Πώς να διαβάζεις τον καφέ;

Ζήλεψες την δόξα της Γεωργίας Βασιλειάδου και θες να μάθεις και του λόγο σου να λες τον καφέ; Σε έχουμε έτοιμ@.

Πώς να διαβάζεις τον καφέ;

Μάθε τέχνη κι άστηνα κι αν πεινάσεις… λέει ο θυμόσοφος λαός κι όλο κάτι παραπάνω θα ξέρει. Έτσι λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε να χαβαλεδιάσουμε το παραπάνω ρητό και να ριχτούμε με τα μούτρα στην τέχνη της καφεμαντείας, και να το ζήσουμε αληθινά όπως έκανε η Γεωργία Βασιλειάδου στις παλιές ελληνικές ταινίες.

Εν αρχή ην τα βασικά

Ξεκινάμε με τα βασικά κι αδιαπραγμάτευτα. Μόνο τον ελληνικό καφέ μπορείς να διαβάσεις για αυτό αν θες να στρωθείς στη δουλειά άσε φρέντο εσπρέσο, καπουτσίνο, λούνγκο, φλατ γουάιτ στην άκρη κι ετοίμασε έναν μερακλίδικο με καϊμάκι για να δείξει καλύτερα όπως λένε κι έχοντες την καφεδογνώση.

Εκείνος/η που θα λάβει γνώση μέσω της καφεμαντείας δεν πρέπει να πιεί μονορούφι το καφεδάκι του, αλλά αντίθετα να το κάνει χαλαρά, επιλέγοντας ωστόσο να πίνει από την ίδια πλευρά του φλιτζανιού. Μόλις τελειώσει πρέπει να καπακώσει το φλιτζάνι με το πιατάκι του και να το τουμπάρει. 

Ύστερα, αφήνει το πιατάκι με το φλιτζάνι ανάποδα ώστε να στεγνώσει το περιεχόμενο. Αυτή η διαδικασία δεν θα πάρει περισσότερα από 10 με 15 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα φτάνει και περισσεύει προκειμένου να δημιουργηθούν διάφορα «σχέδια» στο κατακάθι κι έπειτα να ξεκινήσει το «διάβασμα» από σένα.

Για να γίνει αυτό ξανατουμπάρεις το φλιτζάνι με το καπάκι ώστε να έρθει στα ίσια του κι αφού αφαιρέσεις το πιατάκι ξεκινάς το διάβασμα.

Κράτα σημειώσεις ξεκινούν τα sos!

Τώρα θα πρέπει να χωρίσεις την κάτοψη του φλιτζανιού με δύο νοητές γραμμές – μια οριζόντια και μία κάθετη. Όποια γραμμή «χαράξεις» πρώτη, θα πρέπει να έχει ως αφετηρία το χερούλι του φλιτζανιού.

Τα δύο τεταρτημόρια δεξιά του κάθετου άξονα υποτίθεται ότι περιέχουν τις θετικές εξελίξεις που επιφυλάσσει το μέλλον, ενώ τα αριστερά όλες τις αρνητικές. Τα τεταρτημόρια πάνω από τον οριζόντιο άξονα αφορούν όσα πρόκειται να συμβούν στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, ενώ τα τεταρτημόρια κάτω από τον οριζόντιο άξονα όσα θα συμβούν μακροπρόθεσμα.

Το χρώμα και τα μάτια σου

Πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρώμα που θα αναδειχθεί όταν γίνουν τα αποκαλυπτήρια του φλιτζανιού. Αν το κυρίαρχο χρώμα είναι το καφέ, τότε ο λαμβάνων την μαντείας αντιμετωπίζει στεναχώριες. Αν είναι λευκό, τότε υπάρχει χαρά. Θα μας πεις «τι να το κάνω το παρόν, εγώ το μέλλον θέλω να δω» και θα σου πούμε ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις.

Πως ερμηνεύονται τα σύμβολα βρε παιδιά;

Κάθε καφεμάντης μπορεί να βάλει τη δικιά του πινελιά όσον αφορά στην ερμηνεία των σχηματισμών που θα προκύψουν μετά το αναποδογύρισμα του φλιτζανιού του καφέ. Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένες κοινές αποδεκτές ερμηνείες σχετικά με κάποια σύμβολα που έχουν την τάση να εμφανίζονται πολύ συχνά στον πάτο του φλιτζανιού.

Αριθμοί: Κάθε αριθμός δείχνει σε πόσες μέρες ή εβδομάδες ή μήνες θα συμβεί κάτι.

Αρχικά γράμματα: Συνήθως είναι από ονόματα γνωστών. Αν είναι αγνώστων, ίσως δείτε σχηματισμένο κοντά ένα τρίγωνο. Ίσως πάλι και όχι.

Βιβλίο: Ανοιχτό δείχνει μελλοντική επιτυχία και απάντηση σε ένα ερώτημα. Κλειστό, καθυστερήσεις και προβλήματα με σπουδές ή ένα ερώτημα που πρέπει να ερευνηθεί.

Δέντρο: Θα πετύχεις έναν στόχο που είχες κουραστεί πολύ για να τον κατακτήσεις

Κουκουβάγια: Κουτσομπολιό, σκάνδαλο, αποτυχία. Σοφία, μάθηση και γνώση. Προβλήματα υγείας. Ειδήσεις για κάποιο θάνατο –θυμίσου ότι η αρνητική ερμηνεία βρίσκεται αριστερά και η θετική δεξιά. Στον πάτο του φλιτζανιού, δείχνει επαγγελματική αποτυχία. Κοντά στο χερούλι, δυσκολία στα οικογενειακά.

Καρδιά: Κάποιος θα σου δείξει την αγάπη του.

Καλάθι: Κάποιος θα σου κάνει κάποιο δώρο.

Κρεβάτι: Αδράνεια. Ξανασκέψου το πριν δεσμευτείς σε μια ερωτική σχέση ή συνεργασία.

Μαχαίρι: Θα ανακαλύψεις έναν εχθρό.

Πουλιά: Θα υπάρξει επικοινωνία με άτομο που έχεις καιρό να συναντήσεις.

Στέφανα / Δαχτυλίδια: Αν τα δεις από την μεριά που πίνει ο ενδιαφερόμενος, σημαίνει ότι σύντομα θα επισημοποιήσει τη σχέση του. Αν είναι από την απέναντι πλευρά τότε θα παρευρεθεί σε έναν γάμο ή αρραβώνα.

Ψαλίδι:  Ένας έντονος καβγάς που θα προκύψει στο σπίτι θα σε αναστατώσει.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v