Πού θα πας για φαγητό και ποτό μετά το Θέατρο Βράχων

Νόστιμα μεζεδοπωλεία, κουλ μπαράκια και παρεΐστικοι καφενέδες σε περιμένουν στον Βύρωνα, μετά τις συναυλίες και τις παραστάσεις στο Θέατρο Βράχων.
Πού θα πας για φαγητό και ποτό μετά το Θέατρο Βράχων
Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα της Αθήνας τυγχάνει να βρίσκεται σε μια γειτονιά που, αν δεν μένεις κοντά της, πιθανότατα δεν την έχεις εξερευνήσει καθόλου. Τόσο το καλύτερο: Η χαρά της ανακάλυψης μακριά από αθηναϊκά hot spot είναι η μισή χαρά κάθε νύχτας που αρχίζει με το που τελειώνει η παράσταση ή η συναυλία στο Θέατρο Βράχων. Κάνουμε την αρχή με μερικά από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία, μπαράκια και νέο-καφενεία στον Βύρωνα, για να ξέρεις από πού να (πρωτο)ξεκινήσεις.

Το Πενηνταράκι 
Βορείου Ηπείρου 2, Πλατεία Σμύρνης, τηλ.: 21 0760 1730



Απλώνει ρετρό καρεκλίτσες και στρογγυλά τραπέζια καφενείου κάτω από τα δέντρα της Πλατείας Σμύρνης, ξεκινάει την ημέρα του από νωρίς με καφεδάκια (αν πάρεις ελληνικό τον σερβίρουν με λουκούμι) αλλά είναι πάνω και πριν απ’ όλα ένας αυθεντικός μεζεδο-καφενές, που από το μεσημέρι και μετά παίρνει να μεγαλουργεί. Μια δοκιμή του ντάκου, της μελιτζάνας γεμιστής με ντομάτα και τυρί, της βελούδινης φάβας και της ονειρεμένης πατατοσαλάτας θα σε πείσει για του λόγου μας το αληθές. Για υπερ-πλήρες τσιμπολόγημα, με ουζάκια, ρακές ή παγωμένες μπύρες, θα υπολογίσεις γύρω στα 15€ το άτομο.

Σουρτούκω 
Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, τηλ. 2111846571



Από την Πόλη έρχεται… αυτό το μεζεδοπωλείο που είναι ένα χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκων, με τα ξύλινα τραπεζάκια του απλωμένα έξω στο πλακόστρωτο και τα καδράκια με τις φωτογραφίες από αλλοτινές εποχές της γειτονιάς του στο εσωτερικό του. Τι θα δοκιμάσεις εδώ; Οπωσδήποτε πεϊνιρλί με κιμά και σάλτσα αβοκάντο, καβουρμά ψητό πάνω σε πίτα με φέτα, αυγό και σάλτσα ντομάτας, σουτζουκάκια κοτόπουλο με τζατζίκι μελιτζάνας, οσπριάδα λεμονάτη με αβοκάντο και τσίλι και φάβα Φενεού με λιαστή ντομάτα και καραμελωμένο κρεμμύδι. Με ωραίο κρασάκι ή αποστάγματα, θα υπολογίσεις περί τα 17€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

My Pasta Flora
Φρυγίας 11, τηλ.: 213 0314568



Γλυκύτατο café - ζωηρό μπαρ, το βρίσκεις ανοιχτό όλη μέρα από τις 8.30 το πρωί ως τις 2.30 το βράδυ. Πιάνεις θέση στις φερ φορζέ καρεκλίτσες με τα χρωματιστά μαξιλάρια που απλώνει έξω κάτω από τις φυλλωσιές, και παραγγέλνεις καθαρά, φτηνά ποτά (στα 5€) και νόστιμα τσιμπολογήματα (χειροποίητες τάρτες ημέρας και μπριοσάκια στα 2-3€). Έχει και ωραιότατα κοκτέιλ, σαν το Lemon Pie, με βότκα, λάιμ, ζάχαρη και lemon curd και το Friend Code, με τζιν, μαστίχα, λεμόνι, αγγούρι και βασιλικό. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7€.

La Ronda
Βουτζά 1 και Χρυσοστόμου Σμύρνης, τηλ.: 213 0142760



Στέκι για τους παροικούντες τη γειτονιά, αλλά όχι μόνο γι’ αυτούς, το La Ronda είναι ένα υπερ-κουλ μπαράκι που αγαπάμε τόσο για το νοσταλγικό περιβάλλον στο εσωτερικό του, με το ξύλινο πάτωμα, την old school μπάρα και τα ζωγραφιστά ταβάνια, όσο και για τα τραπεζάκια που απλώνει έξω ανάμεσα σε πρασιές και πεζούλια με πολύχρωμες μαξιλάρες. Παίζει ωραίες world και jazzy μουσικές, με τα απαραίτητα ροκ περάσματα, φτιάχνει μια καταπληκτική Μαργαρίτα, και άλλα ωραία κοκτέιλ, ανοίγει και από νωρίς για καφεδάκι και συμπάθεια. Τα ποτά ξεκινούν από 5€, κοκτέιλ από 7€.

Καφενείο ‘Δεν Ξέρω’ 
Πλατεία Σμύρνης 3, τηλ.: 213 0041168



Μετράει ούτε λίγο ούτε πολύ έντεκα χρόνια ζωής, στα οποία έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες που το αγαπούν για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα νεο-καφενείου από αυτά που συναντάμε συχνότερα στο Μεταξουργείο, την ρετρό διακόσμησή του, και τις ωραίες ροκ μουσικές του που ενίοτε ξεστρατίζουν προς το έντεχνο αλλά και το ρεμπέτικο. Απλώνει, φυσικά, και τραπεζάκια έξω, και μας σερβίρει καφεδάκια από νωρίς, ρακές αλλά και κοκτέιλ αργότερα, και πολλές ψαγμένες μπύρες (στις guest ετικέτες του μήνα βρίσκουμε την γερμανική καπνιστή Schlenkerla και την ελληνική irish red ale Στάλα Ρούσα. Έχει και τσιμπολογήματα αν έρθεις πεινασμένος, και σούπερ τιμές στα 5€ το απλό ποτό στα 7€ τα κοκτέιλ.

Σαμιαμίδι Μπαρ
Καραολή και Δημητρίου 61, τηλ.: 211 4086939



Πριν απ’ όλα, θα πούμε ότι έχει μια από τις ομορφότερες αυλές της γειτονιάς του, κι αυτό είναι από μόνο του λόγος αρκετός για να το αγαπήσεις. Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός: Φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ, σαν το ομώνυμο Σαμιαμίδι με βότκα, Disaronno, λάιμ και χυμό κράνμπερι, έχει σούπερ χαμηλές τιμές (στα 5€ το απλό ποτό, 6€ τα περισσότερα κοκτέιλ) μας κακομαθαίνει και με νόστιμα τσιμπολογήματα όταν πιάνουμε τραπεζάκι πεινασμένοι. Οι μουσικές του κινούνται σε μαύρα μονοπάτια: funky, soul, jazz και πάει λέγοντας. Θα το βρεις ανοιχτό όλη μέρα, από τις 9.00 το πρωί μέχρι νωρίς το άλλο πρωί.

Βύρωνος Πολιτεία
Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 21 0765 9992



Μας συστήνεται ως ρακομελάδικο – εναλλακτικό καφενείο και μας περιμένει στη φανταστική ταράτσα του να μας κακομάθει με κοκτέιλ βασισμένα στα ελληνικά αποστάγματα, όπως το Ρακίρι με ρακί, λάιμ, σιρόπι βανίλιας και πουρέ ανανά, το Μαστιχωτό με λικέρ μαστίχας, λεμόνι, σιρόπι αγγούρι, ανανά και λικέρ κουφοξιλιάς και το Ουζίτο με ούζο, μίξη εσπεριδοειδών, μαϊντανό, passion fruit και σιρόπι. Χύμα και εμφιαλωμένα τσίπουρα, ουζάκια, ρακές σε διάφορες παραλλαγές (όπως φράουλα - καρύδα), ρακόμελα και οινόμελα ρέουν άφθονα και συνοδεύονται από μεζεδάκια σαν τις τηγανιτές πατάτες… μπολονέζ (ναι, με κιμά) ή καρμπονάρα, το λουκάνικο Καρδίτσας και την τηγανιά κοτόπουλο με γλυκοκαυτερή σάλτσα πιπεριάς. Τα απλά ποτά στα 6,5€, τα κοκτέιλ στα 8€ και το ρακόμελο στα 4,5€ τα 100ml.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v