Τέλειες ταράτσες για ποτό και φαγητό στην Αθήνα

Σερβίρουν εκπληκτικά γεύματα, εμπνευσμένα κοκτέιλ αλλά και φοβερή θέα (Ακρόπολης ή μη) στο πιάτο. Τι άλλο να ζητήσεις;
Τέλειες ταράτσες για ποτό και φαγητό στην Αθήνα
Μερικές φορές, μπορείς όντως να τα έχεις όλα. Και όταν λέμε «όλα», εννοούμε το καλύτερο τρίπτυχο: Αλκοόλ, φαγητό και τέλεια θέα. Και, ευτυχώς, στην Αθήνα υπάρχουν πολλά τέτοια μέρη, που μπορείς να απολαύσεις το τρίπτυχο αυτό. Κι εμείς θα σου προτείνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας.

The Zillers

Μητροπόλεως 54, τηλ.: 210 3222277
Στο roof garden του ομώνυμου ξενοδοχείου, η Ακρόπολη δεν είναι το μόνο πράγμα που θα έχεις στο πιάτο. Το μενού συνδυάζει με πανέξυπνο τρόπο το γκουρμέ με το comfort food για να δημιουργήσει μία εμπειρία που κάπως θυμίζει… fine dining, αλλά οικείο. Εκτός από το πολύ καλό φαγητό όμως, δοκιμάζουμε και εκπληκτικά κοκτέιλ όπως το Ipanema με cachaca, passion fruit, μέλι, λάιμ και καραμέλα, που ξεκινούν από 9€. Για φαγητό, υπολογίζουμε περί τα 35-50€ το άτομο, με μπουκάλι κρασί.

Mystic

Φερεκύδου 2, Καλλιμάρμαρο, τηλ: 21 0959 2092
Κάποτε ήταν ένα από τα «μυστικά» στέκια του Παγκρατίου, για εκείνους που ήξεραν από καλό (και ψαγμένο) φαγητό. Τώρα, όμως, αμφιβάλλουμε αν υπάρχει πολύς κόσμος που να μην έχει ακούσει για την εκπληκτική Mystic Pizza, αλλά και για την πολύ όμορφη και λιτή της ταράτσα. Η Mystic ξεχωρίζει όχι μόνο για το αλεύρι κάνναβης ή χωρίς γλουτένη, αλλά και για τις εκπληκτικές της επιλογές σε vegan πίτσα—το «τυρί» που έχουν καταφέρει να φτιάξουν είναι άλλο πράγμα. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, δεν ξεπερνά τα 15€/άτομο.

Μυλόλιθος

Πανόρμου 20, τηλ: 2106465731
Ίσως από τα πιο όμορφα κτίρια στην γειτονιά της Πανόρμου. Πετρόχτιστος και εντυπωσιακά φωτισμένος, ο Μυλόλιθος μάς υποδέχεται το καλοκαίρι στην όμορφη ταράτσα του, για να δοκιμάσουμε τον απίστευτο ρουμελιώτικο μεζέ (χοιρινό με ντομάτα και πιτούλες σε σέσουλα), μεζεδάκια, όπως μελιτζάνα ψητή με φέτα και ντομάτα, αλλά και μερακλίδικα κρεατικά όπως κατσικάκι με βότανα και τσίπουρο συνοδεία βραστής πατάτας. Για όσους αγαπούν τα θαλασσινά, το μενού παίζει και εκεί δυνατά. Μπόνους τα ωραία λαϊβάκια που διοργανώνει πού και πού, με ελαφρολαϊκά και ρεμπέτικα. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο, με κρασί, με γλυκό ημέρας κερασμένο στο τέλος.

360

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210006
Το ξέρουμε. Έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις εκεί για κοκτεϊλάκι με θέα Ακρόπολη. Τα πιάτα τους τα δοκίμασες, όμως; Επειδή είναι πολύ καλά. Είναι αρκετά πειραματικά στην σύλληψή τους, αλλά το αποτέλεσμα με κάποιον τρόπο γίνεται φουλ απολαυστικό και για όσους δεν έχουν ιδιαίτερα… πειραματικούς οισοφάγους. Ενδεικτικά, θα σου αναφέρουμε την φωλιά κιμά Black Angus γεμιστή με ψητό κολοκύθι, σπανάκι, καβουρμά Δράμας, αυγό ποσέ και κουλί κόκκινης πιπεριάς, ή το φιλέτο σολομού στην σχάρα με σπαγγέτι λαχανικών, με σάλτσα από Κρόκο Κοζάνης και ginger. Για ένα χορταστικό γεύμα, υπολογίζουμε περί τα 25-35€ το άτομο.

Skyfall

Μάρκου Μουσούρου 1, Μετς, τηλ: 210 9210098
Και πάμε και σε κάτι πιο ποπ. Το Skyfall στο Μετς προσφέρει εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, πολύ ωραία και προσεγμένη διακόσμηση, όπως και δύο ξεχωριστούς χώρους μπαρ και εστιατορίου. Στα του αλκοόλ, έχει κάτι συγκλονιστικά signature cocktails, όπως το The Boss με μαύρο ρούμι και κρητικά βότανα, ή το Georgina με τζιν, βασιλικό και αφρό λάιμ και ginger. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10€. Στα του φαγητού, απολαμβάνουμε δημιουργικά πιάτα, όπως μυλοκόπι ψητό με σαλάτα Panzanella από ρύζι Vermicelli, γαρίδες & Wakame. Υπολογίζουμε περί τα 25-30€ το άτομο, με κρασί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v