H διακριτική γοητεία του Napolitivo

Αν θες να δοκιμάσεις την αυθεντική ναπολιτάνικη συνταγή της πίτσας και κολασμένες ιταλικές γεύσεις, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Napolitivo.

H διακριτική γοητεία του Napolitivo

Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά εμείς είμαστε θύματα της γοητείας της ιταλικής κουζίνας και σε καμία περίπτωση δεν ντρεπόμαστε να το ομολογήσουμε. Al dente ζυμαρικά, πίτσα με λεπτή ζύμη και ολόφρεσκα υλικά, βουβαλίσια μοτσαρέλα, λεπτοκομμένο πεκορίνο, διαλεχτό προσούτο και άλλα τέτοια λαχταριστά μας κάνουν να λιμπιζόμαστε και με το δίκιο μας ένα ιταλικό εστιατόριο που θα μπορέσει να καλύψει όλες τις γευστικές μας ανάγκες, ενθουσιάζοντας τον ουρανίσκο μας. Κάπως έτσι λοιπόν οδηγηθήκαμε προς το Napolitivo (Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο), γιατί ξέραμε πως εκεί θα απολαύσουμε αυθεντικές ναπολιτάνικες συνταγές που θα θυμόμαστε για καιρό.

Όπου Napolitivo που λες, παίζουν μπάλα η Napoli και Aperitivo: Δύο αγαπημένες ιταλικές συνήθειες συνδυάζονται σε ένα μοναδικό all day pizza bar, όπου κάθε στιγμή έχει νοτιοϊταλιάνικο χρώμα!

Από το 2015 μέχρι και σήμερα, οι ημέρες στο Napolitivo ξεκινούν αυθεντικά ιταλικά, με αρωματικό espresso, Brunch και λαχταριστά Antipasti ενώ συνεχίζουν με αυθεντική Ναπολιτάνικη Pizza από άψογες πρώτες ύλες, πληθωρικές επιλογές σε Pasta, δροσερές σαλάτες και αξεπέραστα γλυκά που θα σε κάνουν πιστό θαμώνα του.

Με σεβασμό στην ιταλική γαστρονομία και πάθος για την αυθεντική ναπολιτάνικη pizza, το Napolitivo είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Αττική με πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana κι όπως καταλαβαίνεις γίνεται πολύ σοβαρή δουλίτσα στους φούρνους του, από τους μέτρ του είδους. Το ταξίδι της ξεχωριστής αυτής pizza ξεκινά από την ελαφριά ζύμη, που παρασκευάζεται καθημερινά στο εστιατόριο από τους pizzaiolos του Napolitivo, οι οποίοι μάλιστα εκπαιδεύτηκαν στην Ιταλία από maestros του είδους.

Με πρώτες ύλες από την περιοχής της Καμπανίας που στολίζουν γευστικά τις αχνιστές πίτσες, οι οποίες στην συνέχεια ψήνονται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο που φτιάχτηκε στην Νάπολη με τούβλα από το Βεζούβιο. Κάπως έτσι μπορεί να φτάσει στο τραπέζι σου η κολασμένη Diavola, μια πικάντικη πίτσα με φρέσκια μοτσαρέλα, πικάντικο σαλάμι Νάπολης και nduja (καυτερή πάστα από ιταλικό χοιρινό σαλάμι, αυθεντικό και παραδοσιακό), παρμεζάνα και πεκορίνο αλλά κι η ντελικάτη Prosciutto e Rucola (φρέσκια μοτσαρέλα, prosciutto, ρόκα, τοματίνια, τριμμένη παρμεζάνα και πεκορίνο, φλοίδες παρμεζάνας).

Δοκιμάζοντας τα antipasti πιάτα δεν γίνεται να μην εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για τα ιταλικά τυριά και αλλαντικά που μας προσκαλούν σε ένα γευστικότατο ταξίδι προς Ιταλία μεριά. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις το πικάντικο σαλάμι Νάπολης, το prosciutto, πικάντικο σαλάμι την παρμεζάνα, το πεκορίνο Τοσκάνης το προβολόνε και τη bruschetta vegana (μαριναρισμένες ψητές πιπεριές, μελιτζάνα, ψητά μανιτάρια, λάδι σκόρδου, παρμεζάνα).

Ιταλικό χωρίς pasta ωστόσο δεν γίνεται για αυτό μετράμε λεπτά και δευτερόλεπτα αν χρειαστεί μέχρι να μας σερβιριστεί το Risotto al funghi (με ποικιλία μανιταριών, κρεμμύδι, σκόρδο, πράσο, παρμεζάνα και λάδι τρούφας) και το linguie camberetti (με γαρίδες σβησμένες με ούζο και σάλτσα φρέσκιας τομάτας και φρέσκο βασιλικό). Ιδιαίτερη και ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στο Pollo Al Tartufo (σκαλοπίνια από στήθος κοτόπουλου με σάλτσα tartufo και πουρέ σελινόριζας).

Tα πιάτα σου μπροείς να τα συνοδέψεις με ένα ποτήρι ή μπουκάλι ιταλικό κρασί (εξαιρετικό και value for money το Anno Domini) ή με ένα από τα έξτρα δροσιστικά κοκτεϊλάκια του καταλόγου Primo Carnera (Aperol, Cinzano Rosso, Schweppes grapefruit soda).  Εξαίσια κι η Sangria Bianca του (λευκό κρασί, σιρόπι yuzu lemon, σιρόπι cherry plum, triple sec, χυμός grapefruit, raspberries). Για το τέλος κράτα λίγο χώρο γιατί ένα έξτρα λουκούλλειο tiramisu και μια panna cotta που λιώνει στο στόμα θα σε κάνουν να αναφωνήσεις Mamma Mia!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v