Πώς να κοιμάσαι περισσότερο;

Ο ύπνος θρέφει κάθε ηλικίας παιδιά για αυτό και σήμερα μοιράζουμε αφειδώς συμβουλές για να κοιμάσαι περισσότερο.

Πώς να κοιμάσαι περισσότερο;

H σημασία της ποσότητας και της ποιότητας του ύπνου μας είναι τεράστια για την φυσική και ψυχική μας υγεία αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί τους. Όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις πολλά από τα καθημερινά μας προβλήματα προκύπτουν από έναν κακό, διακεκομμένο κι ολιγόωρο ύπνο. Για αυτόν τον λόγο είναι έξτρα σημαντικό να κοιμόμαστε περισσότερα ειδικά σε μια εποχή σαν τη σημερινή που οι υποχρεώσεις κι η καθημερινότητα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Όντας μεγαλόκαρδοι θα μοιραστούμε μαζί σου χρήσιμες συμβουλές ώστε να αυξηθεί η διάρκεια του ύπνου σου κατακόρυφα.

Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κοιμηθεί

Το να στριφογυρίζεις μία ώρα στο κρεβάτι κοιτάζοντας κάθε λίγο το ρολόι και σκεφτόμενος/η «μου μένουν έξι ώρες-πέντε ώρες-τέσσερις ώρες να κοιμηθώ» δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Για την ακρίβεια, θα σε αγχώσει και θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αν δεν σε έχει πάρει ο ύπνος 20 λεπτά αφού ξαπλώσεις, σήκω και φτιάξε ένα ζεστό χαμομήλι, κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, διάβασε λίγες σελίδες από ένα βιβλίο (επιμένουμε, το βλέπεις) και ξαναδοκίμασε μετά.

Υιοθετώ μια ρουτίνα ύπνου

Ξεκίνα να «κατεβάζεις ρολά» τουλάχιστον 1 ώρα πριν πας για ύπνο, χαμηλώνοντας τα έντονα φώτα, μειώνοντας τους δυνατούς ήχους, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική ή κάνοντας ένα χλιαρό ντους. Απόφυγε να γυμναστείς μέσα στο τελευταίο 3ωρο της ημέρας κι είναι βέβαιο ότι θα δεις σημαντική βελτίωση στην ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου.

Απόβαλλε την ένταση πριν πέσεις στο κρεβάτι

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ξαπλώσεις για να κοιμηθείς και να έχεις υπερένταση. Είναι σίγουρο πως θα σου πάρει άπειρη ώρα μέχρι να χαλαρώσεις ενώ παίζει δυνατά και το ενδεχόμενο να ξαγρυπνήσεις. Για αυτό προνόησε και ασχολήσου με κάτι που σε ευχαριστεί κι αποβάλλει την ένταση της μέρας, πριν πέσεις στο κρεβάτι. Δες την αγαπημένη σου σειρά, διάβασε το βιβλίο σου, πήγαινε έναν μεγάλο περίπατο. Λύσεις υπάρχουν για να σε ρίξουν δίχως έννοιες στο κρεβάτι.

Βάλε σε off mode όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές

Αν θες να κοιμάσαι περισσότερο τότε πριν κοιμηθείς πρέπει να αποσυνδεθείς από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές –φορητές και σταθερές- που υπάρχουν γύρω σου. Κλείσε την τηλεόραση, βγάλε τα ακουστίκα, βάλε σε σίγαση τις ειδοποιήσεις των εφαρμογών του κινητού σου κι άσε το σκρολάρισμα για την επόμενη μέρα, που θα έχεις περισσότερες αντοχές καθώς θα μπορέσεις να κοιμηθείς περισσότερο από ότι συνήθως.

Το νεράκι με ρέγουλα

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Το νεράκι μόνο οφέλη έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό ωστόσο αν καταναλώσεις μπόλικο λίγο πριν πέσεις για ύπνο τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επισκεφτείς την τουαλέτα πολλές φορές, διακόπτοντάς τον και μειώνοντας τη διάρκειά του. Για αυτόν τον λόγο φρόντισε να μην πιείς νερό μια ώρα πριν κοιμηθείς και θα δεις ότι θα κοιμηθείς περισσότερο από όσο συνηθίζεις.

Αναβάθμισε τον «εξοπλισμό» σου

Το στρώμα και το μαξιλάρι είναι οι απόλυτοι σύμμαχοι σου στην προσπάθειά σου να κοιμηθείς περισσότερο. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις τους πόνους στον αυχένα, στην πλάτη και το εκνευριστικό πιάσιμο. Αξίζει να επενδύσεις σε ανατομικά στρώματα και μαξιλάρια, μαθαίνοντας επιτέλους την μαγεία που ακούει στο όνομα Memory foam. Φρόντισε να προμηθευτείς τα κατάλληλα σύνεργα κι είναι βέβαιο πως θα αυξήσεις τις κοιμήσιμες ώρες σου.

Με πληροφορίες από το iatronet

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v