Value for money φαγητάδικα σε Χολαργό, Χαλάνδρι και Ψυχικό

Στις γειτονιές του Χολαργού, του Χαλανδρίου και του Ψυχικού φάγαμε καλά και οικονομικά και μοιραζόμαστε τις γαστρονομικές μας εμπειρίες.

Value for money φαγητάδικα σε Χολαργό, Χαλάνδρι και Ψυχικό

Οι γειτονιές της Αθήνας έχουν αναβαθμιστεί γαστρονομικά τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας στους περίοικους λαχταριστές επιλογές από όλες τις κουζίνες για να γλείφουν και τα δαχτυλάκια αν χρειαστεί. Στα βόρεια προάστια γίνεται επίσης σοβαρή δουλίτσα επί του θέματος αφού ολοένα και περισσότερα φαγητάδικα ξεπετάγονται για να μας τρατάρουν τις νοστιμιές τους. Κι αν σε φοβίζουν πιθανές τσιμπημένες τιμές, πάρε θάρρος και προχώρα καθώς στον Χολαργό, στο Χαλάνδρι και στο Ψυχικό υπάρχουν value for money επιλογές για όλα τα πορτοφόλια. Σου φτιάξαμε και λίστα να έχεις να πορεύεσαι.

Μπακαλοταβέρνα

Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι

Όσο κρατάνε τα κρύα η Μπακαλοταβέρνα στο Χαλάνδρι είναι ιδανική επιλογή για να απολαύσεις τα μεζέδια της πλάι στο τζάκι. Αν πάλι ξανοίξει ο καιρός στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε αφού το παραδοσιακό αυτό ταβερνείο διαθέτει ευρύχωρη ταράτσα που καλύπτει όλα τα γούστα.

Η μελιτζάνα γιαουρτλού στο πήλινο, η Σφέλλα Μεσσηνίας στο τηγάνι, τα παπουτσάκια με αρνίσιο κιμά, το μοσχαράκι με χαρουπόμελο, τα σκιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο, ο καγιανάς με παστό χοιρινό και το κοτόπουλο μεζέ με γραβιέρα στη λαδόκολλα δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια ή κρασάκια υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Φυσαρμόνικα

Μεσογείων 180, Χολαργός, τηλ.: 21 0656 4388

Η φήμη της Φυσαρμόνικας ξεπερνά τα στενά χολαργιώτικα όρια και πολύ καλά κάνει αφού πρόκειται για ένα από τα πλέον μοσχομυρωδάτα καλοφαγάδικα φαγητοστέκια της πρωτεύουσας. Στο μενού γίνεται φουλ του μεζέ με εξαιρετικές συνταγές που θα στείλουν αδιάβαστο τον ουρανίσκο σου. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου είναι οι γαρίδες τεμπούρα σαγανάκι, το καρπάτσιο χταπόδι με καπνιστό ταραμά, καραμελωμένα κρεμμύδια και τριμμένο αβγοτάραχο, οι γλυκοπατάτες τηγανητές με τριμμένη φέτα και ρίγανη, τα τάκος με ψητό χαλούμι, αβοκάντο, τσίλι και γλυκιά σάλτσα λαδορίγανη, η τηγανιά κοτόπουλο mojito, σβησμένη με ρούμι, μοσχολέμονο, καστανή ζάχαρη και δυόσμο και τα μίνι μπέργκερ προβατίνας με καραμελωμένο κρεμμύδι και κρέμα τρούφας. Ο λογαριασμός στα 15-17€ κατ΄ άτομο μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια.

Χοχλιδάκι

Ανδριανείου 31, Ψυχικό, τηλ.: 21 0674 6661

Το Χοχλιδάκι δεν είναι απλά ένα ουζερί. Είναι ένα ίδρυμα προστασίας, αναβίωσης και ανάδειξης ξεχασμένων παραδοσιακών συνταγών και τοπικών μεζέδων. Από το 1986 η ομάδα του καταγράφει, να μελετά και αναβιώνει πιστά, τις συνταγές υπό εξαφάνιση, αναδεικνύοντας την καταγωγή και την διαδρομή τους σε ένα ρετρό και παραδοσιακό χώρο που λατρεύουμε. Εδώ τρώμε αρναούτ τζιέρι (τηγανητά μοσχαρίσια συκωτάκια με λεμόνι, κρεμμύδι, μαϊντανό και πάπρικα), παστό μπακαλιάρο με πράσο και δαμάσκηνα από το Άγιο όρος, κασερόπιτα σε πήλινο, παστουρμαλί Καισαρείας, χέλι καπνιστό Άρτας, τσιροσαλάτα Κωνσταντινουπώλεως και μύδια τηγανητά με σκορδαλιά. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ ανά άτομο, μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια.

Φοιτητής

Θεμιστοκλέους 72-74, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 21 0674 8505

Αν σου πουν για ψαροταβέρνα στο Ψυχικό δεν αποκλείεται να ξεροκαταπιείς προβληματισμένος, μήπως πληρώσεις πολλά περισσότερα από όσα είχες κατά νου. Στον Φοιτητή στο Νέο Ψυχικό ωστόσο δεν είναι έτσι τα πράγματα, καθώς μιλάμε για ένα value for money ψαροταβερνάκι για να δοκιμάσεις εκλεκτά θαλασσινά μεζέδια που θα σου μείνουν αξέχαστα. Εδώ καλοτρώμε λαβράκι γούνα, πέστροφα καπνιστή με κρεμμυδάκι, σαρδέλα μαρινάτη, θράψαλο ψητό, ρεγγοσαλάτα, γαριδάκι ψίχα ή τηγανητό, και καπνιστό χέλι. Αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 20€ κατ΄ άτομο μαζί με χύμα κρασάκι.

Παλιά Ιστορία

Αμφίσσης 34, Χολαργός, τηλ.: 21 0651 9080

Ένα όνομα και μια ιστορία που τραβιέται από παλιά για αυτό το παραδοσιακό ταβερνο-μαγειρείο στον Χολαργό που καλοταΐζει τους θαμώνες του εδώ και πολλά χρόνια. Ο χώρος αλλά κι οι μαμαδίσιες γεύσεις του, ξυπνάνε μνήμες μιας άλλης νοσταλγικής εποχής ενώ τα πιάτα πηγαινοέρχονται στα τραπεζάκια κι εξαφανίζονται με γοργούς ρυθμούς. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις ευβοιότικη γιδούλα με λαχανικά σούπα, γαρίδες σαγανάκι, μπριζόλα Tomahawk, κόκορα κρασάτο με χυλοπιτούλες αλλά και το ζουμερό μπιφτέκι και τα πανσετάκια στη θράκα και θα μας θυμηθείς. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι δεν θα ξεπεράσει τα 15-17€ κατ’ άτομο.

Περί Ουσίας

Θησέως 25, Χαλάνδρι τηλ.: 21 0683 0220

Λατρεμένο χαλανδριώτικο μεζεδοστέκι το Περί Ουσίας συνδυάζει με θαυμαστό τρόπο τα μερακλήδικα πιάτα του και τις προσιτές τιμές που καλοδέχονται όλα τα πορτοφόλια. Όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα με πολύ μεράκι και αγάπη για αυτό το ταβερνάκι γεμίζει με πλήθος κόσμου χειμώνα και καλοκαίρι, με την αυλή του να ζει μεγάλες στιγμές μόλις ανέβει η θερμοκρασία. Από το μενού του ξεχωρίζουν το χιώτικο κοτόπουλο με μαστίχα Χίου, μανιτάρια και λευκό κρασί, τα παστουρμαδοπιτάκια, η κρεμμυδόπιτα, το πικάντικο μπουγιουρντί, το χουνκιάρ μπεγεντί, η ψητή μοσχαρίσια γλώσσα, τα κεφτεδάκια της μαμάς κι οι υπερτίμιες κρεατοποικιλίες. Ο λογαριασμός στα 15-17€ μαζί με κρασάκι ή ουζάκι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v