Πώς να διαλέξω γυαλιά ηλίου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μου;

Κάναμε την ιντερνετική ψακτική μας και μάθαμε ποια γυαλιά πρέπει να επιλέξεις για να αναδείξεις το πρόσωπό σου όσο καλύτερα γίνεται

Πώς να διαλέξω γυαλιά ηλίου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μου;

Το Πάσχα πέρασε και για πολλούς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι, αφού ολοένα και περισσότεροι/ες ονειρεύονται μακροβούτια, ηλιοθεραπείες και κοκτεϊλάκια πλάι στο κύμα. Ο καιρός φορά πια τα καλά του, ενώ η μέρα έχει μεγαλώσει κατά πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι τα γυαλιά ηλίου γίνονται πια απαραίτητο αξεσουάρ για όσους/ες κυκλοφορούν. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε χρήσιμα tips για να διαλέξεις γυαλιά ηλίου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου βοηθώντας παράλληλα και τους μύωπες και τους πρεσβύωπες που θέλουν μια αλλαγή στον σκελετό τους.

Οβάλ πρόσωπο

Όσοι έχουν οβάλ πρόσωπο είναι οι πλέον ευνοημένοι στο θέμα της αναζήτησης γυαλιών, αφού τους πηγαίνει η πλειοψηφία των σχεδίων. Η μόνη μας συμβουλή είναι να δώσεις βάση στα έξτρα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και σε περίπτωση που τα χείλη, η μύτη ή τα μάτια σου είναι μεγάλα και έντονα, διάλεξε ένα ζευγάρι γυαλιών με μεγάλο, καμπυλωτό σκελετό. Αντίστοιχα, εάν είναι μικρά τα χαρακτηριστικά σου προσανατολίσου σε γυαλιά σε κλασική γραμμή με μικρό πλαίσιο.

Μακρύ πρόσωπο

Αν έχεις μακρύ πρόσωπο σου προτείνουμε να δοκιμάσεις γυαλιά με στρογγυλούς φακούς. Οι στρογγυλοί φακοί μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση πληρότητας στο πρόσωπό σου και να το κάνουν να φαίνεται πιο στρογγυλό. Αντίστοιχα μια καλή επιλογή είναι και τα γυαλιά με κοντό σκελετό: Ένας κοντός σκελετός μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η αίσθηση του μακρού προσώπου. Διάλεξε λοιπόν ένα σκελετό που να αναδεικνύει τις αναλογίες του προσώπου σου.

Τετράγωνο πρόσωπο

Σε περίπτωση που έχεις τετράγωνο πρόσωπο τότε επίλεξε γυαλιά με στρογγυλούς φακούς: Οι στρογγυλοί φακοί μπορούν να μαλακώσουν τις σκληρές γωνίες του προσώπου σου και να δημιουργήσουν μια αίσθηση πληρότητας. Επιπλέον ένας ανοιχτόχρωμος ή διαφανής σκελετός μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ελαφρότητας και να αποφύγει την υπερβολική έμφαση στις γωνίες του προσώπου σας, για αυτόν τον λόγο προσανατολίσου σε έναν παρόμοιου τύπου σκελετό και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Στρογγυλό πρόσωπο

Αν ανήκεις στην κατηγορία των στρογγυλοπρόσωπων τότε προτίμησε γυαλιά με οβάλ φακούς. Οι οβάλ φακοί είναι ιδανικοί για στρογγυλά πρόσωπα, καθώς βοηθούν να δημιουργηθεί μια αίσθηση πιο μακρόστενου προσώπου. Αντίστοιχα ένας γωνιακός σκελετός μπορεί να προσθέσει μερικές γωνίες στο πρόσωπο σου και να δημιουργήσει αίσθηση αγαστής ισορροπίας,  η οποία θα σε κολακέψει. Την ίδια στιγμή ένας σκούρος ή έντονος χρωματικός σκελετός μπορεί να προσθέσει κάποια αντίθεση στο πρόσωπό σας, δημιουργώντας μια αίσθηση οριοθέτησης.

Φαρδύ μέτωπο και λεπτά ζυγωματικά

Αν έχεις φαρδύ μέτωπο και λεπτά ζυγωματικά τότε διάλεξε γυαλιά με κυκλικούς ή οβάλ φακούς: Οι κυκλικοί ή οβάλ φακοί μπορούν να βοηθήσουν στο να κάνουν το μέτωπό σου να φαίνεται λιγότερο φαρδύ και τα ζυγωματικά σου να φαίνονται πιο γεμάτα. Παράλληλα οι σκελετοί cat-eye ή wayfarer μπορούν να δημιουργήσουν μια ισορροπημένη εμφάνιση στο πρόσωπό σου, βοηθώντας να δημιουργηθεί μια αίσθηση πιο στρογγυλεμένων γωνιών οι οποίες και θα το αναδείξουν.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v