Τέλεια μπαράκια που έχουν και φαγητό

Στο Παγκράτι, τον Νέο Κόσμο, τα Πετράλωνα και αλλού, πέντε αγαπημένα μπαρ που μας σερβίρουν και φαγητό, για να μην πίνεις ξεροσφύρι.

Τέλεια μπαράκια που έχουν και φαγητό

Η μισή παρέα θέλει να πιεί και η άλλη μισή να φάει; Μην πονοκεφαλιάζετε και μην απελπίζεστε. Η Αθήνα είναι γεμάτη μπαράκια που έχουν και ωραιότατο φαγητό (κανονικό φαγητό, όχι ξηροκάρπια και πατατάκια) κι εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα, σε μια λίστα που όλους μας ενώνει.

Τέρας 
Θεοδωρήτου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ.: 21 1418 0653

Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία του ’30, με κουκλίστικη αυλή που ζεσταίνεται με σόμπες, το Τέρας είναι ένα από τα στέκια εκείνα που έκαναν πέρυσι τη γειτονιά του Νέου Κόσμου το νέο hot spot της Αθήνας. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και πρωινό, και συνεχίζει όλη μέρα με φαγητό, κρασί, ποτά και φανταστικά κοκτέιλ σαν το Teras No. 4 με ρούμι Pampero, ψημένα δαμάσκηνα και αχλάδια, μπαχαρικά και passion fruit, ή το What Bugs Me, με βότκα, μαστίχα, μοβ καρότο, μπαχαρικά και ginger ale. Στο μενού του φαγητού βρίσκουμε νοστιμιές σαν το Jack Daniel’s Burger με μετσοβόνε, καραμελωμένο κρεμμύδι και καπνιστό μπέικον, την σαλάτα με φακές Beluga, μπέικον και βραστό αυγό, και την καρμπονάρα με λινγκουίνι, γκουαντσιάλε, αυγό, παρμεζάνα και λάδι τρούφας, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, τα πιάτα από 6€. Αναλυτικό μενού εδώ

Line Athens 
Αγαθοδαίμονος 37, Πετράλωνα, τηλ.: 21 1750 7185

Στον φανταστικό, βιομηχανικό χώρο που στέγαζε κάποτε την γκαλερί Ζουμπουλάκη, το Line έχει επίσης τη δική του κουκλίστικη και φουλ ζεστή αυλή. Ανακηρύχθηκε φέτος ένα από τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, και δικαίως, γιατί τα κοκτέιλ του είναι όλα ένα κι ένα. Δοκίμασε, ας πούμε, το Πίσκο Sour με τσίπουρο, ροδάκινο και σύκο, ή το Paloma, με τεκίλα Cazadores, φράουλα, πιπέρι και 3 Cents grapefruit soda, και θα καταλάβεις γιατί. Στα του φαγητού, δεν θέλεις να χάσεις την Burrata με ντοματίνια, φράουλες, λεμόνι και φιστίκι Αιγίνης, τις patatas bravas με ντοματίνια κονφί, σχοινόπρασο, μαγιονέζα και γιαούρτι, και το chicken bucket, χειροποίητες κοτομπουκιές με καπνιστή μαγιονέζα. Εξαιρετικά είναι και τα hot dog τους, σε διάφορες παραλλαγές (από 4€ το ένα). Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 10€, τα πιάτα ξεκινούν από 5€. Αναλυτικός κατάλογος εδώ.

Beauty killed the beast 
Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0524 0117

Στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά του Κεραμεικού, απλώνει τραπεζάκια και στον γραφικό πεζόδρομο της Παραμυθίας όταν ο καιρός το επιτρέπει, και ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι, πρωινά και πεντανόστιμο brunch. Συνεχίζει μέχρι… το άλλο πρωί, με all day φαγητό και κοκτέιλ σαν το Smashing Pumpkin με ρούμι Angostura Reserva, φιστικοβούτυρο, κολοκύθα, raspberry, φασκόμηλο και λάιμ, ή το Honey Bee, με Broker's Gin, μαστίχα, τζίντζερ, πορτοκάλι, γιασεμί και μέλι. Στα του φαγητού, την προσοχή σου αξίζουν τα τάκος με χοιρινό, pico de gallo, habanero σως με καραμελωμένο ανανά και φρέσκο κρεμμυδάκι και τα hot dog σε ψωμάκι μπριος, με γεμιστό χοιρινό λουκάνικο με λιαστή τομάτα και γραβιέρα, chutney ντομάτας, αγιολί και τραγανό τηγανιτό κρεμμύδι. Από το μενού του brunch που σερβίρεται ως τις 17.00, σημείωσε στα οπωσδήποτε την βάφλα με κρέμα αβοκάντο, αυγά ποσέ και χειροποίητη σωσ ολλανδέζ και τη γαλλική ομελέτα με τυρί brie και φρέσκια τρούφα. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 10€, τα πιάτα ξεκινούν από 6,50€.

Πόπολο 
Αντισυνταγματάρχου Φιλίππου 20, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 21 0933 1916

Ολόφρεσκη, φετινή άφιξη σε μια γλυκύτατη νεοσμυρνιώτικη μονοκατοικία με μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, το Πόπολο συνδυάζει κοκτέιλ με πεντανόστιμο bar food σαν τα Shrimp bao buns με γαρίδα παναρισμένη, ραπανάκι, φύκια και sriracha mayo, την καβουροσαλάτα πάνω σε τραγανά chips γαρίδας, και την πίτσα με λευκή σάλτσα, κολοκύθι, φρέσκια mozzarella και πάστα μανιταριών. Τα κοκτέιλ του είναι όλα ένα κι ένα, αλλά αν επιμένεις για συστάσεις θα σου μιλήσουμε πρωτίστως για το Mandarin Breeze με τζιν, μαστίχα, πουρέ μανταρινιού, λάιμ, ginger bitters και μοσχοκάρυδο, και το Karma με ρούμι Plantation, λικέρ μάνγκο, ανανά, λάιμ και λευκή σοκολάτα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€, τα πιάτα ξεκινούν από 3,80€.

Το Λούβρον 
Ερατοσθένους 6, Παγκράτι, τηλ.: 21 0701 6594

Κοσμαγάπητο παγκρατιώτικο στέκι, δημιουργία της ομάδας του It's a Βίλατζ της Κυψέλης, είναι μπαρ, είναι και νεοκαφενείο, έχει πεντανόστιμα μεζεδάκια και συγκλονιστικά κοκτέιλ, ανοίγει και από το πρωί για καφεδάκι και πρωινά τσιμπολογήματα. Από τα κοκτέιλ του σου προτείνουμε με κλειστά μάτια τον Άκανθο, με ελληνικό βερμούτ αρωματισμένο με ανανά, σέλερι, μπίτερ και τόνικ και τη Μωβ Sangria με ροζέ ρετσίνα, λευκό κρασί αρωματισμένο με άρκευθο, βανίλια και butterfly pea tea. Στο μενού του φαγητού θα βρεις από σπιτικά ντολμαδάκια, απάκι, πατατοκεφτέδες και γαύρο μαρινάτο, μέχρι σουβλάκι προβατίνας και αλμυρές τηγανίτες με φέτα και χωριάτικο λουκάνικο. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7€, τα πιάτα από 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v