Βγαίνουμε για φαγητό και ποτό Νέο Κόσμο

Βολτάραμε στον Νέο Κόσμο και βρήκαμε τα καλύτερα μέρη για να μας κάνεις το τραπέζι και μετά να μας κεράσεις και ποτά.
Βγαίνουμε για φαγητό και ποτό Νέο Κόσμο

Αν ζεις ή κινείσαι στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Κόσμου θα έχεις παρατηρήσει ότι όλο και περισσότερα μαγαζάκια ανοίγουν προσφέροντας στους πελάτες τους εξαιρετικές επιλογές φαγητοποσίας. Εμείς βολτάραμε ξανά στην αγαπημένη αυτή γειτονιά κι αφού φάγαμε το κατιτίς μας κι ήπιαμε και τα κοκτεϊλάκια μας, δηλώνουμε ευθαρσώς ότι σαν τον Νέο Κόσμο δεν έχει.

Να τσιμπήσουμε κάτι;

Annie - Fine Cooking

Μεναίχμου 4, τηλ: 21 0921 3690



Oι ιθύνοντες του Annie Fine Cooking εμπιστεύθηκαν τη σεφ Σταυριανή Ζερβαράκου για να δημιουργήσει τον κατάλογο του μαγαζιού κι εκείνη τους έβγαλε ασπροπρόσωπους τιμώντας την κουζίνα της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Μάνης. Κάθε μέρα σχεδόν το μενού αλλάζει και προσαρμόζεται στις γευστικότατες ιδέες της σεφ που συνδυάζει την παράδοση με τη γαστρονομία. Ο χώρος του Annie Fine Cooking είναι κομψότατος κι εκπέμπει έναν bistrot κοσμοπολίτικο αέρα.

Μην καθυστερούμε όμως, ας παραγγείλουμε. Στον κατάλογο ξεχωρίζει η αθερινόπιττα με βλήτα, πεπόνι και αγγουράκι Κροκεών με καπνιστή πέστροφα, ο γλυκός τραχανάς ορεινής Αρκαδίας σε ζωμό σκάρου και καραβίδας και οι κεφτέδες από ψιλό πλιγούρι, ζυμωμένο με πελτέ, με δροσερό ξινόγαλο. Ο λογαριασμός στα 30-35€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Tomas

Σαρκουδίνου 43, τηλ: 210 9015981

Aν σου έρθει η όρεξη για κεμπάπ, τότε ο Τόμας είναι η λύση σε όλα σου τα προβλήματα. 30 χρόνια προϋπηρεσία στο αντικείμενο είναι αυτή κι όπως και να το κάνεις η μαστοριά του φαίνεται κι εκτιμάται από τους πολλούς θαμώνες και πελάτες που τον έχουν ανακηρύξει σαν ένα από τα καλύτερα κεμπαπτζίδικα της πόλης.

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμάς μας τρέχουν ήδη τα σάλια για την λαχταριστή πίτα Καισάρειας- ήτοι παστουρμαλί, το ζουμερό αρνίσιο και μοσχαρίσιο κεμπάπ με πιτούλες και κρεμμυδάκια τυλιχτό ή σε μερίδα, και την λατρεμένη καυτερή πιπεροσαλάτα που είναι μόνο για μερακλήδες. Αν θες να δροσιστείς δοκίμασε το χούμους του πριν παραγγείλεις ακόμη μια μερίδα σουτζούκι μαζί με τα μοσχομυριστά λαχματζούν. Ο λογαριασμός για ένα ανατολίτικο γεύμα με δροσερή μπίρα, στα 10-15€/ άτομο.

Λοστρέ κουζίνα

Πυθέου 32, τηλ: 210 9226600



Το Λοστρέ είναι μια μοντέρνα και δροσερή ταβέρνα - μεζεδοπωλείο, πάνω στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του λόφου Λαμπράκη στον Νέο Κόσμο. Ο κόσμος έχει αγαπήσει ιδιαίτερα την κουζίνα αλλά και τον όμορφα διακοσμημένο χώρο του Λοστρέ που σου ξυπνά νοσταλγικές αναμνήσεις.

Στον κατάλογο ξεχωρίζουν τα στικς κολοκυθιού, το σαγανάκι μετσοβόνε, τα κριτσίνια κοτόπουλου, η παστουρμαδόπιτα, οι πατάτες γεμιστές με μαλακά τυριά και μοτσαρέλα γκρατινέ, η πίτα γεμιστή με πικάντικο ψιλοκομμένο χοιρινό και σάλτσα γιαουρτιού, τα ρολάκια μελιτζάνας αρωματισμένα με φρέσκα βότανα στον φούρνο και το μοσχαράκι κοκκινιστό με γραβιέρα σε φωλιά μελιτζάνας. Μαζί με το απαραίτητο συνοδευτικό κρασάκι ή τσιπουράκι υπολόγισε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Πάμε τώρα για ποτό

Yanni Cafe

Μήτσου Σαρκουδίνου 43, τηλ.: 21 1414 8623

Μια ανάσα από το μετρό του Ν. Κόσμου, το Yanni café, έχει μια από τις πιο όμορφες ταράτσες της Αθήνας με θέα Ακρόπολη. Με άρωμα από Λίβανο, το Yanni άνοιξε πριν λίγο καιρό κι έχει γίνει ήδη ένα από τα πλέον αγαπητά all day bars της περιοχής. Με μια ενημερωμένη λίστα ποτών στην κάβα του και μπόλικα ευφάνταστα κοκτέιλ στον κατάλογό του το Yanni είναι ιδανικό για ένα τσιλαριστό βράδι, ενώ, αν είσαι φαν του είδους,  μπορείς να δοκιμάσεις και ναργιλέ. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Barazz

Θεοδώρητου Βρεσθένης 61, τηλ: 21 1234 5678



Καλό το τσιλάρισμα, καλή κι η χαλάρωση αλλά αν δεν το κουνήσουμε καλοκαιριάτικα τότε πότε; Για αυτό πάμε στο αγαπημένο μας Barazz που εδώ και χρόνια έχει γίνει αγαπημένο στέκι χάρη στις μουσικάρες που κερνάνε οι djs του μαγαζιού. Η κάβα του Barazz είναι εφοδιασμένη με τα απαραίτητα αλκοολούχα καύσιμα για να κουνηθεί πιο γρήγορα το κορμί υπό τους ήχους της ποιοτικής τρας που ακούγεται δυνατά από τα ηχεία. Όσο εσύ εξασκείς τις χορευτικές σου φιγούρες τα ποτήρια γεμίζουν, τα τσουγκρίσματα πολλαπλασιάζονται κι η διάθεση ανεβαίνει.

Το ποτό κοστίζει 6€.

Λάλος

Ευρυδάμαντος 19, τηλ.: 21 0937 3987



Αν τριγυρνάς στον Νέο Κόσμο τώρα τελευταία είναι βέβαιο ότι θα πάρει το αυτί σου για τον Λάλο που μαζεύει όλο και περισσότερο νέο κόσμο (pun intended) στον χώρο του. Ανοιχτός από το πρωί ο Λάλος είναι ένα από τα πιο hot all day bar της πόλης που σερβίρει κολασμένες λιχουδιές σαν το Sexy Dog: λευκό ψωμί brioche, λουκάνικο χωριάτικο, coleslαw, mayo chives ή το War Dog: λευκό ψωμί brioche, λουκάνικο Φρανκφούρτης, τσένταρ sauce, καραμελωμένa κρεμμύδιa, ketchup, μουστάρδα, chives.

Το βράδυ η street φασούλα γίνεται πιο κοκτεϊλάτη μιας και ο mixologist του μαγαζιού βάζει τις δικές του twist πινελιές σε αγαπημένα κλασικά κοκτέιλ όπως τα Negroni και Campari Spritz, Margarita και Paloma. Εμείς δεν έχουμε να πούμε πολλά παρά μόνο cheers. Tα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.



 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v