Πώς να διαλέξω εσώρουχα;

Το κατάλληλο ύφασμα, η σωστή εφαρμογή και άλλα μυστικά που πρέπει να ξέρεις σαν βγεις στον πηγαιμό για νέα εσώρουχα.

Πώς να διαλέξω εσώρουχα;

Δεν είναι απλή υπόθεση το σωστό εσώρουχο –και δεν μιλάμε μόνο για την σέξι εκδοχή του, αυτή που φοράς με σκοπό να βγάλεις. Μιλάμε και για την καθημερινότητα, τα θέματα υγιεινής, την σωστή και άνετη εφαρμογή του πιο σημαντικού υφάσματος της ζωής σου (αν σκεφτείς ότι κανένα άλλο δεν ακουμπά τα γεννητικά σου όργανα). Πώς λοιπόν θα διαλέξεις τα σωστά εσώρουχα; Ακολουθώντας τις συμβουλές που σου συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Το μέγεθος μετράει

Ειδικά αν αγοράζεις εσώρουχα online, αλλά και γενικότερα, είναι σημαντικό να βρεις το σωστό μέγεθος, και αυτό δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αν δεν ξέρεις τις διαστάσεις της μέσης και των γοφών σου. Πιάσε λοιπόν τη μεζούρα, και μέτρα δύο φορές την μέση σου και την περιφέρεια των γοφών στο πιο «γεμάτο» σημείο τους. Μετά συμβουλέψου έναν οδηγό μεγεθών όπως αυτόν εδώ, για να βρεις το κατάλληλο για σένα μέγεθος.

Προσοχή στα λάστιχα

Αυτό που θέλουμε ιδανικά είναι ένα λάστιχο που κρατά το εσώρουχο σωστά στη θέση του, αλλά όχι και τόσο σφιχτά ώστε να το νιώθεις. Στόχος είναι βασικά να ξεχνάς ότι φοράς εσώρουχο –αν το σκέφτεσαι, είναι είτε επειδή σε σφίγγει, είτε επειδή χρειάζεται να το ανεβάζεις γιατί πέφτει. Και σημαντικό: Λάστιχο θέλουμε μόνο στο επάνω μέρος, όχι στα πλαϊνά ανοίγματα, στα οποία είναι πάντα μα πάντα ενοχλητικό, και συχνά υπεύθυνο για συγκάματα.

Εν αρχή ην το βαμβάκι… και μετά όλα τα άλλα

Θα το πούμε χωρίς περιστροφές: Το 99% των εσωρούχων σου πρέπει να είναι βαμβακερά. Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι και πάρα πολύ σέξι, είναι όμως το μόνο ύφασμα που αναπνέει, και άρα εγγυάται ότι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από βακτηριακές λοιμώξεις και μολύνσεις που προκαλούνται από την υγρασία που παγιδεύεται σε όλα τα υπόλοιπα υφάσματα. Χώρια που τα βαμβακερά εσώρουχα είναι επίσης λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν τριβή ή εξανθήματα. Άσε τα σατέν και τις δαντέλες για τις έξτρα ειδικές περιστάσεις, και προτίμησε βαμβακερά υφάσματα για όλες τις υπόλοιπες.

Αυτά τα «χωρίς ραφές» τι είναι;

Χρήσιμα, γυναικεία ως επί το πλείστον, εσώρουχα των οποίων η απουσία ραφών τα κάνει εξαιρετικά πρακτικά όταν φοράς εφαρμοστά ρούχα, για να μη διαγράφονται από κάτω. Έχε ωστόσο υπόψιν πως το γεγονός ότι συνήθως δεν έχουν λάστιχα, τα καθιστά μη πρακτικά σε κάθε άλλη περίπτωση –κάτω από φούστες ή φορέματα, για παράδειγμα, ή με παντελόνια που δεν είναι εφαρμοστά. Επίσης, για τον ίδιο λόγο έχουν την τάση να ξεχειλώνουν γρήγορα μετά από μερικά πλυσίματα.

Με τα αντρικά εσώρουχα τι γίνεται;

Τα μποξεράκια είναι ιδανικά για όσους έχουν έντονη εφίδρωση ή τάση για εξανθήματα και συγκάματα. Από την άλλη, δεν είναι ιδανική επιλογή κάτω από παντελόνια με στενή γραμμή, ειδικά αν μιλάμε για υφασμάτινα. Επίσης, τα μποξεράκια προσφέρουν ελάχιστη έως καθόλου υποστήριξη, σε αντίθεση με τα σλιπάκια που είναι καλύτερη επιλογή ειδικά για άνδρες με μεγαλύτερους μηρούς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v