Βγήκαμε για ποτάρες και φαγητάρες στην Πανόρμου

Κινηθήκαμε προς Πανόρμου μεριά κι αφού δοκιμάσαμε ωραιότατα τσιμπολογήματα, ήπιαμε και τα ποτάκια μας. Είχαμε πρόγραμμα.

Βγήκαμε για ποτάρες και φαγητάρες στην Πανόρμου

Η Πανόρμου υπήρξε πάντοτε μια αγαπημένη πιάτσα του αθηναϊκού κέντρου, αφού στη γειτονιά της συνέχεια ξεφύτρωναν μαγαζάκια που θέλουμε να κάνουμε στέκια μας. Για αυτόν τον λόγο βγήκαμε να σεργιανίσουμε ξανά τα στενά και τις οδούς της Πανόρμου με έναν και μόνο σκοπό. Να το ζήσουμε αληθινά τρωγοπίνοντας σε υπέροχα μαγαζάκια που αξίζει να επισκεφθείς.

Red Elephant

Λαρίσης 42, τηλ: 2106924421

Αν είσαι λάτρης του ινδικού τότε το Red Elephant είναι σίγουρα στη λίστα με τα αγαπημένα φαγητοστέκια σου. Αν πάλι όχι, ποτέ δεν είναι αργά να το επισκεφθείς για να μπεί.

Το Ζarda Pilao (γλυκό ρύζι με σαφράν μαγειρεμένο με γάλα καρύδας και αποξηραμένα φρούτα), το lamb karahi (κομματάκια αρνίσιο κρέας μαγειρεμένα με φρέσκια ντομάτα και πιπεριά) το beef jalfrezi (κομμάτια μοσχάρι με σάλτσα κρεμμυδιού και πράσινες γλυκές πιπεριές), και το prawn masala (γαρίδες μαγειρεμένες με ντομάτα, κρεμμύδια, τριμμένα κάσιους και αμύγδαλα) σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Μυλόλιθος

Πανόρμου 20, τηλ: 2106465731

Ο Μυλόλιθος είναι ένα παραδοσιακό πετρόκτιστο μουσικό μεζεδοπωλείο με πιστό κοινό που γεμίζει συνεχώς τα μπόλικα τραπεζάκια του. Πέρα από το κομμάτι της διασκέδασης και της καλοπέρασης που είναι εγγυημένο, η κουζίνα του μεζεδοπωλείου κλέβει εύκολα τις εντυπώσεις αφού ντύνει την παράδοση με εκλεπτυσμένες γαστρονομικές πινελιές.

Όσο εμείς γράφουμε, εσύ δεν χαζεύεις αλλά αντίθετα παραγγέλνεις φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι, σκουμπρί καπνιστό, κασεροκροκέτες με μαρμελάδα ντομάτας, μελίχλωρο ψητό με μαρμελάδα σύκο, μελιτζάνα ψητή στα κάρβουνα, μοσχαράκι πηλιορείτικο, κότσι χοιρινό και κοντοσούβλι στο φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 20-25€ κατά άτομο.

Fu Lu

Τριφυλλίας 42, τηλ. 2106920333

Πάμε τώρα και στο Fu Lu που έχει τις καλύτερες μαμαδίσιες κινέζικες συνταγές για να ικανοποιηθούν κι οι πιο απαιτητικοί φαν της ασιατικής κουζίνας. Εδώ καλοτρώμε τηγανιτά καβούρια, fried fish ball, Alaska roll (με σολομό, αγγούρι και αβοκάντο), wudong (με κοτόπουλο, μανιτάρι, κρεμμύδι, κρεμμύδι φρέσκο και γλυκόξινη σάλτσα), crazy maki tempura (τηγανιτή γαρίδα με αβοκάντο, αγγούρι και πικάντικη μαγιονέζα) nigiri με φαγκρί και έναν κολασμένο τηγανιτό ανανά με σοκολάτα για επιδόρπιο. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ συνοδεία σάκε ή αναψυκτικών.

Θα πιούμε τίποτα;

Sensimilia

Δουκίσσης Πλακεντίας 129, τηλ: 697 933 8256

To Sensimilia δεν μπορεί να λείπει από καμία λίστα που συμπεριλαμβάνει τα πιο κεφάτα μπαράκια της πόλης. Throwback μουσικές και flaschback parties δίνουν πάντα τον ρυθμό, ενώ με το που καλοκαιριάσει η φάση γίνεται ταρατσάτη για να ρίχνεις κλεφτές ματιές στον αθηναϊκό ουράνο που σκεπάζει τις ποτοποσίες σου. Το Sensimilia κρατά ξεχωριστή θέση στην καρδούλα του φοιτητόκοσμου της πρωτεύουσας που παρτάρει ασταμάτητα συνοδεία ποτών ή κάποιων εκ των κλασικών ή signature κοκτέιλ. Τα τελευταία ξεκινούν από 8€.

Le Roi

Πανόρμου 117Β, τηλ. 2106912095

Διαχρονικό και πολύ αγαπημένο μουσικό στέκι που παρότι έχει ροκ ψυχή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το φοβάσαι αφού οι ροκάδες ξέρουν να παρτάρουν. Η αυλή του, που είναι διακοσμημένη με παλιές μηχανές-αντίκες και ποδήλατα ζει μεγάλες στιγμές τις 3 από τις 4 εποχές του κόσμου με κόσμο που συρρέει από νωρίς για το air guitar και το head-banging το σωστό. Η κάβα του έχει μια αλκοολούχα λύση σε κάθε σου πρόβλημα, κι οι djs έχουν πάντοτε κέφια. Για ζύθο οι τιμές ξεκινούν από 5€, αν θες ποτάκι, από 7€ το απλό.

Wee Dram Athens Scottish Pub

Κονοπισοπούλου 23, τηλ.:21 0691 6509

H σωστή σκωτσέζικη παμπ στην Πανόρμου αχνοφαίνεται. Μιλάμε φυσικά για τη Wee Dram στην οποία μπαίνεις σαν ξένος και βγαίνεις σαν φίλος όπως προειδοποιεί άπαντες το μότο της. Την αγαπάμε ιδιαίτερα αυτή την παμπ γιατί πέρα από τις μπυράτες και ουισκάτες επιλογές της, συχνά πυκνά διοργανώνει απολαυστικά trivia nights για κόντρες σε παιχνίδια γνώσεων μέχρι τελικής πτώσης.

Στα του φαγητού τώρα αν είσαι εραστής της τηγανητής πατάτας δεν θα μείνεις παραπονεμένος (bowl of chips με τσένταρ και ξύδι, με σάλτσα κάρρυ, με καφέ σος Εδιμβούργου κ.α.), ενώ αξίζει να παραγγείλεις onion rings, burgers με τηγανητά αυγά ή τσίλι κον κάρνε και τις τούμπανες ποικιλίες κρεατικών που χορταίνουν ως και τέσσερα άτομα. Για μπυρίτσες συνοδεία φαγητού υπολόγισε περί τα 15-18€ κατ΄ άτομο.

Πανορμίξ

Αλέξη Παυλή 37,  τηλ.: 21 0699 3850

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην Πανόρμου και κάνουμε μια απαραίτητη στάση στο ούλτρα κεφάτοι Πανορμίξ, για να το ζήσουμε απελευθερωτικά, όπως συμβαίνει κάθε φορά που βρισκόμαστε σε αυτό το σούπερ κουλ στέκι. Στην ταράτσα του ακούμε ωραίες μουσικές που κάνουν αρκετά ταξιδάκια πίσω στα 90s, και πίνουμε ποτά με θέα ταράτσες, ανθρώπους, φωτάκια και αυτοκίνητα να τρέχουν. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v