Έξυπνοι τρόποι για να διώξεις τα περιστέρια μακριά από το μπαλκόνι σου

Αν τα περιστέρια κάνουν συχνά πυκνά επιδρομές στο μπαλκόνι σου τότε είμαστε οι άνθρωποί σου για να τα αποχαιρετήσεις μια και καλή.

Έξυπνοι τρόποι για να διώξεις τα περιστέρια μακριά από το μπαλκόνι σου

Εμείς τα αγαπάμε όλα τα ζωάκια αλλά και τα πτηνά του ουρανού, ωστόσο δεν θα ντραπούμε να παραδεχτούμε ότι ορισμένες φορές τα περιστέρια μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά, κουτσουλώντας μπαλκόνια και ταράτσες. Αν έχεις πέσει κι εσύ θύμα της επιδρομής των περιστεριών τότε είναι πολύ πιθανόν να αναζητάς τρόπους ώστε να τα διώξεις από το μπαλκόνι σου. Χαλάρωσε και μην αγχώνεσαι έξτρα. Η επιστημονική ομάδα του In2life έψαξε και βρήκε μπόλικους έξυπνους τρόπους ώστε να απομακρύνεις τους φτερωτούς επισκέπτες χωρίς φυσικά να τους τραυματίσεις.

Τα απωθητικά για πουλιά είναι μια καλή λύση

Υπάρχουν διάφορα απωθητικά για πουλιά που μπορείς να αγοράσεις από καταστήματα κήπου, χρωματοπωλεία, ή και ηλεκτρονικά. Μπορείς να τα τοποθετήσεις στο μπαλκόνι σου ή κοντά στο άνοιγμα του μπαλκονόπορτας για να απωθήσεις τα περιστέρια. Oι τιμές τους ξεκινούν από 2€ κι υπάρχουν επιλογές για όλα τα πορτοφόλια. 

Ξεγέλασε τα χρησιμοποιώντας ψεύτικα πουλιά

Δεν ξέρουμε αν το ξέρεις, αλλά τα περιστέρια, φοβούνται πολύ τα άλλα πουλιά και δη τα αρπακτικά. Αν θες λοιπόν μπορείς να πάρεις από καταστήματα με είδη κήπου ομοιώματα πουλιών και να τα τοποθετήσεις στο μπαλκόνι σου απομακρύνοντας μια για πάντα τους απρόσκλητους φτερωτούς επισκέπτες από αυτό. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 10€.

Καθάριζε συχνά το μπαλκόνι σου

Η καθαριότητα του μπαλκονιού σου εκτός από μισή αρχοντιά μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια ειδικά αν σε έχουν βάλει στο μάτι τα περιστέρια της γειτονιάς. Τα περιστέρια συνήθως αναζητούν τροφή στα μπαλκόνια, οπότε κρατώντας το μπαλκόνι σου καθαρό από τροφή και σκουπίζοντας τη βρωμιά θα μειώσεις την πιθανότητα να έρθουν εκεί.

Κρέμασε σιντάκια

Παλιά, πατροπαράδοτη αλλά μετρίως αποδοτική μέθοδος για να διώξεις μακριά από το μπαλκόνι σου τα περιστέρια.  Πρόκειται ωστόσο για φθηνή και γρήγορη λύση που είναι πολύ πιθανό να έχεις παρατηρήσει και σε άλλα μπαλκόνια, αλλά και σε πολυκατοικίες.

Χρησιμοποίησε ένα απωθητικό αρωματικό

Τα περιστέρια αποφεύγουν ορισμένα αρώματα, όπως η μέντα, η κανέλα αλλά και πολλά ευωδιαστά βότανα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρωματικά σπρέι τύπου αεροζόλ, αρωματικά κεριά ή να γεμίσεις το μπαλκόνι με φυτικά απωθητικά όπως είναι ο ευκάλυπτος, η μέντα και η λεβάντα.

Κι η βαζελίνη κάνει καλή δουλίτσα

Η βαζελίνη κάνει δυσάρεστη την επιφάνεια για πτηνά. Για αυτόν τον λόγο μπορείς να εφαρμόσεις βαζελίνη στα σημεία που συνηθίζουν να προσγειώνονται ή να κουρνιάζουν τα περιστέρια, δυσκολεύοντας κατά πολύ το έργο τους.

Οι συσκευές υπερήχων θα σε σώσουν

Υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές απώθησης πτηνών οι οποίες παράγουν ήχους διάφορων συχνοτήτων με ρυθμιζόμενη ένταση, ώστε να απωθήσουν τα περιστέρια, τα κοράκια, τους γλάρους και άλλα πουλιά. Αυτή μπορεί να είναι μια δραστική λύση προκειμένου να αποχαιρετίσεις μια για πάντα τα περιστέρια από τα μπαλκόνι σου χωρίς να χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 28€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v