Τα πιο εκλεκτά μεζεδάκια σε αυλές σε Μεταξουργείο, Γκάζι και Κεραμεικό

Αν είσαι μερακλής και καραμπουζουκλής θα φας μαζί μας ένα μεζεδάκι στα καλύτερα φαγητάδικα με αυλές σε Μεταξουργείο, Γκάζι και Κεραμεικό.

Τα πιο εκλεκτά μεζεδάκια σε αυλές σε Μεταξουργείο, Γκάζι και Κεραμεικό

Οι γειτονιές γύρω από το Μεταξουργείο, το Γκάζι αλλά και τον Κεραμεικό δίνουν έναν διαφορετικό γαστρονομικό αέρα στην καρδιά της πρωτεύουσας. Βλέπεις, μια βόλτα εκεί γύρω είναι αρκετή για να ξυπνήσουν μέσα σου μερακλήδικες αναμνήσεις όσο γαργαλιστικές μυρωδιές ερεθίζουν τα ρουθούνια σου. Αυτή την περίοδο τα τραπεζάκια στις αυλές των μεζεδοπωλείων αυτών των περιοχών γεμίζουν με πιστούς θαμώνες κι εμείς φυσικά δεν γίνεται να λείψουμε από εκεί.

Τσουλήθρα

Σαλαμίνος 64, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 4035686

Αγαπημένος μεζεδοκαφενές η Τσουλήθρα με τη μυστική της αυλίτσα να κλέβει τις εντυπώσεις και να γεμίζει τα τραπεζάκια της καθημερινά. Εδώ γίνεται της μεζεδοκατάστασης με τις προσιτές τιμές να αποτελούν έναν καλό έξτρα λόγο να «ανέβεις» στην Τσουλήθρα.

Μην φύγεις από εκεί αν δεν δοκιμάσεις τα καλύτερα πιάτα του μενού σαν τα κεμπαπάκια με σος γιουρτιού, οι πανσετούλες, το ψητό μανούρι και το λουκάνικο στη σχάρα. Ο λογαριασμός θα κυμανθείς περί τα 10-12€ το άτομο με μπύρες, ρακές ή κρασί.

Sabir

Πλαταιών 18, τηλ.: 210 345 2276

Αν έχεις σαν και του λόγου μας μια δεδηλωμένη αγάπη στην αμοργιανή ρακή, τότε θα ξέρεις σίγουρα το Sabir. Αν πάλι όχι, ποτέ δεν είναι αργά να το ανακαλύψεις, αφού θα ενθουσιαστείς τόσο με τα πεντανόστιμα μεζεδάκια του, όσο και με την καταπληκτική αυλίτσα του, που είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεχαστείς μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Tο μπεκρή μεζέ, το απάκι στο πήλινο και το λουκάνικο με πράσο δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου, ενώ ο λογαριασμός μαζί με τις συνοδευτικές ρακές δεν θα ξεπεράσει τα 12€ το άτομο.

Cachou

Σφακτηρίας 20, Μεταξουργείο τηλ.: 699 445 8452

Η αυλή του Cachou, στρωμένη με λεπτό χαλικάκι και γεμάτη με φερ φορζέ καρεκλίτσες ξυπνά θύμησες από άλλες παλιότερες και νοσταλγικές εποχές. Πέραν της αυλής η κουζίνα του είναι εξαιρετική δίνοντας γαστρονομικά twists σε κλασικά πιάτα. Πολύ συχνά διοργανώνονται και λαϊβάκια στον χώρο αν σου αρέσει να το κουνάς το κορμάκι σου ενόσω τρως.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα ρεβύθια με γάλα καρύδας και πιπεριές, τις τηγανιτές πατάτες με κιμά, το συκώτι σωτέ, τις φωλιές με κατσικίσιο τυρί, την ψητή φέτα με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τα κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-17€ κατ’ άτομο κρασιών ή ουζακίων συμπεριλαμβανομένων.

Favela

Αρτεμισίου 4, Κεραμεικός, τηλ: 21 0341 2413

Η κρυμμένη αυλίτσα στη Favela ήταν όταν πρωτοάνοιξε ένα από τα αγαπημένα μυστικά της ευρύτερης περιοχής Κεραμεικού- Μεταξουργείου. Πλέον την γνωρίζει όλη η Αθήνα και την τιμά ιδιαιτέρως τρωγοπίνοντας στα μέρη της που φημίζονται για τα μερακλήδικα μεζέδια της. Μην τυχόν φύγεις αν δεν δοκιμάσεις μαραθόπιτα, λουκάνικο Καρύστου με πιπεροσαλάτα, σις κοτόπουλο με ταμπουλέ, απάκι με δεντρολίβανο, τραγανές μπουκιές κοτόπουλου με κρέμα φέτας και φέτα κανταΐφι. Ο λογαριασμός στα 15-17€ κατ’ άτομο μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια.

Πυρολίκι

Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Kεραμεικός, τηλ.: 210 3420293

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Piroliki (@piroliki_restaurant)

Το Πυρολίκι δικαίως περηφανεύεται για την υπέροχη κι ευρύχωρη αυλίτσα του με τους πέτρινους τοίχους, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και τα αναρριχώμενα λουλούδια. Εδώ η παραδοσιακή κουζίνα αποθεώνεται, αφού όλα τα μεζέδια του καταλόγου έχουν μια essence από τοπικές ελληνικές γεύσεις, με μια αδυναμία παραπάνω στη μάνα Κρήτη. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις σταμνοτύρι με τρούφα ή παντζάρι, ριζότο με σπαράγγια, οσομπούκο, γιουβαρλάκια, ζυγούρι βραστό, λουκάνικο αγριογούρουνο, μακαρούνες Καρπάθου, χαλούμι σωτέ, σταμναγκάθι τσιγαριαστό και συκώτι μοσχαρίσιο. Ο λογαριασμός στα 17-20€ μαζί με ρακές ή κρασάκι.

Μεταξού

Πιερίας και Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5229290

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by μεταξού (@metaxouathens)

Στα νοητά σύνορα Κολωνού και Μεταξουργείου, η Μεταξού εδώ και χρόνια δίνει ρυθμό αλλά και γεύση στα μεσημέρια, τα απογεύματα και τα βράδια μας. Βλέπεις τα εκλεκτά μεζέδια κι η ζωντανή μουσική δεν γνωρίζουν ώρα κι εποχή αν κι όταν καλοκαιριάζει η αυλή της κάνει δικαιολογημένα χαμό.

Στον κατάλογο ξεχωρίζουν αυθεντικές γεύσεις όπως κεφτεδάκια, παστουρμαδόπιτες, κολοκυθοκεφτέδες, λουκάνικα και κεμπάπ γιαουρτλού, αλλά και κάποια μαγειρευτά για εκείνους που δεν ξεπέρασαν ποτέ τη μαμαδίσια κουζίνα. Μαζί με κρασί ο λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο. Κάνε τα κουμάντα σου από νωρίς, γιατί σπάνια θα βρεις ελεύθερο τραπέζι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v