμερά μπιφτεκάκια, ψαρονέφρι με σάλτσα μπαλσάμικο και κοτόπουλο με πορτοκάλι. Ο λογαριασμός συνοδεία ωραιότατου χύμα κρασιού θα κυμανθεί από τα 15 έως τα 18€ ανά άτομο.

Τα Αχλάδια

Κερασούντος 25 και Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 210 5986568

Aν είσαι σύντεκνος και κινείσαι προς τα δυτικά προάστια τότε μάλλον γνωρίζεις τα Αχλάδια. Αν πάλι όχι, καλό θα ήταν να τα μάθεις μιας και φημίζονται για την εξαιρετική κουζίνα τους που τιμά και με το παραπάνω την κρητική παράδοση. Ο κατάλογος έχει πολλά καλούδια από τα οποία ξεχωρίζουν το αρνάκι τσιγαριαστό, το γαμοπίλαφο, οι αμπελοντολμάδες, η μεσογειακή τηγανιά με απάκι, το κοκκινιζτό μεζεκλίδικο μοσχαράκι με τυριά και μπούκοβο στον φούρνο, η μαραθόπιτα τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου και τα τσιγγαρολάχανα σφουγγάτο με απάκι και αυγά. Για πλήρες γεύμα μαζί με τις απαραίτητες ρακές υπολόγισε γύρω στα 17-20€ το άτομο.

Ρεμεζέ

Αγίας Λαύρας 14, Αιγάλεω, τηλ.: 21 3031 3723

Στο τέλος του μεγάλου πεζόδρομου της Αγίας Λαύρας όπου συνεχίζει να γίνεται ο καλός χαμός, θα βρεις το Ρεμεζέ με τα γεμάτα με κόσμο τραπεζάκια του. Μεζεδοπωλείο που έχει σλόγκαν του το «περί ορέξεως, ρεμεζέ» και πεντανόστιμα πιάτα έχει όλα τα φόντα για να γίνει το επόμενο στέκι σου. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις για τη μέση παστουρμαλί, μανιτάρια σκορδάτα, χαλούμι σχάρας, κατσικίσια παϊδάκια, κασερλί κοτόπουλο, πεϊνιρλί σουτζούκι παστουρμά, κοντοσούβλι, τη μοσχαρίσια ταλιάτα, τη μπριζόλα γίγας που ζυγίζει πάνω από ένα κιλό και το μπιφτέκι κοτόπουλο των 900 γραμμαρίων. Μαζί με τα κρασάκια ή τις ρακές σου υπολόγισε 17-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v